Elektronisk systemdesign og innovasjon

Om Elektronisk systemdesign og innovasjon
Er du interessert i hvordan teknologien utvikler seg og liker å gjøre egne ideer om til virkelighet? Er du i tillegg glad i realfag og nysgjerrig på framtidas teknologi - autonome biler, helseteknologi, kunstig intelligens - og mye mer? Da er dette studiet for deg.
Studiet Elektronisk systemdesign og innovasjon gir deg muligheter til å jobbe med alt fra utviklingen av medisinsk utstyr og romteknologi, til nye materialer og tingenes internett. Siden de fleste moderne innovasjoner i dag er fulle av elektroniske systemer er studiet fremtidsrettet og innovativt. Du lærer å se muligheter som kommer samfunnet til gode.
Studiet passer for deg som er interessert i matematikk og fysikk, og som i tillegg vil kombinere realfag med digital teknologi. Fra første dag vil du jobbe med prosjektarbeid som kombinerer grunnleggende teoretisk kunnskap med praktisk arbeid.
Søk opptak
Søknadsfrist 15. april
Du søker om opptak via Samordna Opptak. For studieåret 2018-2019 var opptaksgrensen for dette studieprogrammet 55,7 poeng i førstegangsvitnemålskvoten og 56,2 poeng i ordinær kvote. Vi tar årlig opp ca 90 studenter.
Jobbmuligheter
Ferdigutdannede studenter fra Elektronisk systemdesign og innovasjon har muligheten til å jobbe med romteknologi, undervannsteknologi, medisin, autonome kjøretøy, akustikk, tingenes internett (IoT), nanoteknologi og mikrochiputvikling. Studiet er ettertraktet både nasjonalt og internasjonalt.
En rekke internasjonale selskaper har derfor valgt å ha forsknings- og utviklingsavdelinger i Norge. Studiet har vist seg å utdanne svært gode og kreative sivilingeniører innen dette fagfeltet.
Studiets oppbygging
Allerede i første semester får du erfaring med å designe egne elektroniske system. Videre fordypning i avansert metoder følger, og i vårsemesteret i det andre studieåret vil du gjennomføre et større utviklingsprosjekt der du bruker det du har lært tidligere. Samtidig får du i løpet av de to første årene et solid fundament i matematikk og fysikk. Fra fjerde klasse fordyper du deg innen en av følgende seks hovedprofiler.
Studieveiledning
Kontakt gjerne våre studieveiledere på e-post: studier@ies.ntnu.no
Fri, 01 Feb 2019 11:36:48 +0100
Gradsnavn: Master i teknologi / Sivilingeniør
Studieprogramkode: MTELSYS
Undervisningsform: Heltid
Studiepoeng: 300
Søknadsfrist: 15. april
Studiekode: 194 761
Sted: Trondheim, Gløshaugen
Institutt for Elektroniske systemer
Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk
Poenggrenser 2018:
Ordinær kvote: 56,2
Kvote for førstegangsvitnemål: 55,7
Antall studieplasser: ca. 90
Allerede student?
Informasjon for eksisterende studenter finner du på Innsida.
Strålende fornøyde studenter
Studiebarometeret 2018 er en undersøkelse blant alle norske studenter på 2. og 5. studieår. Undersøkelsen viser at sivilingeniørstudentene ved Elektronisk systemdesign og innovasjon er strålende fornøyd. Av fem mulige poeng får studieprogrammet 4,6 poeng på generell tilfredshet.