Elektronisk systemdesign og innovasjon - Sivilingeniør/Masterprogram 5-årig - Trondheim
Elektronisk systemdesign og innovasjon
Fakta
-
Master -
Heltid - 15. april Søknadsfrist
Hva lærer du?
Studiet Elektronisk systemdesign og innovasjon gir deg muligheter til å jobbe med alt fra utviklingen av medisinsk utstyr og romteknologi, til nye materialer og tingenes internett. Siden de fleste moderne innovasjoner i dag er fulle av elektroniske systemer er studiet fremtidsrettet og innovativt. Du lærer å se muligheter som kommer samfunnet til gode. Studiet passer for deg som er interessert i matematikk og fysikk, og som i tillegg vil kombinere realfag med digital teknologi. Fra første dag vil du jobbe med prosjektarbeid som kombinerer grunnleggende teoretisk kunnskap med praktisk arbeid. Dette lærer du på studiet.
Elektronisk systemdesign og innovasjon er av studentene kåret til beste masterprogram for elektrofag, mekaniske fag og maskinfag, 2018 og 2019.
Søk opptak
Du søker om opptak via Samordna Opptak. For studieåret 2020/2021 var opptaksrammen for dette studieprogrammet 115 plasser, og opptaksgrensen var 57,8 poeng i førstegangsvitnemålkvote og 59,1 poeng i ordinær kvote. I tillegg til generell studiekompetanse, må du ha minst bestått Matematikk R1 + R2 (karakteren 4 eller bedre i R2) og Fysikk 1. Hvordan søke og hva er opptakskravene.
Jobbmuligheter
Ferdigutdannede studenter fra Elektronisk systemdesign og innovasjon har muligheten til å jobbe med romteknologi, undervannsteknologi, medisin, autonome kjøretøy, akustikk, tingenes internett (IoT), nanoteknologi og mikrochiputvikling. Studiet er ettertraktet både nasjonalt og internasjonalt. Dette kan du jobbe med.
Utveksling i utlandet
Når du er tatt opp til et studieprogram ved NTNU, har du mulighet til å ta et utvekslingsopphold i utlandet som en del av studiet. Dette anbefaler vi gjerne fordi faglig utvikling og internasjonal erfaring vil være svært nyttig for deg som student. Ønsker du å ta et studieår utenlands, passer det best i 4. årskurs. Utveksling i løpet av studiet.
Studiemiljø
Som student ved Elektronisk systemdesign og innovasjon blir du en del av et inkluderende klassemiljø der det legges stor vekt på samarbeid og sosiale aktiviteter allerede fra første semester. Det er egne sosiale arealer i bygget som kan brukes til både gruppetimer og øvingstimer. I 3.klasse arrangeres det tur til utlandet, som gjerne går til Asia eller USA. Dette er et veldig populært tiltak som er verdifullt både faglig og ikke minst sosialt. Studiehverdagen på elektronisk systemdesign og innovasjon.
Studiets oppbygging
Allerede i første semester får du gjennom innovasjonsprosjeket erfaring med å designe egne elektroniske system. Videre fordypning i avansert metoder følger, og i vårsemesteret i det andre studieåret vil du ferdigstille innovasjonsprosjektet der du bruker det du har lært tidligere. Samtidig får du i løpet av de to første årene et solid fundament i matematikk og fysikk. I fjerde og femte studieår spesialiserer du deg innen en av de seks hovedprofilene Innvevde system, Design av digitale system, Analog kretsdesign og radioteknikk, Signalbehandling og kommunikasjon, Akustikk eller Nanoelektronikk og fotonikk. Slik er studiet bygd opp.
Videre studier
Etter et masterprogram er det mulig å ta en doktorgradsutdanning (ph.d.). En doktorgrad fra NTNU kvalifiserer deg for ledende arbeid innen næringsliv, forvaltning, høyere utdanning og forskning. Muligheter for deg som vil studere videre.
Kontakt
Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generelle spørsmål om studieprogrammet. Slik tar du kontakt med oss.
Gradsnavn: Master i teknologi
Studieprogramkode: MTELSYS
Undervisningsform: Heltid
Studiepoeng: 300
Søknadsfrist: 15. april
Opptak: Samordna opptak
Studiekode: 194 761
Karakterkrav: Karakteren 4 eller bedre i 3MX, 3MN eller R2
Poenggrenser 2020:
Ordinær kvote: 59,1
Kvote for førstegangsvitnemål: 57,8
Sted: Trondheim, Gløshaugen
Koronaviruset: Oppdatert informasjon om NTNUs håndtering av koronaviruset finner du på www.ntnu.no/korona
Strålende fornøyde studenter
Studiebarometeret 2018 er en undersøkelse blant alle norske studenter på 2. og 5. studieår. Undersøkelsen viser at sivilingeniørstudentene ved Elektronisk systemdesign og innovasjon er strålende fornøyd. Av fem mulige poeng får studieprogrammet 4,6 poeng på generell tilfredshet.
Bli kjent med en student

Er en enkel jente, men samtidig ikke. Blir fort sliten blant mennesker, men er alltid med på sosiale sammenkomster. Du finner meg alltid på biblioteket, der leser jeg mens jeg ser på serier. Et av mine store ønsker er at ingen skal bli definert basert på kjønn, legning, etnisitet (osv.). Det kommer an på dagen om jeg er sjenert eller utadvendt.
Kjønnspoeng
Det gis 2 tilleggspoeng for kvinner som søkere opptak til dette studiet.
Sivilingeniør
Du har rett til å bruke den beskyttede tittelen sivilingeniør etter endt studium. Dette vil fremgå av vitnemålet.
Allerede student?
Informasjon for eksisterende studenter finner du på Innsida.