Klinisk helsevitenskap - masterstudium
Klinisk helsevitenskap
Klinisk helsevitenskap - masterstudium
Har du en bachelor og ønsker å ta en master for å styrke din kliniske kompetanse og tilegne deg kunnskap om tiltak som kan fremme god allmennhelse?
Masterprogram i klinisk helsevitenskap har både et klinisk og et tverrfaglig fokus. Hos oss kan du videreutvikle din kompetanse i et tverrfaglig studiemiljø, samtidig som du spesialiserer deg innenfor en av våre fem studieretninger.
Studiet er samlingsbasert og kan tas på deltid.
Du søker opptak direkte til en av studieretningene våre:
- Studieretning smerte og sammensatte lidelser
- Studieretning fedme og helse
- Studieretning fysioterapi (neste opptak er i 2024)
- Studieretning ergoterapi (neste opptak er i 2024)
- Studieretning audiologi (neste opptak er i 2024)
Master i klinisk helsevitenskap ved NTNU fokuserer på kunnskapsheving omkring store grupper av pasienter som ofte har langvarige eller krevende forløp og representerer en betydelig samfunnsutfordring.
Kravene til dokumentasjon og evidens i helsetjenesten er økende. Samtidig gjør utviklingen innen diagnostikk, teknologi og farmasi at mulighetene for behandling stadig utvides.
Master i klinisk helsevitenskap bidrar både til å styrke klinisk kompetanse og tiltak som kan fremme god allmennhelse, aktivitet og deltagelse og gode helhetlige pasient- og brukerforløp for ulike pasient- og brukergrupper.
Kandidater vil tilegne seg kompetanse som både kan omsettes i en mer kunnskapsbasert klinisk praksis og som kan danne utgangspunkt for videre forskning og utviklingsarbeid.
Med en master i klinisk helsevitenskap, vil du kunne få et bredt spekter av stillinger i primær- og spesialisthelsetjenesten, i tillegg til stillinger innenfor helseadministrasjon, helseledelse, undervisning og forskning.
Master i klinisk helsevitenskap har små kull, noe som gir grunnlag for et godt studiemiljø. Studentenes ulike fagbakgrunn og ulike innfallsvinkler beriker studiemiljøet.
Master i klinisk helsevitenskap har et omfang på 120 studiepoeng, og tilbys på fulltid over to år (fire semester). Studiet er samlingsbasert og kan tas på deltid over fire år.
Masterprogrammet består av innføringsemne i klinisk helsevitenskap, studieretningsspesifikke fordypningsemner, felles metodeemner, Eksperter i team og en masteroppgave.
Disse studieretningene har opptak i 2023:
- Smerte og sammensatte lidelser
- Fedme og helse
Hver studieretning har egne opptakskrav.
Det er separate opptak til den enkelte studieretning. Du må følge undervisningen i den studieretningen du får opptak til. Det er ikke mulig å bytte studieretning underveis i studiet.
Master i klinisk helsevitenskap er et samarbeid mellom tre institutt ved Fakultet for medisin og helsevitenskap. Ta gjerne kontakt med våre studieveiledere hvis du har spørsmål om master i klinisk helsevitenskap.
Spørsmål og svar
Ofte stilte spørsmål om studier og opptak