Industriell kjemi og bioteknologi

Sivilingeniør/Masterprogram 2-årig, Trondheim

Industriell kjemi og bioteknologi

– Om studieprogrammet

En fremtidsrettet utdanning med basis i grunnleggende kjemi- og teknologifag gir deg et ypperlig utgangspunkt for videre yrkeskarriere. Mulighetene etter endt studium er store: Noen av Norges viktigste bedrifter baserer seg på kjemikunnskap, og det finnes også spennende selskaper med behov for solid kompetanse innenfor bioteknologi, prosessteknologi eller materialteknologi. Den nye teknologien, nanoteknologien, gjør at vi kan styre reaksjonene på molekylnivå, og det gir store muligheter for nye produkter.


MTKJ - om studieprogrammet

Hva er industriell kjemi og bioteknologi?

Industriell kjemi og bioteknologi er en 2-årig sivilingeniør-/masterutdanning som gir brede grunnleggende ferdigheter innenfor kjemi og andre naturfag. Utdanningen gir solid innsikt innen den spesialiseringen du velger og forståelse av de industrielle prosessene som brukes. Samtidig lærer du prosjektarbeid, kommunikasjon og informasjonssøking, og får kontakter som er nyttige resten av livet.

 

Laboratorietesting er en viktig del av studiet. Studer industriell kjemi og bioteknologi

Teori eller praksis, valget er ditt! Studiet byr på mange valgmuligheter, enten du liker laboratoriearbeid, datasimuleringer eller kjemi i industriell skala. Du har mulighet til å spesialisere deg i akkurat det du liker best, samtidig som du i de to første årene legger et solid grunnlag i både matematikk, data, fysikk og kjemi.

Ved sivilingeniørutdanning industriell kjemi og bioteknologi vil du ha tilgang til moderne utstyr og bli veiledet av dyktige fagpersoner. Du vil få en grundig teoretisk forståelse og god innsikt i praktisk og industriell anvendelse av det du lærer. Denne kombinasjonen gjør deg ettertraktet i næringslivet, og er en spennende utdannelse for deg som har lyst til å være med og gjøre forandringer.

Mange master- og prosjektoppgaver utføres i nært samarbeid med ledende bedrifter i Norge. Dette kan gi gode jobbmuligheter etter endt studium.

2-årig masterprogram i industriell kjemi og bioteknologi har tre studieretninger, og fagplanen tilsvarer i hovedsak den som resten av studentene ved studieretningen har i 4. og 5. årskurs.

Studieretninger:

01 apr 2020

møtNTNU på YouTube!

møtNTNU på YouTube!

møtNTNU på YouTube Alexander setter trifluormetylgrupper på medisiner
 

Fakta om studieprogrammet

Fakta

Gradsnivå: Master i ingeniørfag
Studieprogramkode: MIKJ
Studiepoeng: 120
Undervisningsspråk: Engelsk
Adgangsbegrensning: Ja
Fakultet: Fakultet for naturvitenskap

Sted: Trondheim

Søknadsfrist: 15.april

Til deg som skal begynne på NTNU

Til deg som skal begynne på NTNU