Studiemiljø - Industriell kybernetikk - masterstudium (2-årig)
Studiemiljø
NTNU er kjent for sitt gode studentmiljø spesielt sentrert omkring Studentersamfundet /UKA, linjeforeningene og idrettslaget NTNUI. Linjeforeningen Omega er verdens beste linjeforening, iallfall for studentene ved kybernetikk. Omega arrangerer både sosiale og faglige aktiviteter. Studentorchesteret Dei Taktlause sørger for gladstemning i Elektro-bygget.
Gjennom fadderordninger og gruppearbeid får du god kontakt med dine medstudenter på kybernetikkstudiet. Klasseturer og ekskursjoner bidrar også til et godt studiemiljø. Undervisningen består både av forelesninger, teoretiske øvinger, praktiske laboratorieoppgaver og prosjektarbeider.
Studentprosjekter
Under studiet har du mulighet til å velge mellom en rekke tverrfaglige studentprosjekter. Som kybernetikkstudent er kompetansen din ettertraktet. Oppgaven vil ofte være å lage selve kjernen - de automatiske styresystemene. Dette gir en fin mulighet til å bruke spisskompetanse innen reguleringsteknikk, instrumentering og innebygde (embedded) datasystemer. I tillegg til morsomt teamarbeid, er dette en unik sjanse til å praktisere det man lærer i studiet. Her er noen eksempler på slike prosjekter:
- NTNU Cyborg - robotikk og bioteknologi
- Fuel Fighter NTNU - drivstoffgjerrige biler
- Revolve NTNU - raske biler
- Ascend NTNU - autonome luftfartøy
- Vortex NTNU - undervannsrobotikk
- BRAIN NTNU - kunstig intelligens
- Propulse NTNU - romteknologi
- Orbit NTNU - satellitter
- Njord - autonome skip
Trondheim
Byen som preges av studenter
Trondheim er Norges tredje største by og hjem for hele 33 000 studenter. Trondheim har lenge vært kjent for å være landets beste studentby, med en unik studentkultur preget av frivillighet. Hva du nå enn liker å gjøre i fritiden, så finner du helt sikkert noe å være med på.
Glimt fra studentlivet
Studentene på de 2-årige studieprogrammene på kybernetikk har mange emner felles med det 5-årige programmet mot slutten av studiet. Dessuten er arbeidsplasser, laboratorier og andre fasiliteter likt for alle studieprogrammene på Institutt for teknisk kybernetikk.
Kåret til beste NTNU-lærer av studentene
Amanuensis Trond Andresen har fått Sintef-prisen for fremragende pedagogisk virke. Han underviser i faget reguleringsteknikk ved Institutt for teknisk kybernetikk. I prisbegrunnelsen heter det at Andresen viser en helt spesiell entusiasme i undervisningen. Han roses for sin vilje og gode evne til å gi forståelig kunnskap om og innsikt i et fagområde som tilsynelatende er vanskelig for begynnerstudentene.
Får henge med på fremtidsutviklingen
Navn: Jørgen Lerøy Neset
Studieprogram: 2-årig master i Industriell kybernetikk. Går nå andreåret.
Jeg følte dette var veien å gå for å komme dypere inn i hvordan teknologien jeg er interessert i fungerer. Man lærer mye på kort tid, og det er svært relevant med tanke på endringene man ser i arbeidslivet med digitalisering, automatisering og robotisering.
Gjorde et vågalt grep og fikk jobben
Navn: Solveig Steinsland
Studieprogram: Industriell kybernetikk
Uteksaminert fra NTNU: 2016
Arbeidssted/-giver: GE Healthcare AS og Elkem Technology/Eyde-klyngen
Tittel: Prosjektingeniør i Elkem Technology fra 1. mars 2018
Tidligere relevante jobber: To sommerjobber som ingeniør i MacGregor
Alt som i dag skjer innen digitalisering og automatisering synes jeg er kjempespennende. At jeg får lov til å være i sentrum av dette i bedriftene jeg jobber i er veldig gøy.