Master i grunnskolelærerutdanning 1.–7. trinn

Master i grunnskolelærerutdanning 1.–7. trinn

Grunnskolelærerutdanning 1.-7. trinn - masterstudium (5-årig)

Foto: Elin Iversen/NTNU

studyprogramme-autofacts-portlet

  • MasterFulltid, 5 år
  • Studiested Trondheim
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 240
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist 15. april
MGLU1-7, Thu Feb 22 04:34:12 CET 2024 | M5

Vil du bli den gode læreren elevene husker i fremtiden?

Som grunnskolelærerstudent for 1.–7. trinn får du kunnskaper i flere skolefag og pedagogikk, og du blir spesialist innen det faget du velger å fordype deg i.

Læreren er en rollemodell, leder og veileder. Som grunnskolelærerstudent for 1.-7. trinn får du kunnskaper i flere skolefag og pedagogikk, og du blir spesialist innen det faget du velger å fordype deg i. Du møter nysgjerrige elever i en viktig periode av livet deres, og får jobbe med utvikling av hele mennesket. Du får kompetansen du trenger for å bli den gode læreren elevene husker i fremtiden.

Les mer om hva du lærer

Studiet kvalifiserer deg for undervisningsstillinger i skolens 1.–7. trinn. Du kan også jobbe i andre stillinger relatert til skole, undervisning og opplæring.

Les mer om jobbmulighetene

Studentlivet byr på mye mer enn studier. Du kan for eksempel engasjere deg i studentorganisasjoner. SALT er linjeforeningen for grunnskolelærerutdanningene, og arbeider for å skape et godt studiemiljø gjennom å arrangere faglige og sosiale arrangement.

Les mer om studiemiljøet

Grunnskolelærerutdanning 1.–7. trinn går over fem år og gir deg en mastergrad etter avsluttet studium. Studiet består av skolepraksis, obligatoriske emner og valgemner.

Les mer om studiets oppbygning

Grunnskolelærerutdanning 1.–7. trinn ved NTNU er et grunnstudium som du kan søke opptak til direkte fra videregående opplæring.

Les mer om opptak og opptakskrav

Kontakt gjerne våre studieveiledere på

Du kan også besøke oss på NTNU campus Kalvskinnet.

Kontakt og veiledning