Studiemiljø - Drama og teater - masterstudium
Studiemiljø
Hvordan er det å være student på drama og teater?
Undervisningen i faget består i stor grad av praktiske workshops og teaterproduksjoner som læringsarena og læringsmodell, men også teoretisk undervisning i klasserom.
Faget har også opprettet et eget universitetsteater, som en paraply for produksjoner, forskningspraksis og eksternt rettet virksomhet. I tillegg til å styrke undervisningstilbud og forskning har Universitetsteateret i perioder vært et sentralt virkemiddel i ekstern profilering og tverrfaglig nettverksbygging ved instituttet.
Instituttet huser egne undervisnings- og øvingslokaler. Vi har to drama/teatersaler (Black Box & Studio), garderober, rekvisitalager og verksted.
Linjeforeningen for drama og teater ved NTNU heter Teaterlosjen. Den arrangerer både faglige og sosiale sammenkomster og studieturer. Bli bedre kjent med Teaterlosjen på Facebooksiden eller Teaterlosjens hjemmeside.

Drama og teater har et veldig godt og samlet miljø
Navn: Helene Kragh Fosse
Studieprogram: Master i drama og teater
Jeg er et menneske som lærer best ved å gjøre, og dermed er kombinasjonen av fysisk arbeid på scenegulvet og samsvarende teori perfekt!
Jeg forventet ikke at det skulle åpne så mange dører som det gjorde
Navn: Ørjan Svingen
Studieprogram: Master i drama og teater
En har mange muligheter og mye kompetanse tilgjengelig om en bare åpner øynene og leter etter det og interesserer seg.
Du får mange ideer som du aldri ville tenkt på at kunne være teater, en slags kreativ input
Navn: Aksel Langum Øien
Studieprogram: Master i drama og teater
Trondheim er en by med et veldig rikt kulturliv, så det er mange muligheter til å engasjere seg i det man interesserer seg for.