Studiemiljø

Bachelor i ingeniørfag, maskin

Studiemiljø

Gruppearbeid. Studenter samarbeider om en skriftelig oppgave.
Foto: Geir Mogen/NTNU

Som student på maskiningeniør blir du godt tatt imot av linjeforeningen i fadderuken. Det blir jevnlig arrangert sosiale aktiviteter i regi av linjeforeningen, der du får god kontakt med dine medstudenter, også på tvers av årstrinnene.
 

 

Studentmentor

Som ny student får du tildelt en studentmentor. Du blir automatisk med i en mentorgruppe. Studentmentoren er en student fra samme studieprogram som gir deg praktisk informasjon, deler av sine erfaringer og vil være tilgjengelig for å svare på små og store spørsmål om studiet og studentlivet. I mentorgruppen vil dere i felleskap finne fram faglige og sosiale aktiviteter for det første semesteret.

Lurer du på hva mentorene finner på gjennom et semester?

Følg IV-studenten på Instagram:

Jenteprosjektet Hypatia

Hypatia er et nettverk som har som mål å bidra til at det utdannes flere kvinnelige ingeniører innen ingeniørvitenskap fra NTNU.

Nettverket har fokus på trivsel og å inspirere og motivere. Hypatia arrangerer nettverkssamlinger, bedriftsbesøk, kurs og sosiale aktiviteter for jentene på studiet både i Gjøvik og i Trondheim.


Studiemiljø i Gjøvik

NTNU Gjøvik har åpne omgivelser, og ligger i gåavstand fra Gjøvik sentrum. På campus blir du en del av et studiemiljø med 4000 studenter. Gjøvik er et studiested hvor det er lett å bli kjent med medstudenter, også på tvers av studieprogram. Undervisningen foregår i moderne auditorier og laboratorier, og du har tilgang til lesesalsplasser, grupperom og datasaler. Du får tett oppfølging av forelesere og fagmiljø.

I Gjøvik er det i gjennomsnitt ett kulturelt arrangement hver eneste dag i løpet av et år. Sentralt beliggende i byen har du Fastland, hvor du kan bade og sole deg om sommeren, og stå på skøyter og ski om vinteren. Du kan klatre i den historiske fjellhallen, som ble bygd i anledning OL i 1994, eller spille Frisbeegolf på en 18 hulls skogsbane. 

Studentene ved teknologi- og ingeniørfag ved NTNU i Gjøvik har en egen linjeforening, ING:a. Foreningen arrangerer faglige og sosiale aktiviteter som karrieredager, bedriftspresentasjoner, gokart, curling, bowling og nyttårsball m.m. 

Tett samarbeid med industrien
NTNU Gjøvik ligger i kort avstand fra en av landets største industriparker. Raufoss Industripark har vært stedet for innovasjon, utvikling og kompetansedeling helt siden slutten av 1800-tallet. Som student på maskiningeniørstudiet inviteres du jevnlig til industriparken for omvisning og bedriftspresentasjoner. Bedriftene i industriparken ønsker å vise frem sine attraktive og spennende jobbmuligheter. Fremtidens industri krever ansatte som både har praktiske ferdigheter og kompetanse innen teknologi, noe bedriftene i industriparken vet at du får ved NTNU i Gjøvik.

Les mer om studiemiljø i Gjøvik.


Studiemiljø i Trondheim

På maskiningeniørstudiet i Trondheim får du en solid og allsidig utdanning med tett oppfølging. Du blir del av et stort og mangfoldig studiemiljø. På campus får du tilgang til lesesaler, bibliotek, grupperom, kantiner, bokhandel og vrimleareal.

Linjeforeningen på maskiningeniørstudiet (MiT) arrangerer faglige og sosiale aktiviteter gjennom hele studieåret: fest ved studiestart, oktoberfest, nyttårsfest, kostymeparty, skitur til Åre, grilling, bedriftspresentasjoner m.m. Du vil møte mange av medlemmene i MiT som faddere ved studiestart.

Trondheim er frivillighetshovedstaden i Norge. Uansett hva du har lyst til å gjøre finner du en organisasjon som trenger akkurat deg. Å engasjere seg er sosialt, moro og gir deg erfaringer du kan ta med deg videre i livet. I sentrum for mange aktiviteter er Studentersamfundet, hvor høydepunktene er festivalene UKA og ISFiT. Mange studenter på maskiningeniørstudiet er medlemmer av studentorganisasjonene Revolve, Propulse og Vortex.

Les mer om studiemiljøet i Trondheim.


NTNUI

NTNUI er Norges største idrettslag og tilbyr en rekke aktiviteter i begge studiebyer. Du kan være med på alt fra rumpeldunk til triatlon. Enten du vil drive med en idrett for det sosiale, holde deg litt i form eller satse seriøst, vil du finne noe som passer for deg.


I serien Jævli flink får du innblikk i studiehverdagen til seks teknologistudenter ved NTNU. Se serien på YouTube.


Følg linjeforeningene i sosiale medier
 

I:nga i Gjøvik MiT i Trondheim

 Facebook  Instagram

 Facebook  Instagram