Hva kan jeg bli?

Fysikk - bachelorstudium

Hva kan du bli?

Fysikken danner grunnlaget for den forståelsen vi har av naturen, og for store deler av den teknologien som omgir oss i dag. Tiden det tar fra en idé blir unnfanget i fysikk til den kommer til teknologisk anvendelse blir stadig kortere.

Det viser seg at mange arbeidsgivere er meget godt fornøyd med å ansette fysikere fordi de er allsidige, og har god bakgrunn for å sette seg inn i spesialiserte områder. Fysikere får gjennom studiet god trening i å nærme seg nye problemstillinger på en analytisk og systematisk måte. Dette er en arbeidsmåte som er nyttig både innen forskning, i teknologiske bedrifter og i andre sammenhenger.

Fysikere er etterspurt i industrien, innenfor forskning, konsulentvirksomhet, offentlig forvaltning og undervisning. For å gi undervisningskompetanse må studiene suppleres med praktisk-pedagogisk utdanning. Arbeidsmarkedet for fysikere er for tiden godt.

For mange stillinger vil det kreves utdannelse på masternivå, og vi vil generelt anbefale at bachelorgraden suppleres med det internasjonale masterprogrammet MSc in Physics. Men en bachelorgrad i fysikk kan blant annet kvalifisere for jobber i næringsliv og offentlig forvaltning, og i skolen.

Videre studier

En bachelorgrad i fysikk gir grunnlag for å søke opptak på følgende 2-årige masterstudier på NV-fakultetet:
 

Med en bachelorgrad i fysikk kan du også være kvalifisert til opptak på andre masterstudier på NTNU. Du er selv ansvarlig for å kontrollere spesifikke opptakskrav for disse programmene, og planlegge hvilke valgbare emner du må ta for å være kvalifisert for opptak til disse:
 


Andre masterstudier på NTNU kan også være aktuelle for deg. For en total oversikt, se oversikt over alle studieprogram. For spørsmål knyttet til andre masterprogram, ta direkte kontakt med ansvarlig fakultet eller institutt. (Det må søkes særskilt til alle 2-årige masterprogram gjennom NTNUs søknadsweb). 

Video BFY

Kvantefysikk er ett av områdene du kan jobbe med. 


Karriereveiledning

Karriereveiledning

NTNU Karriere kan hjelpe deg med å sortere dine muligheter, og tilbyr blant annet kurs, foredrag og veiledning innenfor områdene utdanningsvalg, å være ny student, studie- og eksamensteknikker, bevisstgjøring av kompetanse og jobbmuligheter.

NTNU Bridge kobler NTNU-studenter og arbeidslivet. Her finner du arbeidsgivere som søker studenter til prosjektoppgaver, masteroppgaver, praksisplasser, sommerjobber og del- og heltidsjobber.

Samarbeidsforum

Samarbeidsforum

En hvit S på blå bakgrunn med teksten Samarbeidsforum. Logo

Fakultet for Naturvitenskap har et aktivt samarbeid med norsk industri og offentlig forvaltning. Les mer om Samarbeidsforum, intervjuer med personer i næringslivet og jobbmuligheter.