Studieveiledning

Institutt for pedagogikk og livslang læring

Studieveiledning

Sti bak dragvoll. Foto.

Har du spørsmål om studiene dine eller om det å være student, kan du ta kontakt med en studieveileder. Studieveilederne svarer på spørsmål om blant annet utdanningsplaner, emnevalg, innpassing av emner, permisjon og forhold rundt eksamen. De tilbyr samtale om utveksling, karrierevalg, trivsel og mestring.

Du avtaler veiledningstime ved å sende en epost til kontakt@ipl.ntnu.no eller ta direkte kontakt med din studieveileder. Du kan også få veiledning på e-post og telefon.

Her ser du hvilken studieveileder du bør ta kontakt ved de forskjellige studieprogrammene:

Informasjon til deg som er student

Informasjon til deg som er student

Som student har du selv ansvar for å holde deg oppdatert. Vi har samlet en liste over nyttige lenker med informasjon. 

Det er viktig at du sjekker din student-epostkonto ved NTNU jevnlig. Vi bruker hovedsakelig din tildelte NTNU-epostadresse for å sende ut viktig informasjon. Din NTNU-epostadresse er [brukernavn]@stud.ntnu.no

Timeplan for hvert enkelt emne finner du på emnesidene. For å finne emnesiden må du først søke opp et emne. Når du har søkt opp et emne, og klikket deg inn på emnesiden, kan du finne en fane som heter "timeplan". Under denne fanen finner du timeplanen for emnet. 

Nærmere informasjon og endelig forelesningsplan for hvert enkelt emne blir lagt ut i Blackboard ved oppstarten av semesteret. Du får tilgang til emnet i Blackboard når du har undervisningsmeldt deg.

Er du tatt opp på et bachelorprogram og ser etter et spennende breddeår, kan våre emner innen rådgivning og voksnes læring være noe for deg. Her kan du tilegne deg kunnskap om kommunikasjonsmønstre, forskjellige læringsarenaer og karrierevalg. Du blir også trent i å observere og diskutere enkle rådgivningssamtaler i grupper. Les mer om breddeår i rådgivning og voksnes læring

Ønsker du kontakt med studieveileder på instituttet, se kontaktinformasjon på denne siden. Annen veiledning finner du her:

Ved uforutsette hendelser ved eksamen (sykdom e.l.), ta kontakt med instituttet. 

Instituttet låner ut AV-utstyr til masterstudenter. Vi har følgende AV-utstyr tilgjengelig for utlån:

  • Digitale diktafoner
  • Videokamera med mikrofon, kamerastativ og minnepinne til overføring av større filer

Er du masterstudent på rådgivingsvitenskap eller voksnes læring reserverer utstyr på 73 59 28 00 eller på e-post: kontakt@ipl.ntnu.no. Er du masterstudent på en av studieretningene innen pedagogikk reserverer du utstyr på telefon 73 59 19 50 eller på e-post kontakt@ipl.ntnu.no.

Du henter utstyr på paviljong A, rom 101. Ved henting av utstyr må du betale et depositum på kr 200,- Depositumet refunderes når du leverer utstyret. Lånetiden er normalt på 1 uke, men kan forlenges etter nærmere avtale med instituttet.

Karakterutskrift kan bestilles på Studentweb. Master- og bachelorgradsvitnemål blir tilsendt automatisk. Du kan lese mer om dette på Innsidas temasider om karakterutskrift og vitnemål.

Masterstudenter

Ved semesterstart må masterstudentene søke om å få tildelt lesesalsplass ved instituttet. Du må søke om lesesalsplass hvert semester uansett om du har søkt om dette i tidligere semester.

Reglement, søknadsfrister og elektronisk søknad om lesesalsplass finner du på Innsida

Bachelorstudenter

Vi har dessverre ikke egne lesesalsplasser for bachelorstudenter. Bachelorstudenter kan bruke åpne lesesaler.

Tilrettelegging

Dersom du har behov for det, kan du kontakte tilretteleggingstjenesten for å søke om fast lesesalsplass. Dette gjelder også bachelorstudenter.