Toppbanner CERG

Arrangementer og foredrag

Arrangementer og foredrag

CERG er ei aktiv forskningsgruppe som legger stor vekt på utvikling gjennom samarbeid, diskusjoner og erfaringsutveksling med kolleger og samarbeidspartnere. Denne sida gir en oversikt over arrangementer i regi av CERG i 2018, i tillegg til en oversikt over kongresser og andre arrangementer hvor CERG var representert det året.


Forskerlinjeforsvar: Sophie Kvalheim Kieffer

Forskerlinjeforsvar: Sophie Kvalheim Kieffer

PERSONLIG AKTIVITETS-INTELLIGENS OG DØDELIGHET

100 PAI er koblet til et lengre liv både for friske og personer med hjerte- og karsykdom. 15. november 2018 presenterte Sophie Kvalheim Kieffer forskerlinjeoppgaven sin.

Les mer om resultatene fra oppgaven
Les mer om PAI

NOFE-konferansen 2018

Den 25. konferansen for Norsk forening for epidemiologi

GOD FORM MOT HJERTEFLIMMER OG ENDRINGER I HJERNEN

Våre doktorgradsstipendiater Lars Elnan Garnvik og Ekaterina Zotcheva presenterte rykende ferske forskningsresultater da Norsk forening for epidemiologi arrangerte sin årlige konferanse i Trondheim i november.

Les mer og se utdrag fra presentasjonene og bilder fra arrangementet

Demensforskning i HUNT

Demensforskning i HUNT

FYSISK AKTIVITET OG GOD KONDIS MOT DEMENS

Våre doktorgradsstipendiater Ekaterina Zotcheva og Atefe Tari presenterte sine forskningsresultater da HUNT forskningssenter inviterte til samling om demensforskning fra Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag.

Les mer og se utdrag fra presentasjonene og bilder fra arrangementet

Idrettsmedisinsk Høstkongress 2018

Idrettsmedisinsk Høstkongress 2018

VERDENS SPREKESTE ELDRE

I 2018 ble Idrettsmedisinsk høstkongress arrangert over tre dager i Bergen. Kongressen er Norges viktigste innen idrettsmedisin, og vår forsker Dorthe Stensvold deltok for å fortelle om erfaringer fra forskning på eldre i Generasjon 100-studien vår.

Les mer om kongressen

Expomotricidad 2018

ExpoMotricidad 2018, Colombia 

PAI OG KONDISJON SOM MEDISIN FOR BEDRE HELSE

Expomotricidad er blant de viktigste kongressene innen fysisk aktivitet og helse i Latin-Amerika. På kongressen i 2018 holdt vår leder Ulrik Wisløff og nestleder Øivind Rognmo fire foredrag for interessante tilhørere fra hele regionen.

Les mer og se bilder

Disputas: Eli-Anne Skaug

Disputas: Eli-Anne Skaug

BLODÅREFUNKSJON OG HJERTE-KARRISIKO

Blodårenes evne til å utvide seg henger sammen med risikoen for å få hjerte- og karsykdom. Men er denne sammenhengen viktigere for kvinner enn for menn? Lege og CERG-stipendiat Eli-Anne Skaug disputerer for doktorgradsprosjektet sitt 19. oktober 2018.

Les mer om resultatene fra doktorgraden
Se bilder fra disputasen

PAI-foredrag for Kunnskapsbyen

PAI-foredrag for Kunnskapsbyen 

TRØNDERHELSE – FRA BONDENS TIL FORBRUKERENS MARKED

CERG-professor Ulrik Wisløff presenterte historien bak PAI (Personlig Aktivitets-Intelligens) under sitt foredrag for Kunnskapsbyen Trondheim 3. oktober 2018. Historien starter med Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag, og fortsetter i millioner av smartklokker verden over.

Les mer og se bilder og video fra foredraget

Forskningsdagene 2018

Forskningsdagene 2018: Livslang oppvekst?

HVA KAN VI GJØRE FOR Å GI OSS SELV ET GODT SENIORLIV?

Temaet "oppvekst" var den røde tråden på dette arrangementet for seniorer under Forskningsdagene 29. september 2018. Vår forsker Dorthe Stensvold var første foredragsholder, og presenterte Generasjon 100-studien og foreløpige resultater fra prosjektet.

Les mer og se en video med presentasjonen til Dorthe

Hjerterehabiliteringsseminar

Hjerterehabiliteringsseminar

HVORDAN GI FLERE HJERTEPASIENTER TILBUD OM REHABILITERING?

CERG og samarbeidspartner Nasjonal kompetansetjeneste Trening som medisin var tungt representert på dette dagsseminaret i regi av Ressurssenter for hjerterehabilitering i Helse Sør-Øst 28. september 2018. Vi fortalte hvordan ny teknologi kan gjøre pasienter med hjertesvikt mer fysisk aktive, forklarte når det er trygt for hjertepasienter å trene, og deltok i en paneldebatt om hjerterehabilitering.

Les mer og se video og bilder fra seminaret

Virginia-Nordic Precision Neuroscience II

Virginia-Nordic Precision Neuroscience II

KONDIS OG DEMENS

Vår doktorgradsstipendiat Atefe Tari deltar sammen med nobelprisvinner Edvard Moser og flere kjente internasjonale hjerneforskere på denne store kongressen i Oslo. Atefe presenterer sin studie om sammenhengen mellom kondis og demens.

Les mer og se forskningsposteren til Atefe

Aktiv kropp, sterk hjerne

Aktiv kropp, sterk hjerne

MENTALE EFFEKTER AV FYSISK AKTIVITET

Førsteamanuensis Linda Ernstsen har lang fartstid som CERG-forsker, og snakket om fysisk aktivitet og hjernehelse på dette arrangementet i regi av Aktivitet som medisin og Norsk medisinstudentforening i Trondheim. Hjerneforsker og fastlege Ole Petter Hjelle og tidligere friidrettstrener Johan Kaggestad holdt også foredrag på arrangementet.

Se video av hele arrangementet Aktiv kropp, sterk hjerne

Trening og testing av hjertespasienter

Kurs for helsepersonell

TRENING OG TESTING AV HJERTEPASIENTER

Landets fremste eksperter på trening ved hjertesykdom var foredragsholdere da vi sammen med Nasjonal kompetansetjeneste Trening som medisin arrangerte kurs for leger og annet helsepersonell 6. og 7. september 2018. Målet med kurset er at flere skal lære hvorfor og hvordan man bør teste og trene pasienter med hjerte- og karsykdom.

Se bilder fra kurset og få en smakebit fra foredragene

Nordic Paediatric Cardiology Meeting 2018

Nordic Paediatric Cardiology Meeting 2018

TRENING FOR BARN MED HJERTEFEIL

Vår forsker Charlotte Björk Ingul holdt foredrag om trening for barn og unge med medfødt hjertefeil på denne internasjonale kongressen i Bergen 5. september 2018. Er det trygt å trene for barn med hjertefeil, og hvilke treningseffekter kan de forvente?

Les mer og se en smakebit av foredraget til Charlotte

ESC-kongressen 2018

ESC-kongressen 2018

KONDISJON OG VENSTRE FORKAMMER

Vår doktorgradsstipendiat Jon Magne Letnes presenterte resultater fra forskningen sin på verdens største hjerteforskningskongress, som ble arrangert i München i Tyskland 25.–29 august 2018. Han har sett på hvilken betydning kondisjonen vår har for volumet til hjertets venstre forkammer.

Les mer om CERGs bidrag på ESC-kongressen 2018

Folkehelsetorget 2018

Folkehelsetorget 2018

HVEM ER ELDST: DU ELLER KROPPEN DIN?

Det var lang kø for å teste vår Kondiskalkulator da Nasjonalforeningen for Folkehelsen arrangerte Folkehelsetorg i Trondheim 9. juni. Doktorgradsstipendiat Julie Caroline Sæther hjalp alle som kom til å finne sin kondisjonsalder.

Se bilder fra Folkehelsetorget og finn din egen kondisjonsalder

Europrevent 2018

EuroPRevent 2018

INTERVALLTRENING VED BARNEFEDME OG ATRIEFLIMMER

Vår forskning på 4x4-intervalltrening vekker fortsatt oppsikt langt utenfor Norges grenser. 18.–20. april 2018 ble kongressen EuroPRevent arrangert i Ljubljana i Slovenia, og CERG var representert ved forsker Charlotte Björk Ingul og førsteamanuensis Jan Pål Loennechen. Ingul viste fram nye resultater fra Barnefedmestudien, mens Loennechen holdt et innlegg om effekten av intervalltrening for pasienter som har atrieflimmer.

Les mer om CERGs bidrag på EuroPRevent 2018

Disputas: Erlend Hassel

Disputas: Erlend Hassel

HVILKEN BETYDNING HAR LUNGENE FOR KONDISJON?

Kondisjonen til friske mennesker har normalt sett blitt ansett å være begrenset av funksjonen til hjertet, og ikke lungene. Men stemmer det? Lege og CERG-stipendiat Erlend Hassel disputerte for doktorgradsprosjektet sitt 13. april 2018.

Les mer om resultatene fra doktorgraden
Se info og bilder fra disputasen

NTNUs nettverkkonferanse 2018

NTNUs nettverkkonferanse 2018

PAI – ALGORITMEN SOM FORLENGER LIVET

På NTNUs årlige nettverkskonferanse møtes NTNU, tidligere studenter og samarbeidspartnere i norsk arbeids- og næringsliv for å dele erfaringer og diskutere utfordringer. I 2018 var temaet "Digital kunnskapsfront", og CERG-professor Ulrik Wisløff fortalte om hvordan vi utviklet PAI-algoritmen og hvordan den nå er i ferd med å bli en ny standard for måling av fysisk aktivitet over hele verden.

Les mer og se hele presentasjonen til Wisløff

Foredrag om Generasjon 100 for Kunnskapsbyen

Generasjon 100-foredrag for Kunnskapsbyen

HVORDAN TRENE FOR Å FÅ EN AKTIV OG SUNN ALDRING?

Norge får flere eldre de neste tiårene, og det er viktig å finne ut hvordan eldre kan få flere aktive og sunne leveår. CERG-forsker Dorthe Stensvold holdt foredrag om trening og sunn aldring for Kunnskapsbyen Trondheim den 14. februar 2018.

Les mer om trening for eldre og se et utdrag av Dorthes foredrag

Jentekonferansen 2018

Jentekonferansen 2018

PAI: VEIEN TIL ET LANGT LIV?

"Jenter og teknologi" ved NTNU arrangerte sin femte Jentekonferanse for jenter i ungdoms- og videregående skolealder den 13. februar 2018. Målet er å å inspirere og motivere jenter til å velge en teknologiutdanning. CERG-forsker Dorthe Stensvold fortalte jentene om hvordan vår forskning på Personlig AktivitetsIntelligens (PAI) har bidratt til teknologi som kan gjøre verden friskere.

Les mer og få en smakebit fra foredraget til Dorthe

Man in Extreme Environments

Man in Extreme Environments

OPPDAG EVENTYREREN I DEG SELV

Hvordan er det å dykke med hvithaier uten noen form for beskyttelse? Mike Rutzen "The Shark Man" var et av trekkplastrene da vi arrangerte Man in Extreme Environments for fjerde gang i Storsalen på Studentersamfundet i Trondheim den 15. desember 2017. Lars Monsen og Cecilie Skog holdt også foredrag om sine mest ekstreme eventyr.

Les mer om Man in Extreme Environments 2017

Exercise in Medicine-seminar

Exercise in Medicine-seminar

HVORDAN GJØRE VERDENS BEFOLKNING AKTIV NOK?

14. og 15. desember 2017 deltok mange av verdens mest kjente forskere og eksperter innen trening som medisin på vårt Exercice in Medicine-seminar i Trondheim. Den første dagen handlet om hvordan vi kan gjøre befolkningen mer aktiv, mens trening for hjerne og som behandling etter kreft var blant temaene på andre dag av seminaret.

Vi filmet hele seminaret. Her finner du video og fullt program fra Exercise in Medicine 2017

Ulrik svarte på alt

Reddit Science Ask Me Anything

ALT DU MÅ VITE OM SUNN TRENING

27. november 2017 ledet CERG-professor Ulrik Wisløff en diskusjon i Reddit sin Science Ask Me Anything-serie. Les svarene hans for å finne ut det du trenger å vite om effektiv trening for et friskt og langt liv.

Spørsmål og svar

Sosiale medier og kontakt

Følg oss i sosiale medier:
  Facebook-logo Twitter-logo Instagram-logo

Send oss en e-post:
cerg-post@mh.ntnu.no

Send oss vanlig post:
NTNU, Fakultet for medisin og helsevitenskap
Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk
Postboks 8905
7491 Trondheim

Besøk oss:
St. Olavs Hospital
Prinsesse Kristinas gt. 3
Akutten og Hjerte-lunge-senteret, 3. etg.
7006 Trondheim

CERG logo