Ledelse av teknologi

Masterprogram 2-årig

Ledelse av teknologi

– Jobbmuligheter og karriereutsikter

Ledelse av teknologi

Illustrasjonsfoto: studenter

Ledelse av teknologi


Veien opp til de godt betalte lederjobbene blir kortere med en master i ledelse av teknologi. Du skiller deg ut i mengden av ingeniører og investerer godt i din fremtidige verdi på arbeidsmarkedet.

 

Går du med en lederdrøm i magen? 

Som student på MLT starter du som teknolog og avslutter med en ettertraktet ledelsesutdanning for ingeniører.

Studieprogrammet er startet opp for å bidra til å dekke markedets stadig økende behov etter ingeniører med kompetanse innenfor fagfeltet økonomi og ledelse. Med en master i ledelse av teknologi får du en solid forståelse av viktige ledelsesaspekter knyttet direkte til teknologi og teknologiske bedrifter. Teknologibedrifter står ofte overfor helt andre utfordringer enn bedrifter som opererer i tradisjonell industri, med utfordringer relatert til prosjektledelse under stor usikkerhet, høy innovasjonsrate, hyppige endringer og ledelse av kunnskapsarbeid. 

 

Ettertraktet i arbeidslivet

Den omfattende innsikten MLT-studentene får innenfor fagområdet økonomi og ledelse gir en svært fleksibel utdanning med et bredt spekter av karrieremuligheter. Bedrifter med behov for denne typen kompetanse finnes i alle bransjer, både kommunalt, statlig og, ikke minst, i privat sektor. 

Vi opplever at MLT-kandidatene våre er ettertraktet i arbeidslivet og at et stort antall får jobbtilbud allerede før de er ferdige med studiene. En karriereundersøkelse utført våren 2020, viser at våre kandidater får gode relevante stillinger. Halvparten har lederstillinger i løpet av en 4-års periode etter uteksaminering. 

Her er er knippe stillinger som er å finne blant de spurte i undersøkelsen:

Prosjektledere | Prosjektkonsulenter | Produktspesialister | Fagansvarlige | Anleggsledere | Driftssjefer | Forretningsanalytikere | Selvstendig rådgivere 

 

Les om jobbene til et lite utvalg tidligere MLTere:

 • Kim Tvedt jobber som Chargeback Analyst hos Ticketmaster Corporate Finance i Los Angeles. Bakgrunn før MLT: elektroingeniør
   
 • Heidi Pallin Aaring jobber som prosjektleder for utbyggingsavdelingen for Tromsø Kommune, Vann og avløp. Bakgrunn før MLT: kjemiingeniør
   
 • Marco Eusebio jobber med prosjektledelse som Graduate Project Control Engineer  hos Statoil ASA. Bakgrunn før MLT: Materialteknologi
   
 • Stine Tørfest Saugestad jobber som konsulent i infrastruktur-avdelingen innenfor IT Service Management hos Sopra Steria. Bakgrunn før MLT: IT-støttet bedriftsutvikling
   
 • Ane Indahl Mæhlum jobber som prosjektkonsulent hos Distribution Innovation. Bakgrunn før MLT: logstikkingeniør
   
 • Hilde Reindal jobber som konsulent hos Bouvet. Bakgrunn før MLT: IT-støttet bedriftsutvikling

 
Undersøkelser viser også at MLT-studenter med 0-4 års arbeidserfaring i snitt har høyere årslønn enn sivilingeniører med medlemskap i TEKNA.


Les også:

Tidligere MLT-student kåret til årets ledertalent i Midt-Norge

MLT-student presenterte masteroppgaven sin på BA2015-konferansen 

MLT-studenter fikk 100 000 kroner i gründerstipend

Karrieretjenesten og NTNU Bridge (krysspublisert)

Karriereveiledning – hva kan jeg bli?

NTNU Karriere kan hjelpe deg med å sortere dine muligheter, og tilbyr blant annet kurs, foredrag og veiledning innenfor områdene utdanningsvalg, å være ny student, studie- og eksamensteknikker, bevisstgjøring av kompetanse og jobbmuligheter.


Utdannelse og jobbmuligheter

7000 tidligere studenter har fortalt oss hvordan det har gått med dem etter de ble uteksaminert fra NTNU.


Praksisplasser og jobber

NTNUs studenter er svært attraktive for arbeidslivet. Det lønner seg å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig. NTNU Bridge kobler NTNU-studentene og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber.


Bruk NTNU Alumni-nettverket

NTNU Alumni vil være nyttig for deg som student og videre gjennom hele din karriere. Du kan dra nytte av tidligere studenters erfaringer og få innblikk i arbeidslivet nasjonalt og internasjonalt. 


MLT studensitat

Dette sier tidligere MLT-studenter om jobbmulighetene etter endte studier:Etter studiene startet jeg som konsulent innen prosessledelse/prosjektledelse i Soptras Steria, avdeling for infrastruktur. Kombinasjonen av bachelorgraden min i teknologi og MLT-graden med fokus på ledelse, strategi og økonomi er veldig relevant for stillingen min.
Tidligere MLT-student Stine Saugestad
Stine Saugestad

Det åpnet seg et helt nytt arbeidsmarked for meg etter å ha tatt master i ledelse av teknologi ved Handelshøyskolen i Trondheim. Fra å være nyutdannet bioingeniør, arbeider jeg nå med teknologiske strategier for IT-firmaer i PwCs kundeportefølje.
Tidligere MLT-student Kjersti Unelsrød
Kjersti Olafsbye Unelsrød

Min opplevelse var at etterspørselen etter ingeniører i jobbmarkedet var stor, og at bedriftene syntes min masterpåbygning var spennende. Jeg fikk jobb på andre eller tredje forsøk, gjennom et kort intervju.
Erik Eriksrud
Even Eriksrud