Hva kan jeg bli?

Master i ledelse av teknologi

Hva kan du bli?

Veien opp til de godt betalte lederjobbene blir kortere med en master i ledelse av teknologi. Du skiller deg ut i mengden av ingeniører og investerer godt i din fremtidige verdi på arbeidsmarkedet.

Går du med en lederdrøm i magen? 

Som student på MLT starter du som teknolog og avslutter med en ettertraktet ledelsesutdanning for ingeniører.

Studieprogrammet er startet opp for å bidra til å dekke markedets stadig økende behov etter ingeniører med kompetanse innenfor fagfeltet økonomi og ledelse. Med en master i ledelse av teknologi får du en solid forståelse av viktige ledelsesaspekter knyttet direkte til teknologi og teknologiske bedrifter. Teknologibedrifter står ofte overfor helt andre utfordringer enn bedrifter som opererer i tradisjonell industri, med utfordringer relatert til prosjektledelse under stor usikkerhet, høy innovasjonsrate, hyppige endringer og ledelse av kunnskapsarbeid. 


Ettertraktet i arbeidslivet

Den omfattende innsikten MLT-studentene får innenfor fagområdet økonomi og ledelse gir en svært fleksibel utdanning med et bredt spekter av karrieremuligheter. Bedrifter med behov for denne typen kompetanse finnes i alle bransjer, både kommunalt, statlig og, ikke minst, i privat sektor. 

Vi opplever at MLT-kandidatene våre er ettertraktet i arbeidslivet og at et stort antall får jobbtilbud allerede før de er ferdige med studiene. En karriereundersøkelse utført våren 2020, viser at våre kandidater får gode relevante stillinger. Halvparten har lederstillinger i løpet av en 4-års periode etter uteksaminering. 

Her er stillinger som er å finne blant de spurte i undersøkelsen:

  • Prosjektledere
  • Prosjektkonsulenter
  • Produktspesialister  
  • Fagansvarlige  
  • Anleggsledere  
  • Driftssjefer
  • Forretningsanalytikere
  • Selvstendig rådgivere  

Undersøkelser viser også at MLT-studenter med 0-4 års arbeidserfaring i snitt har høyere årslønn enn sivilingeniører med medlemskap i TEKNA.


Karriereveiledning – hva kan jeg bli?

NTNU Karriere kan hjelpe deg med å sortere dine muligheter, og tilbyr blant annet kurs, foredrag og veiledning innenfor områdene utdanningsvalg, å være ny student, bevisstgjøring av kompetanse og jobbsøking.


Utdannelse og jobbmuligheter

7000 tidligere studenter har fortalt oss hvordan det har gått med dem etter de ble uteksaminert fra NTNU.


Praksisplasser og jobber

NTNUs studenter er svært attraktive for arbeidslivet. Det lønner seg å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig. NTNU Bridge kobler NTNU-studentene og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber.


Bruk NTNU Alumni-nettverket

NTNU Alumni vil være nyttig for deg som student og videre gjennom hele din karriere. Du kan dra nytte av tidligere studenters erfaringer og få innblikk i arbeidslivet nasjonalt og internasjonalt. 

Studentintervju

Navn: Sigurd Larsen

Hvilken utdanning har du (studieprogram)?

Bachelor i Digital Forretningsutvikling og Master i Ledelse av teknologi fra NTNU i Trondheim

Hvilket år ble du uteksaminert fra NTNU?

2018

Hvor jobber du, og hva er dine typiske arbeidsoppgaver?

Jeg jobber som Product Manager for et frontend-utviklingsteam i Storebrand hvor vi lager digitale løsninger for å gjøre hverdagen enklere for kundene våre. Typiske arbeidsoppgaver for meg er strategi og planlegging, stakeholder-management mot de viktigste kundene våre, forretningsutvikling og litt kreativ jobbing med UX/UI-design. En god blanding med andre ord!

Hva er det beste ved jobben din?

Jeg vil trekke frem den varierte arbeidshverdagen min som det beste med jobben. Og at jeg jobber med ekstremt flinke folk rundt meg i Storebrand. I tillegg synes jeg det er motiverende å jobbe et sted hvor bærekraftsarbeid står helt sentralt i vår virksomhet, investeringer, produkter og egen drift - vi har et betydelig samfunnsansvar når vi tar vare på spare- og pensjonspengene til rundt 2 millioner nordmenn og svensker.

Hvordan bruker du kompetansen fra studiene i jobben din?

Kanskje det viktigste jeg vil trekke frem her er fokuset som er på gruppearbeid i de fleste emnene, som er helt gull når man skal ut i arbeidslivet. Ellers opplevde jeg fagkombinasjonene som aktuelle og relevante når jeg kom ut i arbeidslivet, selv om den teknologiske utviklingen går fort om dagen.

Dine beste jobb- og karrieretips til de som studerer i dag:

Vær nysgjerrig. Koble deg på folk og bygg nettverk, delta på karrieredager, og bidra på frivillige aktiviteter, så dukker mulighetene opp. Og ikke minst - husk å koble litt av også, og finn på mye gøy utenom studiene!

Navn: Gunnar Eek

Hvilken utdanning har du (studieprogram)?

Master i Ledelse av teknologi

Hvilket år ble du uteksaminert fra NTNU?

2019

Hvor jobber du, og hva er dine typiske arbeidsoppgaver?

I dag jobber jeg i Politiets IT-Enhet. Her har jeg stillingen Strategisk Rådgiver og mine typiske arbeidsoppgaver varierer en del. Men helt overordnet går mitt arbeid ut på å bidra inn i arbeidet med mål og retning, samt inn i arbeid med sette opp og analysere data.

Hva er det beste ved jobben din?

Det beste med jobben min er at jeg får bidra til et veldig givende samfunnsoppdrag, noe som føles meningsfult. Videre er arbeidsdagene veldig spennende, som gir meg mulighet til å arbeide med mange ulike problemstillinger. Dette medfører at man hele tiden føler at man lærer og utvikler seg.

Hvordan bruker du kompetansen fra studiene i jobben din?

Jeg bruker mye av min kompetanse fra studiene inn i jobben min. Bredden i fagene fra studiene er noe jeg vil trekke frem som jeg har følt har vært veldig nyttig i de jobbene jeg har hatt etter studiene. Verdien av å forstå økonomiske prinsipper, samtidig som man får forståelse forstår hvordan teknologiske organisasjoner fungerer er etter min mening kompetanse det kommer til å bli viktigere og viktigere å besitte etterhvert som verden endrer seg.

Dine beste jobb- og karrieretips til de som studerer i dag:

Mitt beste tips er å ikke gi opp selv om det kan virke utfordrende og uoversiktlig i starten når man kommer ut i arbeidslivet. Ikke vær redd for å spør og prøv og lær av andre. I tillegg er det viktig å lære bort til andre det man kan. Det å finne noe man trives med og som føles meningsskapende er mer verdt enn lønn.

Navn: Jorid Anne Trandem

Hvilken utdanning har du (studieprogram)?

Bachelor Digital forretningsutvikling (tidligere IT-støttet bedriftsutvikling) og master Ledelse av Teknologi

Hvilket år ble du uteksaminert fra NTNU?

2019

Hvor jobber du, og hva er dine typiske arbeidsoppgaver?

Jobber i produkt og utviklingsavdelingen til Tripletex (regnskapsprogram) som produkteier. Her har jeg sammen med ett utviklingteam ansvar for funksjonalitet tilknyttet regnskap og innkommende bilag. Vi er ett kryssfunksjonelt team med både utviklere, tester, designer og meg, som er produkteier. Jeg har veldig mange ulike oppgaver. Noen av disse innebærer intervjuer og brukertester for å samle innspill og forstå brukernes behov. Utvikle ny funksjonalitet, basert på innspill, sammen med teamet. Informere og samarbeide med andre avdelinger om eksempelvis hjelpetekster, salg og produktmarkedsføring. Prioritere og koordinere oppgaver inn i teamet. Sette opp roadmap og mål (OKR), samt følge opp disse.

Hva er det beste ved jobben din?

Det er variasjonen av oppgaver jeg har. Som produkteier jobber man med nesten alle avdelinger og mange ulike personer. Oppgavene man har ansvar for er mange, så det gjør at hverdagen blir varierert. I tillegg er vi blitt ett stort firma som gjør at man har mange å lære av og mange gode kollegaer.

Hvordan bruker du kompetansen fra studiene i jobben din?

Noe av det viktigste jeg lærte i studietiden var det å samarbeide med andre i ett team. Dette har jeg fått stor bruk for i hverdagen min. I tillegg holder man mye presentasjoner, så øvelsen på dette har vært svært nyttig. I løpet av studietiden hadde jeg flere ulike fag som har gitt nyttig kunnskap videre. Økonomistyring, prosjektfinansiering, strategi, teamledelse og teknologi, programmering, endringsledelse, markedsføring etc. De tingene man fanger opp og det man lærer har vært nyttig som knagger å henge ny lærdom på. Det bygger en basis for alt man skal lære videre i arbeidslivet. Det er også mange konkrete ting jeg lærte som jeg har fått bruk for, for eksempel å sette opp et resultatregnskap, balanse, kontering, samt hvordan gjøre undersøkelser og samle innsikt.

Dine beste jobb- og karrieretips til de som studerer i dag:

Si ja til de mulighetene som byr seg - og husk at karrieren din er lang. Du er ny i arbeidslivet en god stund, men heldigvis har du mange år i arbeidslivet - du har mange år på å nå de målene du har satt deg! Det er ikke sikkert første jobb blir helt som man trodde, men da er det viktig å være åpen for nye muligheter og ta sjansen når den byr seg.