Kybernetikk og robotikk

Masterprogram (sivilingeniør), 5-årig, Trondheim

Kybernetikk og robotikk

Utenlandsopphold

– Utenlandsopphold, masterstudenter

Institutt for teknisk kybernetikk er i verdenseliten innen forskning på flere fagfelt og har et godt internasjonalt nettverk. Mange studenter på kybernetikk velger å ta deler av studiet ved utenlandske universiteter. I tillegg til faglig utbytte vil internasjonal erfaring være nyttig.

Det faglige grunnlaget du får i løpet av de 3 første årene med studier i kybernetikk holder et godt internasjonalt nivå og åpner mange muligheter. For de som ønsker det, passer det godt å ta 4. studieår eller masteroppgaven i utlandet. Man kan fordype seg i det teoretiske eller satse på en retning preget av anvendelse. Mange utenlandske universiteter tilbyr spesialisering i spennende anvendelser som vi her i landet ikke har hatt noen sterke tradisjoner for, som for eksempel bil, fly og romfart. Kybernetikken er også døråpner til mange andre anvendelser som benytter styresystemer. Og det er styresystemer en kybernetiker blir ekspert i å lage.

Vi har et godt støtteapparat som gir veiledning om utenlandsopphold.

Reisebrev fra kybernetikkstudenter

Ressurspublisering

Reisebrev fra University of California, Santa Barbara

University of California, Santa BarbaraVi er fire kyb-studenter som har tilbrakt fjerde studieår på utveksling ved UCSB 2017/2018. Her er en oppsummering av vårt utenlandsopphold, med flere tips til deg som kan tenke deg å ha utveksling ved UCSB.

Reisebrev fra University of Auckland, New Zealand

University of AucklandJeg har vært på utveksling et år fra høsten 2015 til våren 2016 ved University of Auckland i New Zealand. Jeg valgte New Zealand på grunn av flott natur og fordi jeg ønsket å reise til et engelsk-talende land. Hvis jeg hadde fått muligheten til å dra på utveksling igjen, hadde jeg definitivt valgt Auckland en gang til. Selv om det er dyrt å studere ved University of Auckland og bo i New Zealand, er det en opplevelse man aldri kommer til å glemme!

Reisebrev fra München, Tyskland

TUM i MünchenSkoleåret 2014-15 tilbragte jeg og to klassekamerater ved TUM i München. München er en fantastisk storby, og det er utrolig mye spennende man kan oppleve der. Bayern München-kamper, Oktoberfest, Frühlingsfest, Englisher Garten er bare noen få av tingene du vil oppleve i et opphold i München.

Reisebrev fra RWTH Aachen, Tyskland

RWTH Aachen, TysklandEn forutsetning for å ta et utvekslingsår i Tyskland er at du har en basis kunnskap av tysk og har et ønske om å lære språket. På universitetsnivå i Tyskland holdes  majoriteten av forelesningene på tysk og baserer seg på tysk faglitteratur, men dette kan variere fra universitet til universitet. Jeg vil kun ta for meg forholdene ved RWTH Aachen.

Reisebrev fra Eindhoven University of Technology, Nederland

Eindhoven University of Technology, NederlandNylig kom jeg tilbake til Norge etter et år på utveksling ved TU/e, det tekniske universitetet i Eindhoven, og jeg gikk nok ikke opp en bakke brattere enn 5 grader under hele oppholdet. TU/e har en ganske stor campus litt utenfor Eindhoven sentrum med både treningssenter, svømmehall, diverse labber og bibliotek. Uansett hvor du er i Eindhoven er campusen innen sykkeldistanse.

Reisebrev fra Universitetet i Twente, Nederland

Universitetet i TwenteSkoleåret 2013-2014 valgte jeg å dra til Universitetet i Twente i Nederland. Etter å ha sett på mange forskjellige universiteter i mange land, pekte dette seg positivt ut på flere måter. Det er et relativt bra og kjent universitet, det var enkelt å søke og å finne fag, det var enkelt å finne seg sted å bo, og det var mye spennende man kunne gjøre på fritiden. Det var vel også en overlegen nettside (sammenliknet med mange andre), som førte til det endelige valget.

Reisebrev fra ETH Zürich, Sveits

ETH Zürich, SveitsJeg har gått to semester på ETH Zürich i Sveits som 4. klasse kybernetikkstudent. Jeg valgte å ta et utvekslingsår på ETH fordi jeg anså det som et universitet med topp akademisk kvalitet og nærhet til flott natur. Jeg vurderte også universiteter i USA, men siden akademisk kvalitet var et av hovedkriteriene mine var det langt enklere å velge et europeisk universitet med tanke på søknadsprosess og skolepenger (ETH er gratis). Undervisning foregår nesten utelukkende på engelsk på masternivå.

Reisebrev fra Cornell University, USA

Cornell University, Ithaca, NYJeg tilbrakte 4. klasse av kybernetikkstudiet ved Cornell University i USA i 2011-2012. Grunnen til at jeg valgte dette universitetet var fordi jeg ville dra til nordøstkysten i USA i tillegg til at det er en god skole som tilbyr mange interessante fag.

Cornell University ligger i Ithaca, NY, som er ca. 4 timer nordvest for New York city. Ithaca er en kjent "college town" i USA. Det er en liten by med en høy konsentrasjon av studenter blant befolkningen.

Reisebrev fra UC Berkeley, California

Lagbilde på campus ved sesongslutt, sykkelgruppa i Santa BarbaraJeg har tilbrakt et år, høst 2010 til vår 2011, ved UC Berkeley i California. Ingressen er slik: Mye jobb, mye læring, mye moro.

Fritid:
Når du drar til et amerikansk universitet; begynn med en sport! De er gale etter organisert idrett og har ofte veldig gode fasiliteter, så du har en sjelden mulighet til å dyrke den sporten du har en lidenskap for, eventuelt begynne med en du alltid har tenkt du har lyst til å prøve. Det er også en bra måte å møte nye mennesker på.

Reisebrev fra Tokyo Institute of Technology, Japan

Tokyo Institute of Technology, Tokyo, JapanÅ kalle Tokyo gigantisk er ingen overdrivelse. Om man tar en titt på byen fra et av de nærliggende fjellene på kvelden, vil det faktisk se ut som at den strekker seg så langt øyet kan se som et uendelig hav av lys. Tokyo er variert, moderne og vrimler alltid av liv.

Reisebrev fra Monash University, Australia

Monash University Clayton campusJeg er akkurat ferdig med et supert utvekslingsår i Australia. Det har vært et spennende år både faglig og med tanke på reising og nye opplevelser.

Reisebrev fra National University of Singapore

National University of SingaporeVi er to jenter som går kyb og har tatt 4. klasse i Singapore, ved National University of Singapore. Dette kan absolutt anbefales!

Reisebrev fra University of California San Diego

Bilde fra San DiegoEtter 3-4 år ved NTNU i Trondheim var det på tide med litt forandring. Utenlandsopphold fristet med nye perspektiver, ny kultur og bedre vær. Etter å ha undersøkt hvilke muligheter som fantes kom jeg frem til at UCSD var stedet for meg. California og UCSD lokket med deilig vær og gode fag innen kybernetikk, dessuten ligger San Diego rett ved grensen til eksotiske Mexico.

Reisebrev fra Technische Universität Berlin, Tyskland

På et høyt tak med fjernsynstårnet i bakgrunnen (Jeg og  Helene)Helt siden jeg startet på NTNU ønsket jeg å dra på utveksling ett år. Jeg ble fortalt at dette var best å gjøre i 4.årskurs, så jeg valgte å gjøre det da. Det vanskelige valget var å bestemme målet for reisen. Jeg ville lære et nytt språk. Det falt til slutt på Tyskland. Grunnen var at jeg hadde hatt tysk på ungdomsskolen og tenkte å ikke gjøre det for vanskelig for meg selv språklig sett (Tysk er ikke så veldig forskjellig fra norsk). Etterpå var det ingen tvil hvilken by. Jeg skulle til Berlin. Technische Universität Berlin (TU-Berlin).

Godkjenning av utenlandsopphold ved IE-fakultet