Studiemiljø

Finansiell økonomi - masterstudium

Studiemiljø

Undervisning

Som masterstudent i finansiell økonomi får du trening i å utføre vitenskapelig utrednings- og forskningsarbeid. Når du skriver masteroppgaven får du anledning til å utføre et selvstendig forskningsarbeid. Gjennom obligatorisk veiledning gis du innsikt i forskningsprosessens ulike trinn; konstruktiv og kritisk vurdering av andres forskning, forskningsplanlegging og -samarbeid, datainnsamling, analyse og formidling. Arbeidet med masteroppgaven gir dermed øvelse i ferdigheter som kan nyttes ikke bare i forskningssammenheng, men også i utredningsarbeid, undervisning, journalistikk med mere.

Gruppearbeid i kantina. Foto.

 

Forskningsaktivitet ved instituttet

Ved Institutt for samfunnsøkonomi drives forskning av høy internasjonal kvalitet, og du som masterstudent kan dra nytte av dette fagmiljøet, både til egen forskning (masteroppgaven), og ved å delta i et utdanningsmiljø hvor undervisningen er forskningsbasert.

Campusbygning Elgeseter

Tilbud på og rundt campus

Skulle du bli sulten eller trøtt av lesingen finnes det både kantine og sosiale soner på campus. I kantina er det studentvennlige priser, slik at du kan få deg et godt måltid uten å måtte bruke opp hele stipendet. I samme bygg finnes det også en dagligvarebutikk. En annen ting du ikke kommer utenom, er pensumbøker. Disse får du kjøpt på bokhandelen Akademika. Du finner Akademika både på campus Gløshaugen og campus Dragvoll. På campus Elgeseter, der vi holder til, er det ikke egen bokhandel. Det er imidlertid ikke mange minuttene å gå til Gløshaugen.

Studentsamskipnaden driver fem treningssentre i Trondheim. Her finner du blant annet styrkerom, flerbrukshaller, squashbaner, spinningsal, dansesal og basketballbane, og det tilbys gruppetimer. Ved innmelding i NTNUI får du fri tilgang til alle fem idrettssentere til en svært hyggelig pris. Kunstgressbane, volleyballbaner og asfaltert bane for street basket står ferdig i Dødens Dal ved campus Gløshaugen når sommeren nærmer seg, og er bare en kort gåtur fra campus. Hvis du foretrekker en tur i marka er det også gode muligheter for det. Fra campus er det direktebusser til både Byåsen og Dragvoll, som er fine utgangspunkter for turer i marka.

Det er heller ikke lang vei inn til sentrum fra campus, enten du beveger deg til fots, på sykkel eller med buss. Du kan også kjøre bil og parkere til rabatterte priser på campus (krever registrering). Her er det imidlertid begrenset med parkeringsplasser, så vi anbefaler at du bruker buss, går eller sykler.

Hvis du har spørsmål om studieprogrammet ditt, utveksling, emnevalg eller noe annet knyttet til studiene, kan du kontakte studieveileder. Studieveileder har fast kontor på campus, og kan hjelpe deg med mange studierelaterte spørsmål. 

Sit Dragvoll treningssenter

Studentforeninger - livet rundt studiene

Linjeforeningen ved Institutt for samfunnsøkonomi heter Pareto. Pareto tilbyr mange sosiale sammenkomster for studentene, og reiser også på turer sammen. Noen ganger samarbeider de også med andre linjeforeninger, slik at du som samfunnsøkonomi- eller finansstudent får muligheten til å bli kjent med studenter på andre studieprogram. Her finner du Pareto på Facebook!

I tillegg til linjeforeningen har studentene våre også en slags faglig linjeforening. Fagutvalget ECONnect ivaretar kontakten med samfunns- og næringsliv, og arrangerer blant annet Fagdag, Faguke og gjesteforelesninger.

For mange av våre studenter spiller Pareto og ECONnect en veldig viktig rolle i studiehverdagen. Noen foretrekker å bare delta på arrangementer, mens andre tar det ett steg videre og tar på seg frivillige verv i studentforeningene. Dette kan gi mange nyttige erfaringer, og mange nye venner gjennom studietiden.

Studiebyen Trondheim

Trondheim er en av landets aller beste studentbyer, les mer om hvordan det er å være student her på disse sidene.