Masterprogram 2-årig, Gjøvik og Trondheim

Folkehelse

Bilde av bestefar og barnebarn
 

Studiestart 2018

Studiestart er mandag 20. august kl. 10. Dagen begynner med et obligatorisk orienteringsmøte som overføres på nett, og er felles for studentene i Gjøvik og Trondheim.

Oppmøtested Gjøvik: Rom S310 i Smaragdbygget 
Oppmøtested Trondheim: Møterom ØHM11 i Øya helsehus

Mer informasjon om studiestart finner du ved å gå inn på lenken i overskriften over.


Om folkehelse

En master i folkehelse ved NTNU gir deg en solid tverrfaglig forståelse av folkehelsearbeidet. Du får en bred innføring i hvordan både forebygging og helsefremmende arbeid påvirker menneskers helse og sykdom, og hvordan vi kan jobbe systematisk for å løse folkehelseutfordringene. 


Opptak

Søknadsfristen er 15. april, og det er ett opptak i året. Du søker om opptak via NTNU søknadsweb.

Master i folkehelse er et tilbud til deg som har fullført en treårig helse- og sosialfaglig, samfunnsvitenskapelig, naturvitenskapelig eller humanistisk bachelorutdanning med relevans for folkehelsearbeidet, eller en utdanning innen medisin, psykologi eller tannhelse minimum tilsvarende treårig bachelorutdanning.

Vi tar opp studenter både på Gjøvik og i Trondheim.


Jobbmuligheter

En master i folkehelse fra NTNU gir deg kompetanse til å arbeide systematisk med folkehelsearbeidet både på lokalt, nasjonalt og globalt nivå. Studiet kvalifiserer deg til folkehelsearbeid i offentlig og privat sektor, samt i frivillige organisasjoner. Dette kan være jobber innenfor forebyggende og helsefremmende arbeid samt arbeid med forskning, fagutvikling og ledelse, eller i vitenskapelige stillinger ved universiteter og høgskoler.

Master i folkehelse er et fulltidsstudium som går over to år, men du kan søke om å ta studiet på deltid over fire år. Undervisningen er samlingsbasert.

Studieprogrammet består av obligatoriske og valgfrie emner i folkehelse og forskningsmetode, i tillegg til en masteroppgave. 


Studieveiledning

Kontakt gjerne våre studieveiledere hvis du har spørsmål om master i folkehelse.

Mon, 25 Jun 2018 12:25:58 +0200
Fakta

Gradsnavn: Master i folkehelse

Studieprogramkode: MFHLS
Studiepoeng: 120
Undervisningsform: Heltid
Undervisningsspråk: Norsk og engelsk
Karakterkrav: C
Søknadsfrist: 15. april

Studiested: Gjøvik eller Trondheim (Øya)

Fakultet for medisin og helsevitenskap

Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie

Challenge yourself