Bioteknologi
Om bioteknologistudiet
Hvordan kan vi få mikroorganismer til å produsere ting vi har nytte av? På hvilke måter kan bakterier redusere forurensning? Hvilke faktorer påvirker sunnhet og kvalitet på maten vi spiser? Hvordan kan biopolymerer brukes til å lage nye og nyttige produkt? Dette kan du finne ut av dersom du studerer bioteknologi. Les mer om bioteknologistudiet.
Opptakskrav
Søknadsfrist 15. april 2019
Har du utenlandsk opptaksgrunnlag må du søke innen 1. mars.
Du søker om opptak via Samordna Opptak. For studieåret 2018-2019 var opptaksrammen for dette studieprogrammet 41 plasser. Opptaksgrensen var 57,3 poeng i førstegangsvitnemålskvoten og og 58.9 poeng i ordinær kvote.
Jobbmuligheter
Etter studiet skal vi jobbe, men hvor?
Ferdig utdannede bioteknologer er relevante for jobber innenfor forskning, industri, og forvaltning. De vil være aktuelle for nasjonale fagmiljøer ved universitet, sykehus, statlige institusjoner (Folkehelsa, Veterinærinstituttet, etc.) og miljøinstitusjoner. Les mer om jobbmuligheter og intervjuer med tidligere studenter...
Studiets oppbygning
Masterprogrammet i bioteknologi er fra første stund rettet mot naturvitenskapelig forskning hvor celle- og molekylærbiologi, biokjemi og mikrobiologi står sentralt. Det er et 5-årig program som avsluttes med en masteroppgave (60 sp) innenfor en av studieretningene Biokjemi og biopolymerkjemi, molekylærbiologi eller systembiologi.
Studieveiledning
Kontakt gjerne våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no.