Medisinstudiet
Medisin
Medisinstudiet
Lurer du på hva som gjør at hjernen husker det du har lest? Eller hvorfor du får mageknip ved tanke på eksamen? Hva er det egentlig som skjer med kroppen når feberen stiger? Vil du forske på Alzheimers sykdom eller på fosterets utvikling?
Medisin er studiet av det friske og syke mennesket, og de faktorene som virker inn på dette. Som medisinstudent vil du lære om hvordan kroppen normalt fungerer og hva som skjer ved sykdom. Legeyrket stiller høye krav til medisinsk kunnskap, praktiske ferdigheter og vitenskapelig og profesjonell kompetanse.
Visste du at du kan søke opptak til profesjonsstudiet i medisin ved NTNU på tre forskjellige studiesteder?
Levanger, Trondheim eller Ålesund. Les mer under Opptak.
Du lærer om kroppens sammensetting og funksjoner i detalj.
Du lærer om hvordan helsetjenestene er bygget opp, og hvordan loven regulerer legens arbeid og pasientenes rettigheter.
Du vil også lære at vi gjennom forskning får ny kunnskap om sykdomsprosesser, nye behandlinger og om hvordan vi kan forebygge sykdom.
Medisinstudiet ved NTNU varer i seks år, og fører fram til graden cand.med. og autorisasjon som lege.
Som lege kan du blant annet jobbe på sykehus, klinikker, legekontorer, i private praksiser, humanitære organisasjoner, i Forsvaret og innen medisinsk forskning.
Noen velger administrative jobber i for eksempel i Helsedirektoratet eller Helsetilsynet. En del velger å arbeide som lege i andre land.
Fra første dag på medisinstudiet vil du møte engasjerte medstudenter som gjør alt de kan for å skape et godt og inkluderende studiemiljø.
Linjeforeningen Placebo bidrar til det gode studiemiljøet blant annet ved å arrangere fadderukene og en rekke andre sosiale aktiviteter hvert semester.
Medisinstudiet er et fulltids studium som går over seks år og gir til sammen 360 studiepoeng.
De tre første studieårene avsluttes med en årseksamen. Fjerde studieår har eksamen til jul og på våren. Femte studieår er delt i to med ett semester med oppgaveskriving og ett semester med praksis i psykiatrien og på sykehus. Siste studieår har eksamen til jul og så en avsluttende medisinsk eksamen på våren.
Opptakskrav
Du må ha generell studiekompetanse og i tillegg følgende fag:
- Matematikk R1 eller Matematikk (S1+S2)
- Fysikk 1
- Kjemi 1 + 2
Registrer søknad
Registrer søknaden din på Samordna opptak sine sider.
Frist: 15. april - for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.
Frist: 1. mars - frist for søknad på tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad med realkompetanse.
Du kan registrere en søknad fra 1. februar.
Kontaktopplysninger studieveiledere/institutt/fakultet
Studiekonsulenter ved instituttene og studieveiledere ved fakultetet kan hjelpe deg med veiledning, praktiske oppgaver og svare på spørsmål.
Kontakt oss på følgende e-post: medisinstudiet@mh.ntnu.no