Hva lærer jeg

Musikkteknologi - bachelorstudium

Hva lærer du?

To mennesker smiler mens de jobber sammen ved et miksebord
Foto: Arne Hauge/NTNU

Bachelorstudiet i musikkteknologi gir deg allsidig kunnskap og ferdigheter både som musiker og tekniker. Her lærer du mer om lydteknikk for studio og for scene. Du komponerer og arrangerer musikk ved hjelp av datamaskiner, og legger lyd på filmer og dataspill. Du får grunnleggende kunnskap som gjør deg i stand til å skrive dine egne dataprogrammer og til å kontrollere dem med hjemmelaget elektronikk. Du blir også stimulert til å reflektere over dine musikalske valg.

Musikkteknologi er et bredt anlagt studium, men du kan bruke valgfrie emner fra andre studieprogram til å gi din bachelorgrad en profil som passer deg. Her kan du hente emner fra musikkvitenskap, utøvende musikk, medievitenskap, informatikk, akustikk eller elektronikk.

Undervisningen hos oss er en blanding av teori og praksis, og består av forelesninger, seminarer, gruppeøvinger, workshops, prosjekter og studioarbeid. Vi samarbeider gjerne med studenter fra utøvende musikk, og vi arrangerer konserter både internt og eksternt. Kanskje du finner dine nye bandkolleger her hos oss?

Hvorfor studere musikkteknologi ved NTNU?

NTNU har det eldste og mest omfattende studieprogrammet innen musikkteknologi her til lands. Her er vi storebror. Vi har en unik beliggenhet med landets sterkeste teknologimiljø like oppi bakken, og med internasjonalt fremragende musikkutdanninger i nabobygget, og vi samarbeider godt med begge.

Finn ut mer om våre studio og fasiliteter