Studiemiljø

Musikkteknologi - bachelorstudium

Studiemiljø

Trondheim er kjent for å ha Norges beste studiemiljø, både i og utenfor studiene, så du har mye å glede deg til. Av byens 190.000 innbyggere er hele 33.000 studenter som setter sitt preg på byen.

Undervisning

Hvis du trives er det også lettere å lære! Vi legger vekt på at studiene ved musikkteknologi skal være variert og interessante når det gjelder opplegg og undervisningsformer, og vi ønsker å være i forkant når det gjelder nye måter å organisere undervisningen på og bruken av digitale læringsverktøy.

Med små klasser (25 på bachelor) og mange muligheter for å jobbe i gruppe, skaper studiene et godt utgangspunkt for et aktivt sosialt liv. Lokalene i Fjordgata 1 har flere sosiale soner og rom der studentene kan møtes før og etter undervisningen. Det er også kort avstand til våre dyktige faglærere, som alle sitter lokalisert i de samme lokalene.

Foto: Lena Knutli
Foto: Lena Knutli

Musikkmiljø

Studiet på musikkteknologi handler ikke bare om det som foregår på forelesninger og øvinger. Kontakten med musikkmiljøet på Institutt for musikk, med jazzlinja, klassisk, musikkvitenskap og dansevitenskap, samt akustikkmiljøet på Gløshaugen, kan gi deg et verdifullt nettverk. Kanskje finner du til og med musikere du kan starte et band med eller produsere musikken til. Mye av aktiviteten til studentene utenom undervisningssituasjonen har gitt mange studenter jobbmuligheter etter endt studietid.

Linjeforening

Lydmurerlosjen er linjeforeninga på musikkteknologi, og de gjør det hyggeligere og mer interessant å være student. De arrangerer huskonserter, fester, workshoper, spill- og filmkvelder. De har også et eget rom i våre lokaler for samvær av ulike slag.

Studietur

Studieprogrammet har også en tradisjon med å dra på studietur annet hvert år. Disse turene, som så langt har gått til New York, Paris, London og Berlin, har gitt masse verdifull faglig påfyll samt skapt et sterkere samhold i studentgruppa og med faglærerne. Og ikke minst er det moro!

Trondheim

For øvrig er Trondheim en akkurat passe stor by, og det er mye å gjøre på fritida. I studentenes eget hus, Studentersamfundet, finnes det gjenger som jobber med alt fra live-lyd, til radio, TV, kor og musikkensembler, og da har du også mulighet til å engasjere deg i verdens lengste studenteruke. Samfundet er også en del av Trondheims aktive og varierte musikkscene, som både har store internasjonale artister og artister innenfor smalere sjangre. På Trondheim Events finnes en oversikt over noe av det som foregår i byen.