Matematiske fag

Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Matematiske fag

Matematikkstudenter i gruppearbeid.
Foto: Geir Mogen

studyprogramme-facts-portlet

Fakta


  • Bachelor

  • Heltid
  • 15. april Søknadsfrist

Matematiske fag

Hva lærer du?

Matematikk angår oss hele livet, og er grunnmuren for alt vi omgir oss med i hverdagen vår. Er du fascinert av abstrakt tankegang og ønsker å fordype deg i matematiske strukturer, idéer og metoder?

Et solid fundament i matematikk gjør deg i stand til å stille hypoteser, designe eksperimenter, analysere data, gjenkjenne mønstre, bevise sammenhenger og løse problemer. Dette er verdifulle egenskaper når du skal ut i arbeidslivet, enten du skal jobbe med økonomi, kunst, forskning, markedsføring, medisin eller teknologi.

NTNU har et verdensledende miljø i matematikk som du kan bli en del av. Med en utdanning innen matematiske fag blir du ettertraktet på arbeidsmarkedet. Dette lærer du på studiet.


Søk opptak

Søknadsfrist 15. april

Du søker opptak via Samordna opptak.

For studieåret 2019–2020 var opptaksrammen for dette studieprogrammet 45 plasser, og alle som søkte kom inn etter suppleringsopptaket. I hovedopptaket var opptaksgrensen 50,1 poeng i førstegangsvitnemålskvoten og 48,6 poeng i ordinær kvote. Hvordan søke og hva er opptakskravene.


Jobbmuligheter

Matematikere trengs innen svært mange områder i samfunnet. Har du lyst å finne ut hva matematikere og statistikere jobber med? Dette kan du jobbe med.


Utenlandsopphold

På NTNU har du har mulighet til å ta et utvekslingsopphold i utlandet som en del av studiet. Utveksling i løpet av studiet.


Studiemiljø

Forelesninger er den vanligste undervisningsformen, men vi mye øvingsgrupper hvor studenter jobber sammen og får hjelp fra eldre studenter. Du får tilgang til matematikkstudentenes eget Matteland med lesesalplasser, gruppeområder, kjøkkenkroker og datasaler. Studiehverdagen på bachelor i matematiske fag.


Studiets oppbygning

Bachelorprogram matematiske fag er et treårig studieprogram på 180 studiepoeng. Du kan velge mellom to studieretninger, matematikk eller statistikk. Slik er studiet bygd opp.


Videre studier

Studenter med fullført bachelorgrad i matematiske fag kan gå videre på et toårig masterprogram i matematiske fag og spesialisere seg i algebra, analyse, topologi/geometri, statistikk, eller anvendt matematikk. Muligheter for deg som vil studere videre.


Kontakt

Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generelle spørsmål om studieprogrammet. Slik tar du kontakt med oss.

12 jan 2021

Fakta om studieprogrammet

Fakta

Gradsnavn: Bachelor i matematiske fag
Studieprogramkode: BMAT
Undervisningsform: Heltid
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 862

Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk

Sted: Trondheim, Gløshaugen

FØLG OSS - ID: 1296525632

Deling koronavirus: 1296729870

Koronaviruset: Oppdatert informasjon om NTNUs håndtering av koronaviruset finner du på www.ntnu.no/korona