Studiemiljø

Bachelor i ingeniørfag, fornybar energi

Studiemiljø

Gruppearbeid med studenter, drone på bordet og vindturbiner på pc-skjermen
Foto: Geir Mogen/NTNU

Som student på fornybar energi blir du godt tatt imot av linjeforeningen i fadderuken. Det blir jevnlig arrangert sosiale aktiviteter i regi av linjeforeningen, der du får god kontakt med dine medstudenter, også på tvers av årstrinnene.

 

Studentmentor

Som ny student får du tildelt en studentmentor. Du blir automatisk med i en mentorgruppe. Studentmentoren er en student fra samme studieprogram som gir deg praktisk informasjon, deler av sine erfaringer og vil være tilgjengelig for å svare på små og store spørsmål om studiet og studentlivet. I mentorgruppen vil dere i felleskap finne fram faglige og sosiale aktiviteter for det første semesteret.

Lurer du på hva mentorene finner på gjennom et semester?

Følg IV Studenten på Instagram:

Studiemiljø i Gjøvik

NTNU Gjøvik har åpne omgivelser, og ligger i gåavstand fra Gjøvik sentrum. Gjøvik er et studiested hvor det er lett å bli kjent med medstudenter, også på tvers av studieprogram. Du får også tett oppfølging av forelesere og fagmiljø.

Du deltar i undervisning i moderne auditorier og laboratorier. Du har også tilgang på lesesalsplasser, grupperom og datasaler.

Gjøvik er Innlandets største by med 30 000 innbyggere. Her er det i gjennomsnitt ett kulturelt arrangement hver eneste dag i løpet av et år. Sentralt beliggende i byen har du Fastland, hvor du kan bade og sole deg om sommeren, og stå på skøyter og ski om vinteren. Du kan klatre i den historiske fjellhallen, som ble bygd i anledning OL i 1994, eller spille Frisbeegolf på en 18 hulls skogsbane. 

Studentene ved teknologi- og ingeniørfag ved NTNU i Gjøvik har en egen linjeforening, Ing:a. Foreningen arrangerer faglige og sosiale aktiviteter som karrieredager, gjesteforelesninger, gokart, curling og bowling. Du har også studenthuset "Huset" som har et allsidig tilbud og er et sosialt samlingspunkt for studentene i Gjøvik.


Les mer om studiemiljø i Gjøvik.


Studiemiljø i Ålesund

Som ingeniørstudent på fornybar energi i Ålesund er det lett å bli kjent med medstudenter, også på tvers av studieprogram. Du får tett oppfølging og god kontakt med forelesere og fagmiljø. NTNU i Ålesund har fine laboratoriefasiliteter, som du også kan benyttes utenom timeplanlagt undervisning og øvingstimer.

Studentene i Ålesund har linjeforeningen Sigma, sammen med studieprogrammene mekatronikk og produktdesign og skipsingeniør. Gjennom Sigma kan du bli med på en rekke sosiale og faglige arrangement. Det kan være aktiviteter som hytteturer, buldring og klatring, fjellturer, skidager, afterUni, quiz, stipendpils og fagdager. 

Med dype fjorder og høye fjell er Ålesund et eldorado for utendørsaktiviteter som fjellturer, klatring, paragliding og skikjøring. Ålesund Studentsamfunn, ÅSS, arrangerer mange større arrangement for studenter og har en rekke aktivitetsgrupper som du kan være med i, slik som: Friluftsgruppen, Surfegruppen, Dykkergruppen, Ølbryggergruppen, Musikkgruppen, Grillgruppen m.m.

 


Les mer om studiemiljøet i Ålesund.


Studiemiljø i Trondheim

På fornybar energi i Trondheim får du en solid og allsidig utdanning med tett oppfølging. Størrelsen på klassene gjør det lett å bli kjent med alle du studerer sammen med, også på tvers av årskull. I tillegg blir du en del av et stort og mangfoldig studiemiljø på campus Gløshaugen. Linjeforeningen Vivas arrangerer sosiale og faglige sammenkomster gjennom hele året. Du kan være med på nyttårsball, tur til Åre, månedlig quiz, badeutflukter, turer i marka, bedriftspresentasjoner m.m. Vivas har både fotballag og et volleyballag.


I Trondheim er ca. hver femte innbygger student. Byen er kjent som frivillighetshovedstaden i Norge. Uansett hva du har lyst til å gjøre finner du en organisasjon som trenger akkurat deg. Å engasjere seg er sosialt, moro og gir deg erfaringer du kan ta med deg videre i livet. I sentrum for mange aktiviteter er Studentersamfundet, hvor høydepunktene er festivalene UKA og ISFiT. Aktuelle organisasjoner for studenter på fornybar energi er blant annet Ingeniører uten grenserRevolve, Propulse og Vortex.

Les mer om studiemiljøet i Trondheim.


NTNUI

NTNUI er Norges største idrettslag og tilbyr en rekke aktiviteter i alle 3 studiebyer. Du kan være med på alt fra rumpeldunk til triatlon. Enten du vil drive med en idrett for det sosiale, holde deg litt i form eller satse seriøst, vil du finne noe som passer for deg.


Følg linjeforeningene i sosiale medier
 

I:nga i Gjøvik Sigma i Ålesund Vivas i Trondheim

 Facebook   Instagram

 Facebook   Instagram

 Facebook   Instagram