En student som har fullført programmet, forventes å ha oppnådd følgende læringsutbytte, definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
1. Kandidaten har bred kunnskap som gir et helhetlig systemperspektiv på ingeniørfaget, med mulige fordypninger innen fornybar energiproduksjon, energilagring, effektiv energibruk, bærekraftig energi og marin energibruk.
2. Kandidaten har kunnskaper i matematikk, naturvitenskap, fysikk og relevante samfunns- og økonomifag, og kjenner til hvordan disse kan anvendes i produktutvikling, konstruksjon, produksjon og vedlikehold.
3. Kandidaten har kunnskap om teknologihistorie og ingeniørens rolle i samfunnet og kjenner til hvilke konsekvenser riktig og feilaktig bruk av teknologi kan føre til.
4. Kandidaten har kunnskap om norsk energiforsyning og energibruk samt den nordiske og europeisk energisituasjonen.
5. Kandidaten har kunnskap om forsknings- og utviklingsarbeid innen fornybar energiproduksjon og energiforvaltning.
6. Kandidaten har kunnskap om bærekraft i ingeniørfag, i tråd med FNs bærekraftsmål, og har kunnskaper om hvordan utforming, produksjonsmetoder og materialvalg kan påvirke et produkt med hensyn til livsløp og forurensing.
7. Kandidaten har digital kunnskap for å vidreutvikle energisektoren, og kjenner til datasikkerhetsaspekter i digitale verktøy som benyttes i bransjen.
1. Kandidaten kan anvende kunnskap i matematikk, naturvitenskap, fysikk og teknologiske emner til å formulere, spesifisere, planlegge og løse teoretiske, tekniske og praktiske problemstillinger innenfor maskiningeniørfaget generelt, samt begrunne sine valg.
2. Kandidaten kan identifisere, planlegge og gjennomføre prosjekter, eksperimenter og simuleringer, samt modellere, analysere, tolke og bruke framkomne data både selvstendig og i team.
3. Kandidaten kan finne, vurdere og utnytte teknisk viten på en kritisk måte innen sitt område, og fremstille dette skriftlig og muntlig slik at det belyser en problemstilling i tilknytning til nyutvikling eller drift av eksisterende maskinsystemer.
4. Kandidaten kan bidra til nytenkning, innovasjon, kvalitetsstyring og entreprenørskap ved utvikling og realisering av bærekraftige og samfunnsnyttige produkter, systemer og/eller løsninger.
5. Kandidaten kan jobbe tverrfaglig og samarbeide med kandidater fra andre fagfelt, samt med næringslivet.
6. Kandidaten behersker relevante beregnings- og analyseverktøy til å løse konstruktive, produksjonsmessige og driftsmessige problemstillinger på en hensiktsmessig måte, samt kjenne til fordeler og ulemper som kan oppstå ved de respektive verktøyene.
7. Kandidaten kan oppdatere sin kunnskap innenfor fagfeltet, både gjennom innhenting av informasjon, kontakt og samarbeid med næringslivet, med fagmiljø.
1. Kandidaten har innsikt i miljømessige, helsemessige, samfunnsmessige og økonomiske konsekvenser av produkter og løsninger innenfor sitt fagområde og kan sette disse i et etisk perspektiv og et livsløpsperspektiv.
2. Kandidaten kan formidle ingeniørfaglig kunnskap til ulike målgrupper både skriftlig og muntlig, og kan bidra til å synliggjøre teknologiens betydning og konsekvenser.
3. Kandidaten kan reflektere over egen faglig utøvelse, også i team og i en tverrfaglig sammenheng, og kan tilpasse denne til den aktuelle arbeidssituasjon.
4. Kandidaten kan bidra til utvikling av god praksis gjennom å delta i faglige diskusjoner innenfor fagområdet og dele sine kunnskaper og erfaringer med andre.
5. Kandidaten kan designe et energisystem for produksjon, distribusjon og lagring og kan identifisere ledd med potensiale for økt energieffektivitet.
6. Kandidaten kan identifisere datasikkerhetsaspekter i digitale verktøy som benyttes i bransjen.