Hva lærer jeg

Bachelor i ingeniørfag, Elektrifisering og digitalisering - Trondheim

Hva lærer du?

Bachelor i Elektrifisering og digitalisering er et moderne, innovativt studieprogram for fremtidens ingeniører. Utdanningen gjør deg i stand til å løse utfordringer knyttet til fremtidens elektriske energisystemer. Studiet tar for seg den revolusjonerende utviklingen innenfor vindkraft, solelektrisk energi, energilagring, forbruksfleksibilitet og elektrifisering av transport. 

I dette studiet lærer du å kombinere nye fornybare elektriske energiløsninger og informasjonsteknologiske IT-løsninger som en buffer for energilagring. Du lærer om håndtering og styring av elektrisk energi som danner en bro mellom den økende elektrifiseringen og digitaliseringen som skjer i verden. Du får kunnskap og ferdigheter innenfor et bredt spekter av de muliggjørende teknologiene som energiinformatikk, smarte nett, maskinlæring og kunstig intelligens. 

Du vil også lære om hvordan du kan forbedre og effektivisere elektriske kraftsystemer ved bruk av informasjonsteknologi, kommunikasjonsteknologi, datavitenskap, kraftelektronikk og kybernetikk.  
 

IE-banner Jævli flink


​​​​​​​Fremtiden trenger Jævli flinke ingeniører og teknologer​​​​​​​

Kvinner verden over er underrepresentert innen teknologi, ingeniør og realfag. Derfor har vi på NTNU laget serien Jævli flink pike. Her får du et innblikk i studiehverdagen til 12 teknologistudenter ved NTNU.
​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​
​​​​​​Spilleliste Jævli flink sesong 1 og sesong 2 på YouTube