Universitetskulturskoleprosjektet
Universitetskulturskoleprosjektet (UniKuP)

Om Universitetskulturskoleprosjektet
Kulturskolene er en kulturell grunnmur som trenger ulike typer kompetanse, noe som forutsetter et godt samarbeid mellom høyere utdanninger, utøverkontekster, og kulturskolen. UniKuP vil identifisere hva slags kompetanse fremtidens kulturskole trenger, hvilke høyere utdanninger som best kan utdanne denne, og utvikle modeller for samarbeid og kunnskapsflyt.
Det å styrke samarbeid mellom utdanningene og kulturskolen er avgjørende for både økt arbeidsrelevans og for utvikling av kompetanse til fremtidens kulturskole. Et slikt samarbeid vil videre styrke en kunstfaglig utdanningskultur i lærerutdanning generelt. Dermed vil det øke kompetansen for å undervise i praktiske og estetiske fag i grunnskolen, tydeliggjøre barn og unge som målgruppe i utøvende kunstutdanninger, og ha søkelys på kunstnerisk arbeid i helsefaglige utdanninger.
Hovedmål i UniKuP er å etablere Universitetskulturskoler som et varig partnerskapssamarbeid mellom kulturskolen og ulike høyere utdanninger, lokalt og nasjonalt. I prosjektperioden foregår UniKuP hovedsakelig i Trondheim kommune, som i samarbeid med NTNU har etablert partnerskapet Universitetskommunen Trondheim 3.0.
Prosjektet har i alt 10 delprosjekter sortert under 3 arbeidspakker beskrevet under.
Prosjektmedlemmer
UniKuP er sentrert rundt institutt for musikk (IMU) ved Det humanistiske fakultet sitt studieprogram innenfor utøvende musikk. Samtidig har det utgreninger til musikkvitenskap, musikkteknologi, og dansevitenskap. Samarbeidspartnere med IMU i prosjektet er Trondheim kulturskole, institutt for lærerutdanning (ILU) ved NTNU og Norsk Kulturskoleråd. IMU har administrativt og økonomisk ansvar for alle deler av prosjektet.
Møt prosjektmedlemmene
Offentlig ph.d.
Prosjektmedlem Ingrid Fostad er en offentlig ph.d.-kandidat som utøver forskning på egen arbeidsplass i offentlig sektor.

Samarbeid kulturskole og grunnskole

Instrumental- og ensemblepedagogikk for det 21. århundre

Helsekulturpedagogen
Blogginnlegg UniKuP