Til deg som skal søke jobb

Foto av gutt som ser ut av vindu på bil som kjører

Til deg som skal søke jobb

I jobbsøkerprosessen er det lurt å først bli kjent med deg selv, hva du ønsker og din kompetanse. Du kan øve deg på å utrykke det du ønsker til en potensiell arbeidsgiver. Hold deg gjerne orientert i arbeidsmarkedet gjennom hele studiet. Det kan ta tid å få seg jobb, så start gjerne tidlig med å søke.

Til deg som skal søke jobb

Illustrasjon av steg i jobbsøkerprosessen

Mini calevent portlet

Hvor jobber tidligere NTNU-studenter?

I Kandidatundersøkelsen 2019 har 7000 studenter som ble uteksaminert fra NTNU mellom 2016-2018 svart på blant annet:

• arbeidslivsrelevans i utdanningen
  • sin arbeidlivskontakt i studietiden
  • hvilken bransje de jobber i
  • hvilken lønn de har
  • hvor raskt de kom i arbeid

NTNUs kandidatundersøkelse 2019

Drop-in veiledning

Trondheim:

Få 15 minutter tilbakemelding på din CV og søknad.
Dragvoll på Biblioteket  tirsdager
Gløshaugen i Gamle Kjemi torsdager

kl.14.00-15.30

NB! Ingen drop-in på Dragvoll tirsdag 21. januar

Gjøvik:

Tips og råd om jobbsøkerprosessen, kompetansekartlegging og jobbintervjuet.
G-bygget (G116) på mandager
Mustad (Bygg 118, rom 307) på fredager

kl. 10.00 - 14.00

Kjenn din kompetanse

Jobbsøkertips

Kurs fra NTNU Karriere

Tilbudet er for studenter ved NTNU og er gratis.

Kurs fra NTNU Karriere

Er du i ferd med å søke på din første heltids- eller deltidsjobb? Eller føler du at du trenger tips og råd om hvordan du kan heve nivået på din jobbsøknad og CV? I dette jobbsøkerkurset snakker vi om hvordan du finner frem på arbeidsmarkedet og om ulike jobbsøkerstrategier. Vi legger mest vekt på utforming av jobbsøknader og CV. Vi jobber også med å kartlegge din kompetanse slik at du bedre vet hva du kan selge inn til arbeidsgiver.

Dette kurset er både for deg som skal i gang med din første jobbsøkerprosess, men også for deg som allerede har erfaring med å skrive en jobbsøknad og en CV og som ønsker å få noen nye innspill på utforming og innhold.

Kurset er for studenter ved NTNU og innholdet er uavhengig av campus. The course is in Norwegian.

29. januar Campus Dragvoll kl. 12.15-14.00

12. mars Campus Handelshøyskolen kl. 12.15-14.00

Du må være logget inn i Feide for å melde deg på

Er du klar for å få på plass en god CV? Lurer du på hvordan du skal vekke arbeidsgivers interesse allerede i CVen? I kurset «Tips til en bedre CV» deler vi våre beste tips og råd for CV-skriving.

Du kan gjerne ta med din CV til kurset, da det er satt av god tid til spørsmål som diskuteres i plenum.

Dette kurset er både for deg som er relativt fersk i å skrive CV, men også for deg som ønsker å få noen nye innspill på utforming og innhold.

Kurset er åpen for alle studenter ved NTNU og innholdet er uavhengig av campus. The course is in Norwegian.

6. februar Campus Gløshaugen kl. 12.15-13.00

25. mars Campus Dragvoll kl. 12.15-13.00

Du må være innlogget i Feide for å melde deg på kurset.

​​Er du i gang med jobbsøking og spent på hva et jobbintervju innebærer? Har du allerede vært på jobbintervju, men er usikker på hva som fungerte og ikke? I dette korte kurset tar vi for oss hvordan du kan forberede deg til et jobbintervju og hva du bør tenkte på underveis knyttet til både kroppsspråk og de svarene du gir.

Dette kurset er for deg som ønsker er kort introduksjon til intervjusituasjonen. Ønsker du praktisk øvelse med tilbakemeldinger anbefaler vi at du heller melder deg på kurset «Intervjutrening».

4. februar Campus Gløshaugen kl. 12.15-13.00

18. mars Campus Dragvoll kl. 12.15-13.00

Du må være innlogget i Feide for å melde deg på kurset.

Dette kurset gir deg kunnskap om hensikten med et jobbintervju og hvilke forberedelser du bør gjøre i forkant og råd om hva du bør tenke på under selve jobbintervjuet.

En viktig del av kurset er øvelser som gir deg verdifull trening og tilbakemeldinger som du kan dra nytte av når du skal på et reelt intervju.

Kurset er for deg som ønsker både en gjennomgang av tips og råd, men som også ønsker å øve, få erfaring og tilbakemelding på intervjusituasjonen.

Velkommen på kurs!

27. februar Campus Dragvoll kl. 12.15-15.15

26. mars Campus Gløshaugen kl. 12.15-15.15

Du må være logget inn i Feide for å melde deg på.

CV og søknad

Jobbintervju

Karrieredager NTNU

Oversikt over karrieredager ved NTNU

Hvordan du kan forberede deg til karrieredager

Veiledning for studenter ved NTNU

 Veiledning for studenter ved NTNU

For nåværende, kommende og nylig uteksaminerte NTNU-studenter.
Møt en av våre veiledere i Trondheim for en prat om:

• utdanningsvalg og karriereplanlegging
  • kompetansekartlegging
  • tilbakemelding på CV og jobbsøknad

Veiledning også på telefon /skype

Kobling arbeidsliv og studenter

Jobbportalen NTNU Bridge

Studenter: Du kan få tilgang til arbeidsgivere som ønsker samarbeid og søke etter oppgavesamarbeid, sommerjobb, deltid, -heltid og trainee-stillinger.

Arbeidsgivere: Du kan publisere stillinger, oppgaver og arrangement. Du kan også søke etter studenter som passer ditt oppdrag.