Til deg som skal søke jobb

Foto av gutt som ser ut av bilvidu som illustrerer fremtiden

Til deg som skal søke jobb

I jobbsøkerprosessen er det lurt å først bli kjent med deg selv, hva du ønsker og din kompetanse. Du kan øve deg på å utrykke det du ønsker til en potensiell arbeidsgiver. Hold deg gjerne orientert i arbeidsmarkedet gjennom hele studiet. Det kan ta tid å få seg jobb, så start gjerne tidlig med å søke.

Jobbsøkertips

Jobbsøkertips Til side om jobbsøkertips

Foto: Shane Hauser/Unsplash

Skrive CV-2

Skrive CV Til side om å skrive CV

Foto: Filip Zrnzevic/Unsplash

Skrive jobbsøknad

Skrive jobbsøknad Til side om å skrive jobbsøknad

Foto: Mangostar/Shutterstock.com

Kurs

Høsten 2020 holder vi hovedsaklig jobbsøkerkurs som webinar.  Finn kursbeskrivelser og påmelding i nedtrekksmenyen under.

Kurs høsten 2020

​Er du klar for å få på plass en god CV? Lurer du på hvordan du skal vekke arbeidsgivers interesse allerede i CV-en? I dette webinaret deler vi våre beste tips og råd for CV-skriving.

Du bør allerede ha startet å skrive en CV, slik at du kan benytte kurset til å få noen nye innspill på utforming og innhold. Du finner råd og tips om CV-skriving på nettsiden https://www.ntnu.no/karriere/skrive-cv. Det er satt av god tid til å sende inn spørsmål på chat.

Kurset holdes på norsk og er for studenter ved NTNU.

Kurset holdes via Zoom og lenke sendes på e-post i forkant av kurset.

15. september kl. 10.15 - 11-15

30. september kl. 12.15 - 13.15

14. oktober 10.15 - 11.15

Du må være innlogget i Feide for å melde deg på kurset.

Er du klar for å få på plass en god jobbsøknad? Lurer du på hvordan du skal vekke arbeidsgivers interesse allerede fra første setning? I  dette webinaret deler vi våre beste tips og råd for søknadskriving.

Det er en fordel om du allerede har skrevet en jobbsøknad slik at du kan benytte kurset til å få noen nye innspill på disposisjon og innhold. Du finner råd og tips om å skrive jobbsøknad på https://www.ntnu.no/karriere/skrive-jobbsoknad. Det er satt av god tid til å sende inn spørsmål på chat.

Kurset holdes på norsk og er for studenter ved NTNU.

Kurset vil holdes via Zoom og lenke sendes på e-post i forkant av kurset.

29. september kl, 12.00 - 13.00

20. oktober kl. 12.00 - 13.00

Påmelding

​Er du klar for jobbintervjuet? Dette webinaret gir deg kunnskap om hensikten med et jobbintervju, hvilke forberedelser du bør gjøre i forkant og råd om hva du bør tenke på under selve jobbintervjuet.

Vi anbefaler at du sjekker ut vår nettside før kurset: https://www.ntnu.no/karriere/tips-til-jobbintervjuet

Kurset holdes på norsk og er for studenter ved NTNU.

Kurset vil holdes via Zoom og lenke sendes på e-post i forkant av kurset.

22. september k. 12.00 - 12.45

16. oktober kl. 13.15 - 14.00.

29.oktober kl. 12.00 - 12.45

Du må være innlogget i Feide for å melde deg på kurset.

​​Dette kurset gir deg kunnskap om hensikten med et jobbintervju, hvilke forberedelser du bør gjøre i forkant og råd om hva du bør tenke på under selve jobbintervjuet. En viktig del av kurset er øvelser som gir deg verdifull trening og tilbakemeldinger som du kan dra nytte av når du skal på et reelt intervju.

Kurset holdes på norsk, og deltakelsen forutsetter at du behersker norsk muntlig.
Kurset er for studenter ved NTNU og innholdet er uavhengig av campus.

25. september kl. 12.15 -15.00, Campus Gløshaugen

28. oktober kl. 12.15 -15.00, Campus Dragvoll

CV-sjekk

Få en kjapp sjekk av din CV/ søknad!

Vi tilbyr gratis tilbakemelding på din CV eller jobbsøknad på 15 minutter via video.

Tirsdager kl. 14.00 - 15.00
Torsdager kl. 14.00 -15.00

Registrer deg

Gjelder for studenter ved NTNU. Du kan også bestille veiledningstime på
e-post, telefon eller video i vår online booking.

e-kurs

På disse sidene finner du våre e-kurs for jobbsøking:

CV-skriving

Skrive jobbsøknad

Lese stillingsutlysning

Bridge

Kobling arbeidsliv og studenter

Jobbportalen NTNU Bridge

Studenter: Her kan du søke etter oppgavesamarbeid, sommerjobb, deltid, -heltids- og trainee-stillinger.

Arbeidsgivere: Her kan du publisere stillinger, oppgaver og arrangement. Du kan også søke etter studenter som passer ditt oppdrag.

Film jobbmuligheter

Hva blir du med din utdannelse?

Jobbmuligheter avhenger av mange faktorer

Jobbmuligheter grå

Kandidatundersøkelse

Foto av gutt som hopper over vann som illustrerer å hoppe over til arbeidslivet
Foto: NTNU Bridge

Se Kandidatundersøkelsen 2019 der 7000 tidligere studenter har svart på spørsmål om overgangen til arbeidslivet, relevans av egen utdanning og kontakt med arbeidslivet i studietiden.

Karrieredager NTNU

Oversikt over karrieredager ved NTNU

Se film over for hvordan du kan forberede deg til karrieredager

telefon

Karriereveiledning

via zoom, telefon  eller e-post. Veiledning for nåværende, kommende og nylig uteksaminerte NTNU-studenter.

• tilbakemelding på CV /søknad
  • "Hva blir jeg?"
  • kompetansekartlegging
  • jobbsøkerprosessen
  • utdanningsvalg

Ved faglige spørsmål må du henvende deg til din studieveileder.

NTNU karriere - lokal social media