Institutt for moderne samfunnshistorie

Det humanistiske fakultet

Institutt for moderne samfunnshistorie

Forsidebilde

Om instituttet

Institutt for moderne samfunnshistorie underviser, forsker og formidler innen moderne historie. Vi underviser og veileder blant annet på historie- og lektorprogrammet i historie i samarbeid med Institutt for historiske og klassiske studier. Vi har et aktivt forskningsmiljø og våre studenter og ansatte samarbeider om å skape undervisning, forskning og formidling av høy kvalitet.


Kontakt

Kontakt

Portrettbilde av Karl Erik HaugProfessor Karl Erik Haug
Instituttleder

 


 Ansatte

 Ledige stillinger

 Om instituttet


 73 59 64 41

 kontakt@ims.ntnu.no  

Er du student? Kontakt oss på studieveiledning-ihs@hf.ntnu.no

Nyheter-kryss-forsida

Nyheter

Pris for beste masteroppgave i økonomisk historie 

Vi gratulerer masterkandidat Kelsey Marleen Mol med prisen for beste masteroppgave i økonomisk historie! Masteroppgava Eplet falt ikke langt fra stammen - En undersøkelse av unge ugifte kvinners yrkesmuligheter og sosiale mobilitet i Hamar i 1891 og 1910 finner du på NTNU Open.

 


"Minnet om innsatsen i Narvik var med på å hele Frankrikes sårede sjel"

Les intervju med professor George Chabert på forskning.no:
- Minnet om innsatsen i Narvik var med på å hele Frankrikes sårede sjel. Den allierte gjenerobringen av Narvik fra tyske styrker i mai 1940 har hatt en særegen plass i fransk minnekultur. Men hvorfor er det egentlig slik?

 


Samarbeid med Narviksenteret og Charles University - utstillinga "Czechoslovaks in Norway during the Second World War" åpnet 17. november 2022

Les mer om utstillinga Over 1.300 tsjekkiske tvangsarbeidere var i Norge under den tyske okkupasjonen. Nå kan deres historie bli fortalt på forskning.no


Nyhetsarkiv