Forskerne Kristoffer Hagen og Axel Karl Gottfrid Nyman og prorektor for nyskaping ved NTNU Toril Nagelhus Hernes.

Kristoffer Hagen ved Institutt for datateknologi og informatikk (til venstre) og Axel Karl Gottfrid Nyman ved Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk (i midten) ved NTNU vant den regionale finalen i Trondheim i Forsker Grand Prix torsdag 28. september 2017. De møtte finalister fra hele landet i den nasjonale finalen to dager etter. Sammen med Hagen og Nyman på bildet er NTNUs prorektor for nyskaping Toril A. Nagelhus Hernes.


 

Tema for Forskningsdagene 2017: "Verdier"


Forskningstorget

Forskningstorget er en svært god arena for møter mellom forskningsmiljøene og det vanlige publikum. Her finner du spennende forskningsaktiviteter for barn og voksne i alle aldre.

Det er lav terskel inn til en verden som de færreste kjenner til, men som mange burde få vite mer om. Den uformelle formidlingsformen begeistrer barn og unge. Tilbudet er selvfølgelig gratis og egner seg godt for skoleklasser. De unge er nysgjerrige og stiller ofte vanskelige spørsmål, noe som både kan være en utfordring og en tankevekker for forskerne - og som kanskje kan sette dem på ideer til nye prosjekter.


Forsker grand prix

Tromsø, Trondheim, Oslo, Porsgrunn og Bergen:  I år er dette byene som skal ha lokale Forsker grand prix show. Finalen går av stabelen på Byscenen i Trondheim 30. september, siste lørdagen under Forskningsdagene.


Researchers' Night - Forskernatt

Den fjerde fredagen i september er det forskernes kveld og natt i om lag 200 byer i over 25 land. Forskerne slipper folk inn, eller går ut på scener og gater og møter folk flest.


Arrangementer og aktører

Oversikt over alle arrangementene i Sør-Trøndelag.
Målet er at de fleste arrangementene skal være gratis og åpne for alle.

Vi vil vise frem sammenhengen mellom forskning, innovasjon og næringsliv, og derfor har vi fått med flere eksterne aktører i løpet av festivaldagene.

Om Forskningsdagene

Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival der alle typer forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner inviteres til å vise fram sin virksomhet for allmennheten på nye og spennende måter.

I Trondheim har vi arrangert Forskningsdagene siden 1995. Målet er å vise hvor mye spennende forskning som foregår, og gi folk flest og forskere en mulighet til å møtes.

Forsker Grand Prix 2017

Forsker grand prix er en lystbetont og begivenhetsrik konkurranse i forskningsformidling for doktorgradskandidater.

Er du doktorgradsstudent og har lyst til å prøve deg i konkurransen? Sjekk nettsiden Forsker Grand Prix.