Studenten er «umulig». Eller er det din kunnskap om veiledning som ikke er god nok?
Enkelte studenter tar ikke veiledning når de er i praksisperiode. Det gjør at blant annet helsevesenet går glipp av mulig flinke medarbeidere. Derfor må også ansatte ved utdanningene ha flere veiledningsmodeller å jobbe etter. Sammen med praksisveileder på sykehuset skulle jeg veilede studenten. Vi skulle…
Voksne født for tidlig med svært lav fødselsvekt har dårligere motorikk enn voksne født til termin
Denne artikkelen er laget med hjelp av kunstig intelligens og kvalitetssikret av forfatterne. Studie viser at motoriske vansker vedvarer til midten av voksenlivet for personer født for tidlig med svært lav fødselsvekt. Nylig publiserte forskningsfunn viser at personer født for tidlig med svært lav…
Bærekraft i utdanningene ved MH-fakultetet: Hvordan komme i gang?
Et nytt steg på veien: seminaret ‘Kom i gang med bærekraft’ for utdanningsledere ved fakultetet! Tora og Julia har en delt stilling som bærekraftskoordinatorer ved INB/ MH, og Hilde er leder for PLUS (Støtte for pedagogikk, læring og undervisning) ved MH Det pågår et arbeid for…
Voksne født svært for tidlig eller med svært lav fødselsvekt er mindre fysisk aktive enn sine jevnaldrende
En omfattende metaanalyse med individuelle deltakerdata fra fem ulike kohortstudier viser at voksne født svært for tidlig eller med svært lav fødselsvekt er mindre fysisk aktive enn sine jevnaldrende. Internasjonalt samarbeid Forskningsgruppa NTNU Low Birth Weight Life har de siste årene vært del av et…
Forskningsfunn: Voksne født for tidlig med lav fødselsvekt har lavere muskelmasse
Studiefunn Ifølge forskningen er voksne født for tidlig og med lav fødselsvekt lavere og har mindre fettfri masse sammenlignet med de som ble født til termin. Overraskende nok fant forskerne ingen forskjell i prosentandel kroppsfett mellom gruppene. Resultater fra gjentatte målinger Deltakerne i studien ble først undersøkt…
Nyfødtmedisinens mor takket av
En hyllest til nyfødtmedisinens matriark: Professor emerita Ann-Mari Brubakk ble hedret på sin 80-årsdag i forbindelse med avslutning av sin imponerende karriere ved NTNU og St. Olavs hospital. En livslang dedikasjonProfessor emerita Ann-Mari Brubakk, en av nyfødtmedisinens fremste talspersoner i Midt-Norge, ble hedret torsdag 9….
Leaving no one behind: Global Health Day 2023
By master’s students in Global Health, Virginia Costanza Calvi and Juliet Rozarian Fahisha Van T. Spijker We generally refer to Global Health as a discipline that tries to achieve better health outcomes for vulnerable populations and communities around the world, but a world with universal…
Forsvinner Asperger syndrom?
Forståelse av diagnoser endrer seg over tid. Vi får økt kunnskap gjennom ny forskning og erfaring. Det betyr at diagnosekriteriene, som brukes ved diagnostikk, revideres med jevne mellomrom. Verdens helseorganisasjon har gitt en oppdatert beskrivelse av autismespekterforstyrrelser.
Hvordan tar vi bærekraft inn i utdanningene ved MH-fakultetet?
Et steg på veien: seminar om bærekraft for utdanningsledere ved fakultetet! Hvorfor bærekraft i utdanning ved MH? Bærekraft-perspektivet må inn i utdanningene våre på Fakultet for Medisin og Helsevitenskap (MH), for å styrke våre utdanningers evne til å bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling og håndtering…
Revmatikere burde da ikke trene, eller?
Det er ikke så lenge siden man tenkte at det å trene var direkte farlig for personer med leddgikt (revmatoid artritt). Man var redd for at det kunne skade leddene og forverre grunnsykdommen. Heldigvis vet vi bedre i dag!