<h1 class="display-custom pb-4">Studiemiljø</h1>

Marin teknikk - masterstudium (sivilingeniør) (5-årig)

Studiemiljø

Gobi story studiemiljø

 

Studiehverdag mtmart

På marin teknikk er det cirka 100 studenter i hvert årskull. Som student hos oss vil du oppleve at det alltid er noe spennende og morsomt som skjer. Marin teknikk har en egen campus, Campus Moholt, som gir studentene et unikt samhold - det er alltid noen å hilse på i gangen eller ta en kaffe med. Du blir også kjent med marinstudenter på tvers av årstrinn.

Mange studenter på marin teknikk har frivillige stillinger i studentorganisasjoner eller jobber ved siden av studiene.

Studentmentor mtmart

 

Studentmentor

Som ny student får du tildelt en studentmentor. Du blir automatisk med i en mentorgruppe. Studentmentoren er en student fra samme studieprogram som gir deg praktisk informasjon, deler av sine erfaringer og vil være tilgjengelig for å svare på små og store spørsmål om studiet og studentlivet. I mentorgruppen vil dere i felleskap finne fram faglige og sosiale aktiviteter for det første semesteret.

Lurer du på hva mentorene finner på gjennom et semester?

Følg IV-studenten på Instagram:

Jenteprosjektet Hypatia - krysspublisert

Jenteprosjektet Hypatia

Hypatia er et nettverk som har som mål å bidra til at det utdannes flere kvinnelige sivilingeniører innen ingeniørvitenskap fra NTNU.

Nettverket har fokus på trivsel og å inspirere og motivere. Hypatia arrangerer nettverkssamlinger, bedriftsbesøk, kurs og sosiale aktiviteter for jentene på studiet.

Fadderuka mtmart

Fadderuka

Som ny student vil du bli del av en faddergruppe, og får tildelt en fadder fra 2. studieår som vil passe godt på deg under studiestarten. Fadderuka gir deg en gylden mulighet til å bli kjent med dine medstudenter. Det blir grilling, volleyball, rebusløp, quiz, omvisning i Trondheim, båttur og temafest.

Undervisning mtmart

Undervisning

Som student på marin teknikk har du forelesninger, laboratorieundervisning, gruppearbeid og ekskursjoner. Marin teknikk har et godt læringsmiljø. Med studentassistenter tilgjengelig på campus er det alltid noen å spørre om hjelp. 

I noen emner har du undervisning sammen med andre sivilingeniørprogram på NTNU. Du vil også ha emner der undervisningen kun er med klassen din.

De to første årene har du forelesninger både på Campus Gløshaugen og Campus Moholt. Fra tredje studieår holder du til på Campus Moholt. Det tar cirka 30 minutter å gå fra Campus Gløshaugen til Campus Moholt.

I løpet av tredje studieår har du mulighet til å dra på én ukes ekskursjon til utlandet for å få et innblikk i den internasjonale næringen.

Laboratorier

I laboratorieundervisningen får du utføre eksperimenter og teste ut nye løsninger i våre laboratorier. Studentene ved marin teknikk har også tilgang til tungregneressurser for gjennomføring av digitale eksperiment og forsøk.

Studenter på 5-årig master i marin teknikk gjør forsøk i Krengelaben. Foto: Geir Mogen/NTNU

Krysspublisert - Mannhullet

Linjeforening

Ikon: Mannhullet

Mannhullet er linjeforeningen til Marin teknikk. Det er Mannhullet som er kjernen for alle sosiale aktiviteter for marinstudentene, og som jobber for å opprettholde det sosiale miljøet.

I løpet av året blir det arrangert fadderuke, Ruka (festival), skiregatta, gallaer, fester og quizkvelder. Mannhullet har mange forskjellige undergrupper som du kan være med i. Noen eksempler på undergrupper er koret Tåkeluren og turgruppen Coma. 

Mannhullet har sin egen seilbåt, Steinbiten, og motorbåt, Havfruen, som marinstudentene kan bruke for å dra på båttur. Linjeforeningen har også tilgang til egen kjeller, Skipslogen, der det arrangeres sosiale sammenkomster.

Få et innblikk i Mannhullet på Instagram (@mannhullet) eller på Mannhullet sin nettside.

 

Student i Trondheim

Student i Trondheim

Krysspublisert:ID: 1285068992

Strindens Prominadeorkester på Immatrikuleringen. Foto.
Strindens Promenade Orchester på Immatrikuleringen Foto: Kai T Dragland/ NTNU

Trondheim er kjent for sitt gode student- og studiemiljø og har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby. Trondheim har over 210 000 innbyggere og over 37 000 studenter som setter sitt preg på byen. Hva du nå enn liker å gjøre i fritiden, så finner du helt sikkert noe å være med på.
​​​​​​
 Finn en studentaktivitet

SoMe

 

FÅ INFORMASJON OG STILL SPØRSMÅL OM STUDENTLIVET PÅ NTNU

​ Snapchat​ TikTok    Instagram  YouTube​