Studiemiljø - Marin teknikk - masterstudium (5-årig)
Studiemiljø
På marin teknikk er det cirka 100 studenter i hver klasse. Som student hos oss vil du oppleve at det alltid er noe spennende og morsomt som skjer. Marin teknikk har en egen campus, Campus Moholt, som gir studentene et godt samhold - det er alltid noen å hilse på i gangen eller ta en kaffe med. Du blir også kjent med marinstudenter på tvers av studieårene.
Det er flere studenter på marin teknikk som har frivillige stillinger i studentorganisasjoner eller som jobber ved siden av studiene.
Studentmentor
Som ny student på marin teknikk vil du få en studentmentor ved første semester på studiet. Dette er en student fra samme studieprogram som vil dele av sine erfaringer, og være behjelpelig med det du måtte lure på. Studentmentoren vil arrangere sosiale samlinger og gi praktisk informasjon i en mindre gruppe som du automatisk er medlem av.
Jenteprosjektet Hypatia
Hypatia er et nettverk som har som mål å bidra til at det utdannes flere kvinnelige sivilingeniører innen ingeniørvitenskap fra NTNU.
Nettverket har fokus på trivsel og å inspirere og motivere. Hypatia arrangerer nettverkssamlinger, bedriftsbesøk, kurs og sosiale aktiviteter for jentene på studiet.
Fadderuka
Som ny student vil du bli del av en faddergruppe, og får tildelt en fadder fra 2. studieår som vil passe godt på deg under studiestarten. Fadderuka gir deg en gylden mulighet til å bli kjent med dine medstudenter. Det blir grilling, volleyball, rebusløp, quiz, omvisning i Trondheim, båttur og temafest.
Undervisning
Som student på marin teknikk har du forelesninger, laboratorieundervisning, gruppearbeid og ekskursjoner. Marin teknikk har et godt læringsmiljø. Med studentassistenter tilgjengelig på campus er det alltid noen å spørre om hjelp.
I noen emner har du undervisning sammen med andre sivilingeniørprogram på NTNU. Du vil også ha emner der undervisningen kun er med klassen din.
De to første årene har du forelesninger både på Campus Gløshaugen og Campus Moholt. Fra tredje studieår holder du til på Campus Moholt. Det tar cirka 30 minutter å gå fra Campus Gløshaugen til Campus Moholt.
I løpet av tredje studieår har du mulighet til å dra på én ukes ekskursjon til utlandet for å få et innblikk i den internasjonale næringen.
Laboratorier
I laboratorieundervisningen får du utføre eksperimenter og teste ut nye løsninger i våre laboratorier. Studentene ved marin teknikk har også tilgang til tungregneressurser for gjennomføring av digitale eksperiment og forsøk.
Linjeforening
Mannhullet er linjeforeningen til Marin teknikk. Det er Mannhullet som er kjernen for alle sosiale aktiviteter for marinstudentene, og som jobber for å opprettholde det sosiale miljøet.
I løpet av året blir det arrangert fadderuke, Ruka (festival), skiregatta, gallaer, fester og quizkvelder. Mannhullet har mange forskjellige undergrupper som du kan være med i. Noen eksempler på undergrupper er koret Tåkeluren og turgruppen Coma.
Mannhullet har sin egen seilbåt, Steinbiten, og motorbåt, Havfruen, som marinstudentene kan bruke for å dra på båttur. Linjeforeningen har også tilgang til egen kjeller, Skipslogen, der det arrangeres sosiale sammenkomster.
Få et innblikk i Mannhullet på Instagram (@mannhullet) eller på Mannhullet sin nettside.
Student i Trondheim

Trondheim er kjent for sitt gode student- og studiemiljø og har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby. Trondheim har over 210 000 innbyggere og over 37 000 studenter som setter sitt preg på byen. Hva du nå enn liker å gjøre i fritiden, så finner du helt sikkert noe å være med på.
Finn en studentaktivitet