Studiemiljø, Datateknologi

Datateknologi - masterprogram (2-årig) - Trondheim

Studiemiljø

Som student i Trondheim er det en rekke spennende aktiviteter og foreninger du kan engasjere deg i på fritiden. Her gir vi et innblikk innblikk i tilbud som er spesielt interessant for datastudenter.

Linjeforeningen Abakus

Abakus er linjeforeningen for studentene ved Datateknologi og Cybersikkerhet og datakommunikasjon på NTNU, og drives av studenter ved disse studiene. Vi jobber for å tilby et mangfoldig miljø med aktivitetstilbud for alle våre studenter. Det er for eksempel Abakus som arrangerer fadderperioden, som gir studentene en introduksjon til Trondheim og legger til rette for at man blir kjent med andre på studiet. Abakus arrangerer også julebord, skitur til Åre og mye, mye mer! I tillegg til sosiale arrangementer, har Abakus ukentlige bedriftspresentasjoner og andre faglige arrangementer for å gi studentene et supplement til hva man lærer på studiet. 

Abakus har samlet den viktigste informasjonen du trenger om studiet og studenttilværelsen på denne siden. Her finner du også info om hvordan du kan kontakte Abakus dersom du lurer på noe mer!

​​​​​​​Ada-prosjektet

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​arrangerer ulike arrangement for kvinnelige studenter ved teknologiutdanninger på IE-fakultetet med lav kvinneandel. Arrangementene skaper en møteplass som skal bidra til økt trivsel og studiemotivasjon for å fullføre studiene. Ada – NTNU arrangerer alt fra kurs, bedriftssamling og sosiale samlinger.

 

Programmeringskonkurranser

Det er en rekke konkurranser man kan engasjere seg i som datastudent. Under er det lenket til noen av konkurransene en kan delta på. For å delta på konkurransene trenger du ikke kunne mer enn det du lærer under første året på datastudiet.

IDI Open - Programmeringskonkurranse.
NCPC - Nordic Collegiate Programming Contest.
Bekk Robocup - Bekk sin robotkonkurranse

 

Samfundet og studentfestivaler

UKA logo. Illustrasjon.

Studentersamfundet i Trondheim drives av frivillige studenter som er organisert i gjenger. ITK (IT-Komiteen) er en gjeng som jobber spesifikt med IT.

Også festivaler som UKA og ISFiT arrangeres annethvert år og har websider som må videreutvikles og driftes.

 

NTNUI

NTNUI logo. Illustrasjon.

NTNUI er Norges største idrettslag, med over 14 000 medlemmer fordelt på mer en 70 ulike aktiviteter. I NTNUI kan du kombinere Norges bredeste aktivitetstilbud med å utvikle teknologiløsninger for studentidretten, eller kanskje bare prøve noe helt nytt!
​​​​​​​Les mer på NTNUIs hjemmesider.

 

Krysspublisert - Trondheim - ID: 1290570129

Trondheim

Byen som preges av studenter

Mange studenter i publikum på konsert. Foto.

Trondheim er Norges tredje største by og hjem for hele 33 000 studenter. Trondheim har lenge vært kjent for å være landets beste studentby, med en unik studentkultur preget av frivillighet. Hva du nå enn liker å gjøre i fritiden, så finner du helt sikkert noe å være med på.

→ Mer om studentlivet i Trondheim