Hva lærer jeg

Master i matvitenskap, teknologi og bærekraft

Hva lærer du?

Kvinnelig student ihvit frakk gjør undersøkelse på lab. Foto
Foto: Kim Ramberghaug/NTNU

Vil du sikre maten vi spiser i fremtiden?

Masterstudiet i matvitenskap, teknologi og bærekraft gir deg verdifull kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse innen matteknologi og bærekraftig matproduksjon. Du vil kunne delta og ha en viktig rolle innen nasjonal og internasjonal forskning og utvikling av matindustri.
Studiet omhandler matteknologi og bærekraftig matproduksjon av sjømat og landbruksbaserte produkter. Du får et bredt og dypt teknologifokus på sjømat, siden sjømatnæringen har størst vekstpotensiale og kan bli svært viktig for Norge i årene som kommer. Dette er et heltidsstudium over to år.

Dette er noe av det du lærer:
●    Nasjonale og globale rammebetingelser for matindustrien
●    Råstoffkunnskap, foredlings- og lagringsmetoder
●    Utnyttelse av restråstoff og bruk av mikroorganismer i produksjon av mat
●    Produksjonseffektivitet, produktutvikling og innovasjon
●    Metodikk innen statistikk, sensoriske analyser og risikostyring
●    Mikrobiologisk og molekylærbiologisk matvitenskap