Kjemiingeniør

Ingeniør/Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Kjemiingeniør

Ida fra Chiron

Ida med dagens prøve fra laboratoriet

studyprogramme-facts-portlet

Fakta


  • Bachelor

  • Heltid
  • 15. april Søknadsfrist

Om kjemiingeniør

Om kjemiingeniør

Vil du bidra til å gjøre kjemiske og bioteknologiske prosesser og produkter bedre, sikrere og mer nyskapende? I dette studiet lærer du relevante verktøy og metoder for å løse kjemiske problemer i næringslivet, og i samfunnet forøvrig. Etter endt studie vil du kunne jobbe som ingeniør innen kjemi og bioteknologi, noe som gjør deg svært ettertraktet i arbeidslivet.


Kjemiingeniør

NTNU tilbyr i tillegg til denne  3-årig ingeniørutdanning i kjemi, et 3-årige bachelorprogram i kjemi i Trondheim. NTNU tilbyr også bioteknologi i Ålesund eller Trondheim, og sivilingeniør i industriell kjemi og bioteknologi i Trondheim


Opptakskrav

Søknadsfrist 15. april 2020

Du søker på dette studiet via Samordna opptak. For studieåret 2019-2020 var det 38 plasser på studiet, og opptaksgrensen var 45,4 poeng i ordinær kvote og 47,9 poeng i førstegangsvitnemålskvoten.

Som ingeniør innen kjemi og bioteknologi vil du være attraktiv innen for eksempel kjemisk industri, olje- og gassnæringen, analyselaboratorier, medisinske laboratorier og miljølaboratorier. Du kan også jobbe med undervisning, forskning og administrasjon, eller med salg av utstyr og kjemikalier. Mange kjemiingeniører får dessuten jobb i produksjonsbedrifter eller i rådgivende ingeniørfirmaer.

Dette gjør tidligere studenter nå.


Studiets oppbygning

Kjemiingeniørstudiet er et treårig bachelorprogram . Det første året på studiet gir deg grunnleggende kunnskaper i matematikk, fysikk og kjemi. I de to siste årene skal du velge en spesialisering, og kan fordype deg innen fagområder som bioteknologi, prosesskjemi, kjemisk analyse og kjemiteknikk.


Studieveiledning

Lurer du på noe om studieprogrammet eller har andre faglige spørsmål, ta gjerne kontakt med våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no

Fakta om studieprogrammet

Fakta

Gradsnavn: Bachelor i ingeniørfag

Studieprogramkode: FTHINGKJ
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 009

Fakultet for naturvitenskap
Institutt for materialteknologi

Sted: Trondheim, Kalvskinnet

Kjemi 101

Hvilket kjemistudium skal du velge? Kjemi 101 kan hjelpe deg litt på veien. 

Mangler du kjemi fra videregående?

Mangler du kjemi fra videregående?

Du må ikke ha kjemi på videregående for å studere kjemi på NTNU. Vi anbefaler deg allikevel å ta et online forkurs i kjemi, hvor du får en innføring i kjemi før du starter å studere.

Krysspublisert Nyhetsartikkel

Følg oss på instagram

Følg oss på ntnustudent

Studentene deler fra studentlivet, og svarer på det du lurer på. 

Slik er realfag på NTNU

Slik er realfag på NTNU

I nett-tv sendinga Realfag og du - Velg NTNU! får du vite alt du trenger om studier i realfag og naturvitenskap.