Bachelor i ingeniørfag, kjemi
Ingeniør, kjemi
Bachelor i ingeniørfag, kjemi
- BachelorFulltid, 3 år
- Studiested
Trondheim
- Opptakskrav Se opptak
- Studieplasser 40
- SpråkNorsk
- Søknadsfrist
Vil du bidra til å gjøre kjemiske og bioteknologiske prosesser og produkter bedre, sikrere og mer nyskapende? Du lærer relevante verktøy og metoder for å løse kjemiske problemer i næringslivet og i samfunnet ellers ved å ta en kjemiingeniørutdanning.
Kjemi er vitenskapen om stoffers egenskaper, sammensetting og reaksjoner. For å produsere og kvalitetssikre nye løsninger innen industri, matproduksjon og medisin, trenger vi dyktige kjemiingeniører. Kjemi vil være en av nøkkelfagene for å skape en mer bærekraftig utvikling og for å finne løsninger på dagens miljøutfordringer.
Dette er noe av det du lærer ved å utdanne deg som ingeniør: kjemi på bachelornivå
- Bruke og omarbeide kunnskap for å løse problemstillinger relatert til kjemi og bioteknologi, samt og sette dette i en praktisk og industriell sammenheng
- Arbeide i kjemiske/bioteknologiske laboratorium, og beherske relevante laboratoriemetoder
- Bruke fagstoff, forskingsresultat og digitale verktøy til å belyse og løse praktiske og teoretiske problemstillinger innen kjemi og bioteknolog
Behovet for kjemiingeniører er stort, siden kjemiske prosesser inngår som en viktig del av produksjonen i en rekke industrier. Du gå rett ut i jobb etter fullført studium med en bachelor i kjemiingeniør. Mange jobber innen kjemisk industri, med forskning og næringsmiddelkontroll, i analyselaboratorier, medisinske laboratorier og miljølaboratorier. Du kan også fortsette å studere ved å ta en mastergrad.
Kjemiingeniørstudiet ved NTNU har mellom 30 og 40 studenter på hvert årstrinn. Studentmiljøet er lite og trivelig, og studentene har god kontakt med lærerne og får tett oppfølging gjennom studiet. Utdanningen er lokalisert midt i Trondheim sentrum med umiddelbar nærhet til alle fasiliteter.
Bachelor i kjemiingeniør er et treårig studium. Det første året får du grunnleggende kunnskaper i matematikk, fysikk og kjemi. De to siste årene skal du velge spesialisering, og avhengig av valgfag og bachelorprosjekt kan du fordype deg innen fagområder som bioteknologi, prosesskjemi, kjemisk analyse og kjemiteknikk. Undervisningen består av en kombinasjon av forelesninger, laboratorieundervisning, prosjektarbeid og bedriftsbesøk.
Du søker opptak til bachelor i kjemiingeniør via Samordna opptak. Du må ha generell studiekompetanse eller real kompetanse, samt kunne dokumentere blant annet Matematikk R1 + R2 og Fysikk 1. Følg lenken nedenfor for å lese mer om nøyaktig hvilke krav som må innfris for å kunne søke opptak.
Ta kontakt med en av våre studieveiledere hvis du har f.eks. spørsmål om studiet eller tilrettelegging.