Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Rådgivning og voksnes læring

To personer som snakker sammen. Foto.

Velkommen til studiestart 2019!

Mandag 12. august: Immatrikulering

Immatrikuleringsseremonien for nye studenter ved NTNU Trondheim holdes mandag 12. august fra kl. 09.30.

Oppmøtested er på plena bak Hovedbygningen på Gløshaugen

Etter seremonien blir det satt opp busstransport til Dragvoll. På Idrettssenteret på Dragvoll vil du bli inndelt i faddergruppe. Vi regner med å være ferdig i Idrettsenteret ca. kl. 14.30. 

Program for immatrikuleringen 2019

Tirsdag 13. august: Vrimledag på Dragvoll

Kl. 10.00–15.00: Vrimledag på Dragvoll

Vrimledagen er en informasjonsdag for alle nye studenter på NTNU Dragvoll. Gata vil være fylt med stands og aktører som viser deg hva Trondheim som studieby kan tilby. Dagen gir en fin anledning til å bli bedre kjent med Dragvoll. Du kan også gå på aktuelle foredrag for deg som er ny student, og du får gratis lunsj.

Program for Vrimledagen

15.-16. august: IPL-start

På IPL-start vil du som ny student på Institutt for pedagogikk og livslang læring (IPL) få informasjon om studiet du er tatt opp til, timeplanen og praktiske opplysninger om studenttilværelsen. Du vil møte noen av faglærerne dine og vil ha mulighet til å bli bedre kjent med dine medstudenter.

Torsdag 15. august kl. 08.45:

Registrering på Dragvoll, auditorium D10

Dag 1 starter med en velkomst og praktisk informasjon i auditoruim D10. Så kan du slappe litt av i felleslunsjen, før vi fortsetter med en leken introduksjon i teorier om bl.a. gruppeprosesser og kommunikasjon. Vi avslutter dagen kl. 15.

Fredag 16. august kl. 09.00:

Hvor: Dragvoll, auditorium D10

Linjeforeningene fører regi på dag 2 av IPL-start: Du vil møte noen eldre studenter som forteller om det å være student ved IPL. Du møter også SiT Råd, Orakeltjenesten og andre aktører som kan hjelpe deg gjennom studietida, vil presentere seg for deg. Du vil få et foredrag av en av foreleserne våre. Linjeforeningens rebusløype hjelper deg å bli bedre kjent på Dragvoll. Vi avslutter med kåring av vinner og is.

Nyttig å vite

Fadderuka

Bli med på Fadderuka  det vil gi deg en enklere hverdag de første ukene på NTNU. Alle nye studenter kan delta, og du blir kjent med dine medstudenter allerede første dag.

Her sluses du rett inn i det sosiale studiemiljøet, møter nye venner og får samtidig en effektiv «guided tour» i jungelen av aktiviteter og muligheter.

Linjeforeningene Paideia og IVRig står klar for å ta deg imot som ny student!

Timeplan og pensum

Din personlige timeplan blir tilgjengelig på din side på Innsida (som er NTNUs plattform for internkommunikasjon) etter at du har meldt deg opp i de emnene du skal ha.

Timeplan for hvert emne ligger også i emnebeskrivelsen. Du finner emnebeskrivelsen for hvert enkelt emne blant annet kan finne under «studiets oppbygning» på studieprogramsiden. Finner du ikke faget ditt nå, kan du sjekke på nytt senere. Dette skal være klart til studiestart. 

Pensum legges ut fortløpende på denne siden. Om du ikke finner faget ditt, vil også dette være klart til studiestart.

Om rådgivning og voksnes læring

Voksnes læring og rådgivningsvitenskap er tverrfaglige fagområder og utvikler kompetanse for og om personer som ønsker å arbeide med læringsprosesser, rådgivning og ledelse. Fagområdene tar utgangspunkt i at læring foregår kontinuerlig og overalt - i skole, arbeid og fritid gjennom hele livet, og at mennesker også hele livet stilles overfor valg og har behov for hjelp, råd og veiledning.


Opptakskrav

Søknadsfrist 15. april

Du søker om opptak via Samordna Opptak

 For studieåret 2018-2019 var opptaksrammen for dette studieprogrammet 30 plasser, og opptaksgrensen var 36 i førstegangsvitnemålskvoten og 50,4 poeng i ordinær kvote.


Jobbmuligheter

Bachelorprogrammet i rådgivning og voksnes læring gir grunnleggende kompetanse for arbeid med læringsprosesser, rådgivning og ledelse. Dette er etterspurt kompetanse i både privat og offentlig virksomhet, hvor det legges stadig større vekt på kompetanseutvikling, endring og omstilling.


Videre studier

Med en bachelor i rådgivning og voksnes læring kan du søke opptak til masterprogrammer.


Studiets oppbygning

Bachelorprogammet i rådgivning og voksnes læring tilsvarer 180 studiepoeng (sp), og er normert til tre år.

Fordypningen i rådgivning og voksnes læring er på til sammen 90 sp, som består av obligatoriske emner som til sammen dekker grunnleggende temaer innenfor rådgivning og voksnes læring.


Studieveiledning

Kontakt gjerne våre studieveiledere
e-post:kontakt@ipl.ntnu.no
eller telefon: (+47) 73 59 28 66

Du kan også besøke oss på NTNU Dragvoll: Paviljong A


Studiemiljø

Hvordan er undervisninga, og hva sier studentene?


Utenlandsopphold

På NTNU har du mulighet til å ta et utvekslingsopphold i utlandet som en del av studiet.


Læringsutbytte

Når du har fullført studieprogrammet, forventes det at du har oppnådd programmets læringsutbytte, som er delt inn i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse.


Fakta

Gradsnavn: Bachelor i rådgivning og voksnes læring
Studieprogramkode: BRVL
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 171

Fakultet for samfunns- og utdanningsutdanningsvitenskap
Institutt for pedagogikk og livslang læring

Studiested: Trondheim, Dragvoll
Søknadsfrist: 15. april

Studiestart 2019

Spørsmål om opptaket

Her finner du ofte stilte spørsmål om opptaket til NTNU