Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Pedagogikk

Sommerfugl som sitter i to barnehender. Foto.

Velkommen til studiestart 2019!

Mandag 12. august: Immatrikulering

Immatrikuleringsseremonien for nye studenter ved NTNU Trondheim holdes mandag 12. august fra kl. 09.30.

Oppmøtested er på plena bak Hovedbygningen på Gløshaugen

Etter seremonien blir det satt opp busstransport til Dragvoll. På Idrettssenteret på Dragvoll vil du bli inndelt i faddergruppe. Vi regner med å være ferdig i Idrettsenteret ca. kl. 14.30. 

Program for immatrikuleringen 2019

Tirsdag 13. august: Vrimledag på Dragvoll

Kl. 10.00–15.00: Vrimledag på Dragvoll

Vrimledagen er en informasjonsdag for alle nye studenter på NTNU Dragvoll. Gata vil være fylt med stands og aktører som viser deg hva Trondheim som studieby kan tilby. Dagen gir en fin anledning til å bli bedre kjent med Dragvoll. Du kan også gå på aktuelle foredrag for deg som er ny student, og du får gratis lunsj.

Program for Vrimledagen

15.-16. august: IPL-start

På IPL-start vil du som ny student på Institutt for pedagogikk og livslang læring (IPL) få informasjon om studiet du er tatt opp til, timeplanen og praktiske opplysninger om studenttilværelsen. Du vil møte noen av faglærerne dine og vil ha mulighet til å bli bedre kjent med dine medstudenter.

Torsdag 15. august kl. 08.45:

Registrering på Dragvoll, auditorium D10

Dag 1 starter med en velkomst og praktisk informasjon i auditoruim D10. Så kan du slappe litt av i felleslunsjen, før vi fortsetter med en leken introduksjon i teorier om bl.a. gruppeprosesser og kommunikasjon. Vi avslutter dagen kl. 15.

Fredag 16. august kl. 09.00:

Hvor: Dragvoll, auditorium D10

Linjeforeningene fører regi på dag 2 av IPL-start: Du vil møte noen eldre studenter som forteller om det å være student ved IPL. Du møter også SiT Råd, Orakeltjenesten og andre aktører som kan hjelpe deg gjennom studietida, vil presentere seg for deg. Du vil få et foredrag av en av foreleserne våre. Linjeforeningens rebusløype hjelper deg å bli bedre kjent på Dragvoll. Vi avslutter med kåring av vinner og is.

Nyttig å vite

Fadderuka

Bli med på Fadderuka  det vil gi deg en enklere hverdag de første ukene på NTNU. Alle nye studenter kan delta, og du blir kjent med dine medstudenter allerede første dag.

Her sluses du rett inn i det sosiale studiemiljøet, møter nye venner og får samtidig en effektiv «guided tour» i jungelen av aktiviteter og muligheter.

Linjeforeningene Paideia og IVRig står klar for å ta deg imot som ny student!

Timeplan og pensum

Din personlige timeplan blir tilgjengelig på din side på Innsida (som er NTNUs plattform for internkommunikasjon) etter at du har meldt deg opp i de emnene du skal ha.

Timeplan for hvert emne ligger også i emnebeskrivelsen. Du finner emnebeskrivelsen for hvert enkelt emne blant annet kan finne under «studiets oppbygning» på studieprogramsiden. Finner du ikke faget ditt nå, kan du sjekke på nytt senere. Dette skal være klart til studiestart. 

Pensum legges ut fortløpende på denne siden. Om du ikke finner faget ditt, vil også dette være klart til studiestart.

Om bachelor i pedagogikk

Hva er barndom? Hvordan lærer vi? Hva er oppdragelse? Hva er en god skole? Hvordan motivere seg selv og andre til å lære? Spørsmålene må sees i sammenheng med tida vi lever i. Pedagogikk handler om læring i samspillet mellom menneske, miljø og samfunn, i en verden i endring.

Pedagogikk passer for deg som vil forstå og legge til rette for læring og utvikling hos barn, unge og voksne.


Opptakskrav

Søknadsfrist 15. april

Du søker om opptak via Samordna opptak.

Vi tar årlig opp 60 studenter. For studieåret 2018-2019 var opptaksgrensen var 38,5 poeng i førstegangsvitnemålskvoten og 46,7 poeng i ordinær kvote.


Jobbmuligheter

Bachelorgraden kvalifiserer særlig for arbeid i oppvekst- og utdanningssektoren, men også for arbeid i annen offentlig og privat virksomhet. Studiet henvender seg til studenter som ønsker å arbeide med barn og unge, med kompetanseutvikling, formidling, opplæring eller undervisning for ulike aldersgrupper og i ulike sammenhenger, offentlig som private.


Videre studier

Etter bachelorgraden kan du søke deg til flere masterprogrammer. I tillegg kan du søke på masterprogram som har en samfunnsvitenskapelig bachelorgrad som opptaksgrunnlag.


Studiets oppbygning

Bachelorprogrammet i pedagogikk er treårig. Studiet består av en fordypning i pedagogikk og et breddeår.


Studieveiledning

Kontakt gjerne våre studieveiledere
e-post: kontakt@ipl.ntnu.no
eller telefon: (+47) 73 59 19 50

Du kan også besøke oss på NTNU Dragvoll: Paviljong A


Studiemiljø

Hvordan er det å studere pedagogikk på NTNU, og hva sier studentene?


Utenlandsopphold

På NTNU har du mulighet til å ta et utvekslingsopphold i utlandet som en del av sutdiet.


Læringsutbytte

Når du har fullført studieprogrammet, forventes det at du har oppnådd programmets læringsutbytte, som er delt inn i kunnskap ferdigheter og generell kompetanse.


Fakta

Gradsnavn: Bachelor i pedagogikk
Studieprogramkode: BPED
Studiepoeng: 180

Søknadsfrist: 15. april
Studiekode: 194 852


Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap
Institutt for pedagogikk og livslang læring

Studiested: Trondheim, Dragvoll

Studiestart 2019

Spørsmål om opptaket

Her finner du ofte stilte spørsmål om opptaket til NTNU

Informasjon fra IPL-start 2019