Hva lærer jeg

Kjemi - bachelorstudium

Hva lærer du?

To studenter utfører titrering på lab. Foto
Foto: Kim Ramberghaug/NTNU

Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Vil du utforske hvordan naturen fungerer og løse miljøutfordringer?

​​​​​​Kjemiutdanning er et godt valg for deg som vil utvikle nye medisiner, lage nye materialer og løse verdens miljø- og energiutfordringer. Kjemi er læren om stoffers egenskaper, sammensetting og reaksjoner, og vi er helt avhengige av dyktige kjemikere for å skape en bedre fremtid.

Usikker på hvilken kjemiutdanning du skal velge? 
Ta kjemivalgomaten

 

 

 

 

 

Hva lærer jeg?

Du oppdager hvorfor stoffer virker som de gjør med en bachelor i kjemi, og hvordan du kan skreddersy molekyler til legemidler, katalysatorer i industrien eller et utall andre bruksområder. En kjemibachelor er også for deg som vil lære hvordan naturens kjemi fungerer, og hvordan miljøproblemer kan løses. Som kjemiker kan du spesialisere deg i det du er mest interessert i, og få spennende jobbmuligheter innen mange forskjellige bransjer og områder.

Du har mulighet til å spesialisere deg innen fire forskjellige områder ved å ta en bachelor i kjemi, og vårt fagmiljø er faglig sterkt innenfor alle disse områdene:

  • Anvendt teoretisk kjemi
  • Naturmiljøkjemi og analytisk kjemi
  • Organisk kjemi med biokjemi
  • Strukturkjemi

Bli med og finn løsningene med kjemiutdanning

Kunnskap om kjemi har vært fundamental for mange framskritt og for den velstand vi opplever i dag. Drikkevannet vårt er trygt fordi kjemiske analyser utføres regelmessig og vannet gjennomgår kjemisk behandling. Laboratorieteknikeren bruker kjemiske metoder når blodprøver analyseres, og medisiner, fargestoffer, plast og nye materialer blir også framstilt ved hjelp av kjemiske metoder.

I kriminalsaker blir kjemiske analyser stadig viktigere, og i land- og havbruk er kjemikunnskaper et nødvendig grunnlag for økte avlinger og forebygging av sykdommer hos planter og dyr. Dessuten er kunnskap om kjemi helt nødvendig for å lage mat og drikkevarer.

Samtidig som de kjemiske framskrittene har gjort hverdagen lettere, har de også ført til forurensing og andre miljøproblemer. Vi kan være i stand til å forstå og løse disse problemene med kunnskap om kjemi, samt skape en mer bærekraftig utvikling. Vil du være med på utviklingen? Da er en kjemibachelor ved NTNU riktig for deg.