Kjemi

Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Kjemi

– Vi ønsker deg som vil skape en bedre framtid!

Om kjemistudiet

Om kjemistudiet

Kjemi er vitenskapen om molekyler og deres vekselvirkninger med hverandre. Moderne medisin, biologi, geologi, miljøvern og alle andre naturfag baserer seg på grunnleggende kunnskap innenfor kjemi. Ved å studere kjemi får du innsikt i noe som angår de fleste i dagens samfunn. Løsninger på ulike miljøproblemer samt utvikling og forbedring av legemidler er noen eksempler. Les mer om kjemistudiet.


Studieinfo-tr.heim - HiST

NTNU tilbyr i tillegg til dette 3-årige bachelorprogrammet i kjemi, også en 3-årig ingeniørutdanning i kjemi i Trondheim.

Opptakskrav

Opptakskrav

Søknadsfrist 15. april 2020


Du søker om opptak via Samordna opptak. For studieåret 2019-2020 var opptaksrammen for dette studieprogrammet 40 plasser, og opptaksgrensen var 44,7 poeng i førstegangsvitnemålskvoten og 43,6 poeng i ordinærkvoten.


Jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Kandidatene fra Bachelorutdanningen i kjemi skal ha kunnskaper, ferdigheter og kompetanse som gir en nødvendig bakgrunn for et masterstudium i kjemi eller tilgrensende områder, men også for ulike typer jobber i privat og offentlig virksomhet.


Studiets oppbygning

Studiets oppbygning

Bachelorprogram i kjemi tilsvarer i alt 180 studiepoeng, som er normert til tre års studier. Studiet har som mål å gi et bredt og solid grunnlag i kjemi. De to første årene er felles for alle på studiet. Det tredje året får du muligheten til å fordype deg mer i det du er mest interessert , og du kan velge blant fire studieretninger: Anvendt teoretisk kjeminaturmiljø- og analytisk kjemi, organisk kjemi med biokjemistrukturkjemi. I kjemistudiet på NTNU legges det stor vekt på å kombinere teori og praksis, og at studentene skal bidra aktivt til egen læring.


Studieveiledning

Studieveiledning

Kontakt gjerne våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no


Fakta om studieprogrammet

Fakta

Gradsnavn: Bachelor i kjemi
Studieprogramkode: BKJ
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 860
Adgangsbegrensning: Ja
Fakultet for naturvitenskap
Institutt for kjemi

Sted: Trondheim, Gløshaugen
Søknadsfrist: 15.april

 

Mangler du kjemi fra videregående?

Mangler du kjemi fra videregående?

Mangler du kjemi fra videregående? Eller har du lyst til å friske opp kjemikunnskapene dine før du starter å studere? Da anbefaler vi deg å ta et online forkurs i kjemi.

 

Realfag og du - velg NTNU!

Realfag og du - velg NTNU!

Alt du trenger å vite om studier i realfag og naturvitenskap.
Se Nett-tv sending: Realfag og du - Velg NTNU!
 

Krysspublisert Nyhetsartikkel

Følg oss på instagram

Følg oss på ntnustudent

Studentene deler fra studentlivet, og svarer på det du lurer på.