Kjemi

Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Kjemi


Om kjemistudiet

Om kjemistudiet

Kunnskap om kjemi er helt nødvendig for å utvikle ny medisin, kunnskap om naturen, bærekraftige industriløsninger og mange av produktene vi bruker hver eneste dag. Som kjemistudent vil du få innsikt i hvorfor stoffer virker og oppfører seg som de gjør, og hvordan du kan bruke disse til å skape nye løsninger. Les mer om kjemistudiet.


Studieinfo-tr.heim - HiST

NTNU tilbyr i tillegg til dette 3-årige bachelorprogrammet i kjemi, også en 3-årig ingeniørutdanning i kjemi i Trondheim.

Opptakskrav

Opptakskrav

Søknadsfrist 15. april 2020

Du søker på dette studiet via Samordna opptak. For studieåret 2019-2020 var det 40 plasser på studiet, og opptaksgrensen var 44,7 poeng i førstegangsvitnemålskvoten og 43,6 poeng i ordinærkvoten.


Jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Mange som går dette studiet velger å fortsette med et 2-årig masterprogram, i for eksempel miljøtoksikologi og naturmiljøkjemi, mat og teknologi, nevrovitenskap eller entreprenørskap. Du kan også gå ut i jobb som ingeniør, konsulent, i laboratorium ved sykehus og i næringsmiddelindustrien.


Studiets oppbygning

Studiets oppbygning

Dette bachelorstudiet i kjemi gjøres på tre år. De to første årene er felles for alle på studiet, med fag som kjemi, matematikk og fysikk. Det tredje året får du muligheten til å fordype deg i det du er mest interessert i – Anvendt teoretisk kjemi, naturmiljø- og analytisk kjemi, organisk kjemi med biokjemi eller strukturkjemi. Undervisningen foregår både i forelesninger og på laboratoriet.


Studieveiledning

Studieveiledning

Lurer du på noe om studieprogrammet eller har andre faglige spørsmål, ta gjerne kontakt med våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no


Fakta om studieprogrammet

Fakta

Gradsnavn: Bachelor i kjemi
Studieprogramkode: BKJ
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 860
Adgangsbegrensning: Ja
Fakultet for naturvitenskap
Institutt for kjemi

Sted: Trondheim, Gløshaugen
Søknadsfrist: 15.april

 

Mangler du kjemi fra videregående?

Mangler du kjemi fra videregående?

Du må ikke ha kjemi på videregående for å studere kjemi på NTNU. Vi anbefaler deg allikevel å ta et online forkurs i kjemi, hvor du får en innføring i kjemi før du starter å studere.

Realfag på NTNU

Realfag på NTNU

I nett-tv sendinga Realfag og du - Velg NTNU! får du vite alt du trenger om studier i realfag og naturvitenskap.

Krysspublisert Nyhetsartikkel

Følg oss på instagram

Følg oss på ntnustudent

Studentene deler fra studentlivet, og svarer på det du lurer på.