Kjemi

Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Kjemi

studyprogramme-facts-portlet

Fakta


  • Bachelor

  • Heltid
  • 15. april Søknadsfrist

Om kjemistudiet

Om kjemistudiet

Kunnskap om kjemi er helt nødvendig for å utvikle ny medisin, kunnskap om naturen, bærekraftige industriløsninger og mange av produktene vi bruker hver eneste dag. Som kjemistudent vil du få innsikt i hvorfor stoffer virker og oppfører seg som de gjør, og hvordan du kan bruke disse til å løse samfunnsutfordringer og bidra til det grønne skiftet. Les mer om kjemistudiet.

Studieinfo-tr.heim - HiST

NTNU tilbyr i tillegg til dette 3-årige bachelorprogrammet i kjemi, også en 3-årig ingeniørutdanning i kjemi i Trondheim.

Opptakskrav

Opptakskrav

Søknadsfrist 15. april 2020

Du søker på dette studiet via Samordna opptak. For studieåret 2019-2020 var det 40 plasser på studiet, og opptaksgrensen var 44,7 poeng i førstegangsvitnemålskvoten og 43,6 poeng i ordinærkvoten.


Jobbmuligheter

Jobbmuligheter

De fleste som går dette studiet velger å fortsette med et 2-årig masterprogram i kjemi eller beslektede fag, som for eksempel miljøtoksikologi og naturmiljøkjemi, mat og teknologi, nevrovitenskap eller entreprenørskap. Du kan også gå ut i jobb som ingeniør, konsulent, i laboratorium ved sykehus og i næringsmiddelindustrien.


Studiets oppbygning

Studiets oppbygning

Bachelorprogrammet i kjemi er et treårig studium. De to første årene er felles for alle på studiet, med fag som kjemi, matematikk og fysikk. Det tredje året får du muligheten til å fordype deg i det du er mest interessert i – Anvendt teoretisk kjemi, naturmiljø- og analytisk kjemi, organisk kjemi med biokjemi eller strukturkjemi. Undervisningen foregår både i forelesninger, på laboratoriet og i gruppearbeid.


Studieveiledning

Studieveiledning

Lurer du på noe om studieprogrammet eller har andre faglige spørsmål, ta gjerne kontakt med våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no


Fakta om studieprogrammet

Fakta

Gradsnavn: Bachelor i kjemi
Studieprogramkode: BKJ
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 860
Adgangsbegrensning: Ja
Fakultet for naturvitenskap
Institutt for kjemi

Sted: Trondheim, Gløshaugen

 

Kjemi 101

Hvilket kjemistudium skal du velge? Kjemi 101 kan hjelpe deg litt på veien. 

Mangler du kjemi fra videregående?

Mangler du kjemi fra videregående?

Du må ikke ha kjemi på videregående for å studere kjemi på NTNU. Vi anbefaler deg allikevel å ta et online forkurs i kjemi, hvor du får en innføring i kjemi før du starter å studere.

Slik er realfag på NTNU

Slik er realfag på NTNU

I nett-tv sendinga Realfag og du - Velg NTNU! får du vite alt du trenger om studier i realfag og naturvitenskap.

Krysspublisert Nyhetsartikkel

Følg oss på instagram

Følg oss på ntnustudent

Studentene deler fra studentlivet, og svarer på det du lurer på.