Kjemi- bachelorprogram-3-årig-Trondheim
Kjemi
Fakta
-
Bachelor -
Heltid -
43.6
Poenggrense - 15. april Søknadsfrist
Hjelp oss med å utvikle nye medisiner og løse miljøproblemer!
Kjemiutdanning er et godt valg for deg som vil utvikle nye medisiner, lage nye materialer og løse verdens miljø- og energiutfordringer. Kjemi er læren om stoffers egenskaper, sammensetting og reaksjoner, og vi er helt avhengige av dyktige kjemikere for å skape en bedre fremtid.
Du oppdager hvorfor stoffer virker som de gjør med en bachelor i kjemi, og hvordan du kan skreddersy molekyler til legemidler, katalysatorer i industrien eller et utall andre bruksområder. En kjemibachelor er også for deg som vil lære hvordan naturens kjemi fungerer og hvordan miljøproblemer kan løses. Som kjemiker kan du spesialisere deg i det du er mest interessert i, og få spennende jobbmuligheter innen mange forskjellige bransjer og områder.
Du har mulighet til å spesialisere deg innen fire forskjellige områder ved å ta en bachelor i kjemi, og vårt fagmiljø er faglig sterkt innenfor alle disse feltene:
- Anvendt teoretisk kjemi
- Naturmiljøkjemi og analytisk kjemi
- Organisk kjemi med biokjemi
- Strukturkjemi
Dette er noe av det du lærer:
- Løse kjemiske problemstillinger, spesielt innenfor valgt spesialisering
- Basiskunnskaper i moderne og grunnleggende kjemi som kombinerer teori og eksperimenter
- Inngående kunnskap om oppbyggingen av atomer og molekyler, deres analyse og strukturoppklaring, og hvordan kjemiske prosesser fungerer i industrielle sammenhenger og i miljøet rundt oss
- Kunnskap om utvalgte eksperimentelle teknikker
- Håndtere kjemikalier og vurdere HMS-risiko for disse
Jobbmuligheter
Samfunnet trenger kjemikere. Som kjemiker vil du være ettertraktet i arbeidslivet, og kan blant annet jobbe innen forskning, matproduksjon, miljøteknologi, oljeindustri, medisin og undervisning – eller kanskje du vil starte eget firma? Mange stillinger krever utdanning på masternivå. Vi anbefaler derfor at du supplerer bachelorgraden med en mastergrad. Det er flere masterstudier å velge mellom
Hva du kan jobbe med
Søk opptak
Du søker opptak til en kjemibachelor via Samordna opptak. Du må ha generell studiekompetanse eller realkompetanse, samt kunne dokumentere blant annet Matematikk R1 + R2. Følg lenken nedenfor for å lese mer om nøyaktig hvilke krav som må innfris for å kunne søke opptak til bachelor i kjemi.
Hvordan du søker opptak
Studiets oppbygning
Bachelorprogrammet i kjemi har fire spesialiseringer, og alle spesialiseringene gir en hovedprofil i kjemi. De fire første semestrene er i stor grad felles for alle. Fra fjerde semester velger du en spesialisering. Ved å velge en av spesialiseringene vil kravet til fordypning på 80 studiepoeng være oppfylt. Les mer om spesialiseringene ved å følge lenken nedenfor.
Slik er studieprogrammet bygd opp
Studiemiljø
Trondheim er en by med et rikt og unikt studentmiljø, og det organiseres mange arrangementer hvert skoleår. Gjennom studiet vil du bli godt kjent med dine andre studenter gjennom laboratoriearbeid, prosjekter, turer i felt og diskusjonsgrupper i forelesningene. Fagmiljøet er dessuten faglig sterkt i alle spesialiseringene.
Mer om studiemiljøet
Utveksling i utlandet
NTNU har avtaler med over 500 universiteter i mer enn 100 land og i alle verdensdeler. Du blir kjent med et nytt land og får innsyn i dette landets språk og kultur. Du får nye perspektiver, anledning til å studere emner eller spesialisere deg på områder som kanskje ikke finnes i Norge eller hvor andre universiteter har større kompetanse.
Muligheter for utveksling i utlandet
Videre studier
Etter en fullført bachelor i kjemi er det flere to-årige masterprogram du kan søke til.
Muligheter for deg som vil studere videre.
Kontakt
Lurer du på noe om studiet eller har andre faglige spørsmål, ta gjerne kontakt med studieveilederne våre.
Kontakt og veiledning
Mangler du kjemi fra videregående?
Du må ikke ha kjemi på videregående for å studere kjemi på NTNU. Vi anbefaler deg allikevel å ta et online forkurs i kjemi, hvor du får en innføring i kjemi før du starter å studere.