Hva lærer jeg

Elektronisk systemingeniør - Trondheim

Hva lærer du?

Utdanningen gjør deg i stand til å designe og lage bærekraftige elektroniske systemer. Du lærer om hvordan elektroniske systemer kan designes og tilpasses brukerens behov.

Du lærer ulike programmeringsspråk og verktøy, som kan brukes i utvikling av et konkret IoT-system. Et IoT-system står som regel i trådløs forbindelse med omverdenen. Dette involverer sendere og mottakere som skal settes sammen til en fungerende løsning. Du lærer å designe og programmere slike moduler, og tilpasse dem etter funksjonsbehov.

Når en modul eller delsystem består av mer enn én elektronisk komponent, må disse forbindes med hverandre på pålitelig og stabilt vis. Dette gjøres ved å montere komponentene på et spesialdesignet kretskort. Som elektronisk systemingeniør lærer du hvordan du designer og produserer et slikt kort. I mange prosjekter kan denne kompetansen komme til nytte fordi du har fått ansvaret for å utvikle og presentere en prototyp med utgangspunkt i en idé eller et produktforslag. I denne prosessen bruker du effektive dataverktøy som du også møter i arbeidslivet.
 

IE-banner Jævli flink


​​​​​​​Fremtiden trenger Jævli flinke ingeniører og teknologer​​​​​​​

Kvinner verden over er underrepresentert innen teknologi, ingeniør og realfag. Derfor har vi på NTNU laget serien Jævli flink pike. Her får du et innblikk i studiehverdagen til 12 teknologistudenter ved NTNU.
​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​
​​​​​​Spilleliste Jævli flink sesong 1 og sesong 2 på YouTube