Bachelor i ingeniørfag, bygg
Byggingeniør
Bachelor i ingeniørfag, bygg
Grønn omstilling i byggebransjen
Vil du være med på å planlegge bygg, vei, vann og avløp, og samtidig sørge for en grønnere fremtid? Byggebransjen er Norges største fastlandsnæring og har en sentral rolle i omstillingen til et bærekraftig samfunn. For å få utslippsfrie byggeplassser, hus som krever lite energi og gjenbruke gamle byggematerialer, må hensynet til miljøet inngå i alle byggeplaner. I tillegg vil kraftig nedbør, svingninger i temperatur, og økt fare for flom, skred og stormflo gi ekstra utfordringer for veier og anlegg i Norge. På byggingeniørstudiet blir du rustet til å møte disse utfordringene, og bransjens forventninger til innovasjon og produktivitet.
Byggingeniør i 3 byer
NTNU tilbyr byggingeniørstudiet i Ålesund, Gjøvik og Trondheim. Studiestedene har ulike faglige profiler og du kan velge mellom mange spesialiseringer:
- Byggteknikk, Trondheim
- Konstruksjonsteknikk, Gjøvik
- Konstruksjonsteknikk, Trondheim
- Konstruksjonsteknikk, Ålesund
- Veg, vann og anlegg, Trondheim
- Veg, vann og anlegg, Ålesund
Som byggingeniør vil du delta i bygging og prosjektering av bygg, veier, broer, avløpsanlegg og renseanlegg, og samarbeide med arkitekter, andre ingeniører og fagfolk som deltar i en byggeprosess. Digitale platformer brukes til planlegging og oppfølging av prosjekter gjennom hele byggeprosessen.
Bygge- og anleggsbransjen omsetter hvert år for over 500 milliarder kroner i Norge, og har aktiviteter i hele landet. Dette omfatter både nye bygg og anleggsprosjekter, samt vedlikehold og rehabilitering av det som allerede er bygd. Som byggingeniør er du ettertraktet i bransjen og har mange muligheter til å bli en del av denne verdiskapningen. Du kan f.eks. jobbe med planlegging, prosjektering og bygging av hus, broer, veier samt vann- og avløpsanlegg.
Studiehverdagen på byggingeniør består av forelesninger, øvinger, laboratoriearbeid og egenstudier. Byggingeniør har linjeforeninger i alle tre studiebyer, Aqua Tecta i Ålesund, Ing:a i Gjøvik og Tim & Shænko i Trondheim. Linjeforeningene arrangerer sosiale og faglige aktiviteter gjennom hele studieåret.
Etter det første året, som er felles for alle, begynner du på din spesialisering. Studiet avsluttes med en bacheloroppgave. Det er lagt til rette for at du kan ta et utvekslingsopphold i utlandet i løpet av studiet.
Opptakskravet til byggingeniørstudiet er generell studiekompetanse, matematikk R1+R2 og fysikk 1. eller forkurs for ingeniørutdanning. Alternative opptaksveier er Tres og Y-vei. Det er 125 studieplasser i Trondheim, 35 i Gjøvik og 35 i Ålesund.
Har du spørsmål om studieprogrammet? Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generelle spørsmål om studieprogrammet.