Shipping management

Shipping management

Bachelor i Shipping management

studyprogramme-autofacts-portlet

  • BachelorFulltid, 3 år
  • Studiested Ålesund
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 55
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist 15. april
432SM, Sat Jul 13 20:45:05 MEST 2024 | B3

Studiestart 2024

Se informasjon om studiestart

Vil du lede maritime operasjoner i en internasjonal bransje?

Shipping er en av verdens mest internasjonale bransjer - kjent for høyt tempo og hurtige endringer. Med utdanning innen shipping management er du rustet til å bidra til bærekraftig utvikling. Du vil nyte godt av NTNU i Ålesund sine tette bånd til næringslivet. Studiet er fremtidsrettet med forelesere fra bedrifter. Du får mulighet til relevant praksis og skrive bacheloroppgave i samarbeid med en bedrift. Shipping management er en tverrfaglig utdanning som gjør kompetansen din ettertraktet i arbeidslivet.

Shipping management gir deg innsikt i fremtidsrettet og bærekraftig rederidrift, klasseselskap, skip og skipsoperasjoner, meglervirksomhet, bank, forsikring, industri og konsulentvirksomheter. Studiet er en krysning mellom økonomi, ledelse og ingeniørfag innenfor det maritime. 

Les mer om hva du lærer

Det er et stort behov for arbeidskraft med høy kompetanse innen den maritime næringen. Shipping management er en fleksibel utdanning hvor du kan skape en karriere i mange ulike typer bransjer, også utenfor shipping. Hvis du vil studere videre kan du velge mellom flere 2-årige masterprogram både i Norge og i utlandet.

Les mer om jobbmulighetene

Som student på shipping management blir du en del av et godt og inkluderende studiemiljø med små klasser. Studiet holder til på Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK) på campus sammen med bedrifter som Kongsberg, DNV, Inmarsat og inkubator og entreprenørmiljøet til Ålesunds Kunnskapspark (ÅKP) og GCE Blue Maritime. Du får tett oppfølging og god kontakt med forelesere og fagmiljø. Linjeforeningen Galleonen arrangerer faglige og sosiale aktiviteter gjennom studiet. Campus har ellers en rekke andre studentaktiviteter.

 

Les mer om studiemiljøet

De to første studieårene har en tverrfaglig studieprofil. På høsten tredje studieår kan du enten dra på utveksling i utlandet, ha praksis i bedrift med bacheloroppgave eller gjennomføre bacheloroppgaven på campus. På våren siste studieår har du felles undervisning med fordypning innen prosjektledelse og organisasjonsledelse. Du får også en seminarrekke med forelesere fra næringslivet som dekker hovedtema i studiet.

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskravet er generell studiekompetanse, søk via Samordna opptak. 
 

Les mer om opptak og opptakskrav

Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss.

Kontakt og veiledning

SoMe


Få informasjon og still spørsmål om studentlivet på NTNU

Snapchat-ikon TikTok-ikon  Instagram-ikon  Youtube-ikon