Nautikk

Bachelorprogram 3-årig, Ålesund

Nautikk

– Studiemiljø

Studiemiljø på nautikk

Studiemiljø på nautikk

Studenter som studerer

Nautikk har et godt studiemiljø med nærhet til faglærerne. Undervisningen er lagt til ny lokaler med utstyr som er blant det mest avanserte innen fagfeltet. Linjeforeningen til nautikk heter Sekstanten. Sekstanten ønsker å styrke de sosiale forbindelsene mellom trinnene og de samarbeider også med de andre linjeforeningene ved NTNU i Ålesund. Gjennom året arrangerer de både faglige og sosiale events slik som rederikonferanse, nautisk aften, jobbsøkerkurs, 17. mai-feiring med mer.

 

Studiemiljøet i Ålesund II

Studiemiljøet i Ålesund

Studiemiljø i Ålesund

To personer i Kajak i Brosundet, Ålesund
Byen mellom fjord, fjell og hav

Studiemiljø i Ålesund

Ålesund er av National Geographics kåret som Norges og en av Europas vakreste havnebyer. Som student i Ålesund blir du en del av Norges mest næringsnære campus der innovasjon og grundervirksomhet er en sentral del av studiehverdagen.


Friluftsliv

Ålesund er berømt for sin vakre natur og kort avstand mellom høye fjell og dype blå fjorder. Et perfekt utgangspunkt for fjellturer i sunnmørsalpene, kiting, surfing, kajakkpadling, dykking, skiturer, fisking, klatring, sykling, havrafting, paragliding og mer.


Næringsliv og kultur

Byen og regionen har et rikt og variert næringsliv preget av globale selskap og med utstrakt eksportvirksomhet særlig innenfor fisk, skipsbygging og møbelproduksjon. Campus Ålesund er regionens knutepunkt for nyskapning, utdanning, forskning og bærekraftig næringsutvikling der det legges til rette for samhandling mellom teori og praksis. Veien er kort mellom shopping og kultur. Jugendbyen er kjent for sine mange musikkfestivaler med nasjonale og internasjonale artister på plakaten, og kulturscener med stand up, teater, konserter og show.


Studentliv

Med sine 2500 studenter er studentmiljøet i Ålesund tett sammenknyttet og inkluderende. Ved studiestart arrangeres en felles fadderuke for alle nye studenter med variert program. Gjennom hele året tilbyr studentorganisasjoner og linjeforeninger aktiviteter, opplevelser og et fellesskap du kan ta del i.

Studentorganisasjonene er drevet av frivillighet og gir erfaring innen ledelse, eventplanlegging, organisasjons- og informasjonsarbeid, markedsføring med mer. NTNU i Ålesund har en rekke studentarrangement i løpet av året, blant annet gründerdagen, næringslivsdagen, nyttårsball, turer, kurs, idrett og festivalen U.-KA for å nevne noen. I tillegg har studentene en sosial samlingsplass på campus, Banken studenthus.

Mer om studentlivet i Ålesund
 

Studentintervjuer

Studentintervjuer

Under kan du lese intervjuer med tidligere og nåværende studenter:

Ressurspublisering

En litt annerledes kompetanse

Navn: Jens Folland
Studieprogram: Nautikk
Bedrift: Norsk Sjøoffisersforbund
Uteksaminert fra NTNU: 2011
Tidligere relevante jobber: Har jobbet som sjøoffiser i Farstad shipping i seks år etter endte studier

Det at jeg gjennom studiene og senere relevant arbeid gjorde at jeg selv fikk oppleve sjøfart og maritimt miljø gjør det lettere for meg å sette meg inn i sjøfolks hverdag og hva jeg vil endre ved den. Jeg har jo tross alt vært der selv!

Svært relevant spisskompetanse fra de maritime miljøene

Studieprogram: Bachelor i Nautikk

Sted: NTNU Ålesund

Navn: Henrik Aasgaard Carho

Når jeg hadde fullført fagbrevet ønsket jeg å utdanne meg videre for å bli styrmann, men samtid forberede meg for at jeg kanskje ikke kan jobbe til sjøs om 10, 15 eller 20 år. For å kvalifisere og stille bedre til en jobb på land var det da relevant for meg å kunne ta nautikkutdanningen som en bachelorgrad.

Jeg valgte NTNU i Ålesund på grunn av det gode ryktet som var for Nautikkstudiet i Ålesund, og for å komme nærme den maritime klyngen i Ålesund

Studieprogram: Bachelor i Nautikk og Shipping management

Sted: NTNU Ålesund

Navn: Henrik Andersen Kuosmanen

Intervjuet: Februar 2019

Til tross for at Norge er bygget opp på sjøfart, er det faktisk ganske få som studerer en maritim retning. Dermed får man medstudenter som er ekstra motiverte og engasjerte i sin retning, dette syntes jeg er veldig bra

Hovedmålet er å bli styrmann på et fartøy, men det er godt å vite at jeg også kan jobbe på land innenfor flere ulike bransjer og selskap

Studieprogram: Bachelor i Nautikk

Sted: NTNU Ålesund

Navn: Jan-Rune Smenes Reite

Intervjuet: Februar 2019

I tillegg var det svært positivt at skolen befant seg i Ålesund, ettersom at jeg ønsker å bo her etter at utdanningen er ferdig. Dessuten er det et stort pluss å kunne være så tett inn på den maritime klyngen som befinner seg her.