Hvor står campussamling nå - og har målene endret seg?
Hvor står campussamling nå - og har målene endret seg?
Hvor står campussamling nå - og har målene endret seg?
Nærmere 80 personer deltok, digitalt og fysisk, på NTNU-kaféen som ble arrangert på Dragvoll 16. juni. Formålet med kaféen var å informere om hvor vi står i campussamlingen nå, og skape en møteplass og mulighet til å treffe og diskutere aktuelle problemstillinger med kolleger og medstudenter.

Skrevet av: Janne S. Almhjell
Så mye vet vi om campussamling nå
Det har blitt sagt og skrevet mye om campussamling denne våren. Usikkerheten har bredt seg og det har om mulig vært enda vanskeligere å ta stilling i denne store og komplekse saken. Er det bare snakk om unødvendige praktbygg og luftslott? Trenger vi virkelig flytte sammen for å samarbeide på tvers av humaniora, samfunnsvitenskap, teknologi og naturvitenskap? Og er tverrfaglighet og synergi bare tomme floskler? Eller har det noe for seg?
Spørsmålene er mange og det har blitt utfordrende å få oversikt over hva som skjer, spesielt etter at NTNU og Statsbygg i vår fikk i oppgave å se på prosjektet på nytt.
Derfor arrangerte NTNU 16. juni en NTNU-kafé for å fortelle hva som skjer og skape en møteplass for dialog mellom ansatte, studenter og ledelsen.
NTNU-kafé - en møteplass
Kaféen var todelt, der første del omhandlet aktuelle tema og problemstillinger rundt campussamling. Denne delen ble også strømmet. Del to la til rette for mingling, samtale og spørsmål i utstillingsområdet utenfor auditoriet på Dragvoll. Her var det mulig å se plansjer og illustrasjoner fra reguleringen for campussamling, 3D-modell over Gløshaugen og en visualisering av prosessen rundt brukers funksjonsbeskrivelse. Les mer om brukers funksjonsbeskrivelse nederst i saken.

Foto: Janne S. Almhjell/NTNU
Her ser du oversikt over innleggene som ble holdt. Presentasjonene som er tilgjengelig ligger vedlagt i lenke.
1. Velkommen og innledning v/ Bjørn Haugstad, direktør for organisasjon og infrastruktur
2. "NTNU Campussamling, hvor står vi nå?" v/Merete Kvidal, prosjektdirektør for campusutvikling
3. "Tverrfaglighet som argument for samlokalisering" v/Maria Bårdsen Hesjedal, forsker ved Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie
4. "Derfor vil vi ikke bli på Dragvoll" v/Anne Kristine Børresen og Tine Arntzen Hestbek, dekaner ved Det humanistiske fakultet og Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap
5. "Mobilitets Lab Elgeseter gate - et tverrfaglig senter med fokus på bærekraftig by mobilitet" v/Agnar Johansen, Professor Dr.Phil NTNU Institutt for bygg og miljøteknikk
6. "Derfor er vi engasjert i hvordan NTNU blir for framtidas studenter", Emilie H. Swensen, Læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Studenttinget
Les også tidligere saker skrevet om campussamling:
Brukers funksjonsbeskrivelse
Brukers funksjonsbeskrivelse
Brukers funksjonsbeskrivelse er NTNU sin beskrivelse av funksjoner og behov hos fagmiljøene som skal ivaretas i en ny samlet campus. Innholdet i funksjonsbeskrivelsen bygger på arbeid i klyngebrukergruppene, som igjen bygger på arbeidet som er gjort i temabrukergruppene. Funksjonsbeskrivelsen er basert på arbeid gjort før nytt oppdragsbrev ble gitt fra Kunnskapsdepartementet.
Et redefinert prosjektet vil innebære nye forutsetninger, løsninger og former, og det er en risiko for at ny kostnadsramme kan medføre redusert måloppnåelse for fagklyngene. Brukers funksjonsbeskrivelse med utarbeidede prinsipper er likevel retningsgivende for videre campusutvikling og campussamling. Arbeidet som her ligger til grunn, vil være et minst like viktig grunnlag for videre arbeid med løsninger og former i et nytt prosjekt og i NTNUs øvrige campusutvikling.
Campussamling er avklart
Campussamling er avklart
22. juni, en knapp uke etter at NTNU-kaféen ble arrangert, fattet regjeringen vedtak om at NTNU campussamling skal gjennomføres. Glad for at campussamling er avklart
NTNU-kafé
NTNU-kafé
NTNU-kafé er en møteform etablert for å treffe kolleger, få informasjon, stille spørsmål og diskutere saker som berører oss som «NTNU-ere» på tvers av fakultet, institutt og administrative enheter. Etter de første NTNU-kaféene ble arrangert under fusjonen, har vi som jobber med campusutviklingen videreført konseptet. Vårt formål er å skape en møteplass for ansatte og studenter hvor man kan diskutere aktuelle problemstillinger relevant for campusutvikling.