Hva kan jeg bli?

Energi og miljø - masterprogram (sivilingeniør) 5-årig - Trondheim

Hva kan du bli?

Når du er ferdig utdannet sivilingeniør i energi og miljø, vil du ha verktøy og kunnskap som gjør deg i stand til å løse fremtidige oppgaver og utfordringer på mange samfunnsområder. Arbeidsgiverne ønsker seg flere ansatte med kompetanse fra energi og miljø.

Som Energi og miljø ingeniør vil du kunne velge blant jobber innenfor en lang rekke bransjer:

  • energiforsyning
  • energirådgiving
  • prosessindustri
  • elektroteknisk industri
  • olje- og gassindustri
  • næringsmiddelindustri
  • utstyrsleverandører
  • driftsorganisasjoner
  • konsulentvirksomhet
  • engineering
  • entreprenører
  • forskning og undervisning
  • forvaltning
  • batteriproduksjon
  • våpen- og romfartsindustri 

Oppgavene de arbeider med er innen energirådgiving, teknisk-økonomisk planlegging, prosjektering, kraftomsetning, produktutvikling, prosessdesign og -overvåkning, sikkerhet m.m..

Energikontakten

Energikontakten er et nettverk av bedrifter og organisasjoner knyttet til teknologistudiet Energi og miljø ved NTNU. EnergiKontakten skal være et bindeledd mellom studentene, faglærerne og næringslivet. EnergiKontakten har som formål å bidra til å sikre rekruttering av høyt kvalifiserte sivilingeniører til energisektoren ved å legge til rette for nær kontakt mellom næringsliv, studenter og faglærere.

EMIL Link

EMIL Link er en av mange komiteer i linjeforeningen, og er den som jobber tettest på næringslivet. Flere ganger i måneden arrangerer de bedriftspresentasjoner i samarbeid med relevante bedrifter som vil gjøre seg kjent for studentene. Gjennom disse presentasjonene får studentene et innblikk i arbeidslivet og hvilke jobbmuligheter en ferdig utdannet energi- og miljø-student har. Bedriftspresentasjonene avsluttes gjerne med noe å spise og drikke, og studentene kan mingle med representantene fra bedriften. Disse arrangementene er høyt verdsatt blant studentene og er et viktig bidrag til motivasjon særlig når man skal velge hovedprofil og fordypning senere i studiet.

Karriereplanlegging

NTNU Karriere kan hjelpe deg med å sortere dine muligheter, og tilbyr blant annet kurs, foredrag og veiledning innenfor områdene utdanningsvalg, å være ny student, studie- og eksamensteknikker, bevisstgjøring av kompetanse og jobbmuligheter.


Finn oppgaver, praksisplasser og jobber

NTNUs studenter er svært attraktive for arbeidslivet. Det lønner seg å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig. NTNU Bridge kobler NTNU-studentene og arbeidslivet om tema til oppgaver, praksisplasser, sommerjobber, del- og heltidsjobber.

Som NTNU-student kan du også bli benyttet  til idé- og forretningsutvikling.

Videre studier

Etter et masterprogram er det mulig å ta en doktorgradsutdanning (ph.d.). En ph.d. er det høyeste nivået for formell utdanning i Norge.

En doktorgrad fra NTNU kvalifiserer deg for ledende arbeid innen næringsliv, forvaltning, høyere utdanning og forskning.

NTNU tilbyr to ph.d.-utdanninger tilpasset dette studiet:

 

Karrieretjenesten og NTNU Bridge (krysspublisert)

Karriereveiledning – hva kan jeg bli?

NTNU Karriere kan hjelpe deg med å sortere dine muligheter, og tilbyr blant annet kurs, foredrag og veiledning innenfor områdene utdanningsvalg, bevisstgjøring av kompetanse og jobbsøking.


Utdannelse og jobbmuligheter

9000 studenter som ble uteksaminert mellom 2019-2021 har fortalt hvordan det har gått med dem etter studiene på NTNU. Les om NTNUs kandidatundersøkelse.


Praksisplasser og jobber

NTNUs studenter er svært attraktive for arbeidslivet. Det lønner seg å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig. NTNU Bridge kobler NTNU-studentene og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber.


Bruk NTNU Alumni-nettverket

NTNU Alumni vil være nyttig for deg som student og videre gjennom hele din karriere. Du kan dra nytte av tidligere studenters erfaringer og få innblikk i arbeidslivet nasjonalt og internasjonalt. 


Følg NTNU teknologi på sosiale medier

Følg NTNU teknologi på sosiale medier

Facebook ikon. illustrasjon     Snapcat ikon. Ilustrasjon     YouTube ikon. Illustrasjon