Søk opptak
Ph.d.-program i kunstnerisk utviklingsarbeid
Ph.d.-program i kunstnerisk utviklingsarbeid
Krav til opptak
For å kunne få opptak til et ph.d.-program må du ha en finansieringsplan og du må ha gjennomført en mastergrad eller annen tilsvarende utdanning, jamfør beskrivelsene i kvalifikasjonsrammeverket.
Opptakskrav og søknadsprosess
Opptakskrav og søknadsprosess
Mastergrad eller annen likeverdig utdanning, normalt med gjennomsnittskarakter tilsvarende B eller bedre de siste to år dersom graden ble bedømt med karakterer. Graden skal normalt være innenfor et fagområde som hører inn under ph.d.-programmet. Kandidater med annen fagbakgrunn kan tas opp på programmet etter en totalvurdering av prosjekt, tema, prosjektbeskrivelse og kunstnerisk bakgrunn. Kandidater uten mastergrad kan vurderes for opptak om de kan dokumentere tilsvarende kunstnerisk kompetanse.
Se programmets studieplan og §6-1 i ph.d.-forskriften for mer informasjon.
Finansiering er et absolutt krav. Aktuelle stillinger legges ut på NTNUs nettsider og på jobbnorge.no. Søknad på stilling sendes gjennom jobbnorge.
En annen finansieringskilde for ph.d.-kandidater er gjennom stipendiatstillinger ved en annen institusjon som ikke selv tilbyr ph.d.-utdanning innen fagfeltet. Det er også mulig for ansatte i UH-sektoren å få opptak til et ph.d.-program med avtale med arbeidsgiver om frikjøp og utvidet forskningstid.
I tillegg kan du inngå en avtale om finansiering direkte med annen arbeidsgiver eller via Forskningsrådet i form av nærings-ph.d. eller offentlig sektor-ph.d.
Det er viktig at du tidlig kommer i kontakt med det aktuelle fagmiljøet og finner en potensiell hovedveileder. Hovedveileder skal være klar ved søknad om opptak, og du skal normalt ha minst to veiledere. Ved hjelp av instituttenes nettsider kan du finne informasjon om hva de ulike fagpersonene arbeider med og hvem som kan være aktuell for deg og ditt prosjekt. Dersom du er tilknyttet et større prosjekt inngår vanligvis veileder i prosjektgruppen. Minst én av veilederne, normalt hovedveileder, skal være tilsatt ved NTNU. Dette gjelder også for eksternt tilsatte ph.d.-kandidater.
Veiledere skal selv ha fullført en doktorgrad eller ha oppnådd tilsvarende kompetanse gjennom bedømmelse, normalt innen kunstnerisk utviklingsarbeid. Hovedveileder må ha kompetanse i kunstnerisk utviklingsarbeid. Du har krav på totalt 210 timer veiledning i løpet av perioden, 70 timer i året i tre år. Antall timer er fast uavhengig av lengde på finansieringsperioden.
Prosjektbeskrivelsen er avgjørende. Ingen blir tatt opp på ph.d.-programmet i kunstnerisk utviklingsarbeid uten en grundig vurdering av det faglige innholdet i prosjektet. Det betyr at du må levere en fullstendig prosjektbeskrivelse i det du søker opptak på ph.d.-programmet. Både hovedveileder, instituttet og programrådet må anbefale søknaden for at du skal få opptak. Prosjektbeskrivelsen skal være på 5-10 sider.
Det er utarbeidet en egen huskeliste for hva som bør inngå i prosjektbeskrivelsen.
Du søker ikke om opptak til ph.d.-programmet før finansieringen er på plass.
Søknad om opptak sendes fakultetet via instituttet og programrådet. Søknaden skal være anbefalt av hovedveileder. I tillegg til det fastsatte søknadsskjemaet, skal søknaden inneholde:
- Fullstendig prosjektbeskrivelse
- Dokumentasjon på kvalifikasjon
- Dokumentasjon på finansiering
- Redegjørelse for evt. rettslige og etiske problemstillinger
Søknader på ph.d.-programmet behandles fortløpende og oppstartsdato vil tilsvare finansieringsstart. Dersom søknaden er i orden og all dokumentasjon er vedlagt vil du få svar i løpet av få uker.