Sivilingeniør/Masterprogram 5-årig, Trondheim

Materialteknologi

– Vi ønsker deg som vil utvikle morgendagens materialer!


Velkommen til studiestart 2019

Immatrikulering - felles oppstart for alle studenter- 12. august

Immatrikulering i Trondheim: mandag  12. august, på gressplenen mellom Hovedbygget og Gamle kjemi.

Immatrikuleringen 2019 

Etter immatrikulering del 1 møter NV-fakultetets studenter i storsalen i Studentersamfundet kl 12:00.  NV-fakultetets sermoni i Studentersamfundet varer 1 time og er ferdig kl 13.00.

Kom i gang dagen - 13. august

Kom i gang dagen arrangeres for sivilingeniør- og realfagstudenter, Tirsdag 13. august kl. 10.00 - 15.00 på Stripa på Gløshaugen (søk Stripa i søkerfeltet til mazemap,NTNU Trondheim) . Du kan bruke dagen til praktiske gjøremål som du må ordne ved studiestart. 

Kom i gang dagen 2019

Onsdag 14. august

10.00 - 14.00: Fakultetsdag Realfagbygget R7

Det er obligatorisk oppmøte denne dagen og for å beholde studieplassen din må du registrere oppmøte. Dette foregår utenfor auditoriet fra kl 09.30.

Teknostart 15. - 23. august

Nyttig å vite

Studiestart og registrering:

Tips til hva du bør ordne de første dagene.

Examen philosophicum (ex.phil):

Informasjon om emnet og timeplan. (NB: Husk at det er ulike ex.phil-koder, og derfor ulike lenker her)

Buss til og fra NTNU

Billettpriser, korttyper og rutetider

Kart over NTNU

Last ned vår kart-app MazeMap | For Android (Google Play) | For iPhone (iTunes)

Bli med på fadderuka

Bli med på Fadderuka – det vil gi deg en enklere hverdag de første ukene i Trondheim. Alle nye studenter kan delta, og du blir kjent med dine medstudenter allerede første dag på NTNU.

Timeplan og pensum

Din personlige timeplan blir tilgjengelig på din side på internkommunikasjonsplattformen vår Innsida etter at du har meldt deg opp i de emnene du skal ha.Timeplan for hvert emne ligger også i emnebeskrivelsen for hvert enkelt emne som du blant annet kan finne under «studiets oppbygning».

Om du ikke finner ditt fag, så vil det være klart til studiestart.

Om materialteknologistudiet

Materialteknologi er studiet for deg som vil lære mer om materialene som omgir oss. Materialer inngår i blant annet transport, bolig, elektronisk utstyr, matproduksjon og oljeproduksjon og påvirker derfor vårt samfunn og dagligliv i stor grad. Du vil i dette studiet lære om utvikling og produksjon av materialer, hvordan materialenes egenskaper avhenger av sammensetning og produksjonsmetode, og hvordan vi velger riktig materiale for ulike bruksområder.   Les mer om studiet i materialteknologi.


NTNU tilbyr i tillegg til dette 5-årige sivilingeniør/masterprogrammet i materialteknologi, også et 3-årig bachelorprogram i materialteknologi i Trondheim.

Opptakskrav

Søk opptak via Samordna Opptak, søknadsfristen er 15. april 2019
For studieåret 2018-2019 var opptaksrammen for dette studieprogrammet 36 plasser. Opptaksgrensen var 55,4 poeng i førstegangsvitnemålskvoten og 55,6 poeng i ordinær kvote


Jobbmuligheter

Materialteknologi er et tverrfaglig studium, og jobbmulighetene er mange. Etterspørselen etter sivilingeniører med spesialisering i materialteknologi er stor både i Norge og utlandet. Som materialteknolog står du overfor spennende utfordringer med hensyn til miljøvennlig utnyttelse av våre nasjonale ressurser. Du kan for eksempel jobbe med miljøvennlig fremstilling og resirkulering av ulike metaller, materialvalg tilpasset de tøffe forholdene offshore, eller utvikling av nye materialer basert på nanoteknologi. Du kan også bidra med å utvikle bærekraftig energiteknologi som solceller og brenselceller eller utvikle morgendagens batterier til elektriske kjøretøy.


Studiets oppbygning

Masterprogram i materialteknologi er en femårig utdanning. De tre første årene vil du i tillegg til materialteknologiemnene også ta grunnemner som matematikk, kjemi, fysikk og IT. I slutten av 3. årskurs velger du én av tre hovedprofiler. Du kan velge blant: Ressurser, energi og miljø, materialutvikling og -bruk og materialer for energiteknologi.


Studieveiledning

Kontakt gjerne våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no


Fakta

Gradsnavn: Master i teknologi / Sivilingeniør
Studieprogramkode: MTMT
Studiepoeng: 300
Studiekode: 194 755
Adgangsbegrensning: Ja

Fakultet for naturvitenskap
Institutt for materialteknologi

Sted: Trondheim, Gløshaugen
Søknadsfrist: 15.april

Realfag og du - velg NTNU!

Alt du trenger å vite om studier i realfag og naturvitenskap.
Se Nett-tv sending: Realfag og du - Velg NTNU!
 

Studiestart 2019

Spørsmål om opptaket

Her finner du ofte stilte spørsmål om opptaket til NTNU

Mangler du kjemi fra videregående?

Mangler du kjemi fra videregående? Eller har du lyst til å friske opp kjemikunnskapene dine før du starter å studere? Da anbefaler vi deg å ta et online forkurs i kjemi.