Studiemiljø

Industriell kjemi og bioteknologi - Sivilingeniør/Masterprogram 5-årig, Trondheim

Studiemiljø

De første ukene på sivilingeniørstudiet innebærer mye moro. Allerede første dag blir du høytidelig tatt opp ved universitetet gjennom en immatrikuleringsseremoni. Etter immatrikuleringen tar studentene fra andre årskurs over med et skreddersydd fadderopplegg.

Dette kan for eksempel være:

  • Fotballkamper
  • Volleyballturnering
  • Grillfester
  • Knallforelesning
  • Faddergruppevorspiel
  • Tur i bymarka
  • Boksalg

Hver høst arrangeres det i tillegg rebusløp og gallafest til ære for de nye studentene. I den første skoleuken arrangeres det et lite prosjektarbeid, der du kan gjøre deg kjent med både universitetet og de andre studentene i faddergruppen.

Fadderne arrangerer omvisninger og hjelper deg med hva det skal være av praktiske ting. De bistår med alt fra omvisning i Trondheim sentrum, til anskaffelse av pensumbøker og hybler.

Alt dette gjør at du lett blir kjent med både studentene i klassen og studiemiljøet på NTNU. Du vil følge den samme klassen gjennom hele studiet, og du vil bli bedre og bedre kjent med klassekameratene etter hvert.

Høiskolens Chemikerforening (HC)

Høiskolens Chemikerforening (HC)

Studentene ved sivilingeniørutdanningen industriell kjemi og bioteknologi har sin egen linjeforening, Høiskolens Chemikerforening. Foto.

Studentene ved sivilingeniørutdanningen industriell kjemi og bioteknologi har sin egen linjeforening, Høiskolens Chemikerforening (HC). De arrangerer blant annet gallafester, musikal, konkurranser og bedriftsmøter – les mer på HCs nettsider.


Pyrogruppen Eksplosiv til NTNU

Pyrogruppen Eksplosiv til NTNU

De fleste husker opplevelsen av den første smellbongbong, stjerneskudd eller kinaputt. Hos de fleste av oss har smell, lys og flammer fascinert siden vi var små - og for noen av oss varer interessen livet ut...

Bilder fra fyrverkeri under Researchers' Night i regi av Pyrogruppen Eksplosiv ved NTNU. Foto.

Men hva får stjerneskuddet til å lyse, kinaputten til å smelle og luftbombene på nyttårsaften til å eksplodere ut i en fargesprakende sky?

Studenter ved kjemilinjene på NTNU har funnet hverandre i Pyrogruppen Eksplosiv. Gjennom den samme interessen og nysgjerrighet for pyroteknikk lærer vi det som er å lære om smell og flammer, eller pyroteknikk som det heter – gjennom både teori og praksis.

I Pyrogruppen Eksplosiv lærer studentene å sende opp profesjonelt fyrverkeri, flammeblåsing og å håndtere andre pyrotekniske effekter, eller som vi liker å kalle: Praktisk kjemi på sitt beste! Med medlemmer sertifisert for håndtering og bruk av klasse IV fyrverkeri, er gruppa kvalifisert for de fleste pyrotekniske oppdrag. Deriblant kjempefyrverkeri som ved NTNUs 100-årsfeiring, morsomme foredrag med pyroteknikk for store forsamlinger, og flammeblåsing for studentgrupper og linjeforeninger. I tillegg til lek og moro får studentene kursing innen pyroteknikk og innsikt i analysemetoder for risiko og sikkerhet, noe som kommer godt med senere i dagens jobbmarked.

For mer informasjon, filmer og bilder, se Pyrogruppa Eksplosiv - Innlegg | Facebook

​​​​​​​​​​​​

Studiebyen Trondheim (Krysspublisert IVT)

Studiebyen Trondheim

Trondheim har flere ganger blitt kåret til Norges beste studentby. En av grunnene til dette er de flere titalls studentorganisasjonene som finnes. Disse er med på å bidra til en variert og spennende studietilværelse.

Samfundet, UKA , ISFIT, Tekna og NTNUI er alle eksempler på samlesteder for engasjement, læring og trivsel. Her får de studenter som ønsker det også nyttig organisasjons- og arbeidserfaring.