Sivilingeniør/Masterprogram 5-årig, Trondheim

Industriell kjemi og bioteknologi

– For deg som ønsker å utvikle løsninger på morgendagens utfordringer

 


Om industriell kjemi og bioteknologistudiet

Industriell kjemi og bioteknologi er en fremtidsrettet utdanning som vil gi deg grunnleggende kunnskap innen kjemi- og teknologifag. Utdanningen gir deg mulighet til å fordype deg innen en av spesialiseringene: kjemi, bioteknologi, kjemisk prosessteknologi og materialteknologi.  Dette studiet er et ypperlig utgangspunkt for videre yrkeskarriere. Les mer om studiet Industriell kjemi og bioteknologi (5-årig).


NTNU tilbyr i tillegg til dette 5-årige sivilingeniør/masterprogrammet i industriell kjemi og bioteknologi, også en 3-årig ingeniørutdanning i kjemi i Trondheim og et 3-årig bachelorprogram i bioteknologi i Ålesund.

Opptakskrav

Søknadsfrist er 15. april 2019

Du søker om opptak via Samordna Opptak.For studieåret 2018-2019 var opptaksrammen for dette studieprogrammet 115 plasser. Opptaksgrensen var 53,6  poeng i førstegangsvitnemålskvoten og poeng 51,9 poeng i ordinær kvote.


Studiets oppbygning

Sivilingeniørutdanningen innen industriell kjemi og bioteknologi er en 5-årig utdanning. Etter to år med fastlagte felles emner velger du en av følgende fire studieretninger: Bioteknologi, kjemi, kjemisk prosessteknologi, og materialkjemi og energiteknologi.


Jobbmuligheter

Hva gjør en sivilingeniør innenfor industriell kjemi og bioteknologi etter endt studietid ved NTNU? Hvor arbeider de i dag og hvilke arbeidsoppgaver møter dem? Les mer om jobbmuligheter og intervjuer med tidligere studenter.


Studieveiledning

Kontakt gjerne våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no


Fakta

Gradsnavn: Master i teknologi / Sivilingeniør
Studieprogramkode: MTKJ
Studiepoeng: 300
Studiekode: 194 764
Adgangsbegrensning: Ja

Fakultet for naturvitenskap
Institutt for materialteknologi

Sted: Trondheim
Søknadsfrist: 15.april

Realfag og du - velg NTNU!

Alt du trenger å vite om studier i realfag og naturvitenskap.
Se Nett-tv sending: Realfag og du - Velg NTNU!
 

Mangler du kjemi fra videregående?

Mangler du kjemi fra videregående? Eller har du lyst til å friske opp kjemikunnskapene dine før du starter å studere? Da anbefaler vi deg å ta et online forkurs i kjemi.

 

Studiestart 2019

Informasjon om studiestart på hvert studieprogram vil være på plass i midten av juli.

Spørsmål om opptaket

Her finner du ofte stilte spørsmål med svar