Sivilingeniør/Masterprogram 5-årig, Trondheim

Industriell kjemi og bioteknologi

– For deg som ønsker å utvikle løsninger på morgendagens utfordringer

 


Kom-i-gang-dag, mandag 13. august

Mandag 13. august kl.10.00 - 15.00 arrangeres Kom-i-gang-dag på Gløshaugen for alle nye studenter.

Immatrikulering, tirsdag 14. august

NTNU i Trondheim tirsdag 14. august

Immatrikuleringen er obligatorisk. Som student ved Fakultet for naturvitenskap (NV) må du gi beskjed hvis du blir forhindret fra å møte. Meld fra til: studier@nv.ntnu.no

Fakultetsdag, onsdag 15. august

Onsdag 15. august, kl. 10 - 14: Fakultetsdag, infomasjonsmøte

Offisiell studiestart er onsdag 15. august, med informasjonsmøte kl 10:15 i R7 i Realfagbygget. Det er obligatorisk oppmøte denne dagen og for å beholde studieplassen din må du registrere oppmøte. Dette foregår utenfor auditoriet fra kl 09.30

Teknostart 16. - 24. august

Teknostart 16. - 24. august

Teknostart er et obligatorisk oppstartsprogram for førsteårs sivilingeniørstudenter ved NTNU, og pågår de to første ukene av semesteret. Timeplan for ditt studieprogram finner du på teknostartsiden.

Nyttig å vite

Bli med på fadderuka

Bli med på Fadderuka – det vil gi deg en enklere hverdag de første ukene i Trondheim. Alle nye studenter kan delta, og du blir kjent med dine medstudenter allerede første dag på NTNU.

Om industriell kjemi og bioteknologistudiet

Industriell kjemi og bioteknologi er en fremtidsrettet utdanning som vil gi deg grunnleggende kunnskap innen kjemi- og teknologifag. Utdanningen gir deg mulighet til å fordype deg innen en av spesialiseringene: kjemi, bioteknologi, kjemisk prosessteknologi og materialteknologi.  Dette studiet er et ypperlig utgangspunkt for videre yrkeskarriere. Les mer om studiet Industriell kjemi og bioteknologi (5-årig).


NTNU tilbyr i tillegg til dette 5-årige sivilingeniør/masterprogrammet i industriell kjemi og bioteknologi, også en 3-årig ingeniørutdanning i kjemi i Trondheim og et 3-årig bachelorprogram i bioteknologi i Ålesund.

Opptakskrav

Søk opptak via Samordna Opptak, søknadsfristen er 15. april 2018
For studieåret 2017-2018 var opptaksrammen for dette studieprogrammet 115 plasser. Opptaksgrensen var 54,8  poeng i førstegangsvitnemålskvoten og poeng 54,0 poeng i ordinær kvote.


Studiets oppbygning

Sivilingeniørutdanningen innen industriell kjemi og bioteknologi er en 5-årig utdanning. Etter to år med fastlagte felles emner velger du en av følgende fire studieretninger: Bioteknologi, kjemi, kjemisk prosessteknologi, og materialkjemi og energiteknologi.


Jobbmuligheter

Hva gjør en sivilingeniør innenfor industriell kjemi og bioteknologi etter endt studietid ved NTNU? Hvor arbeider de i dag og hvilke arbeidsoppgaver møter dem? Les mer om jobbmuligheter og intervjuer med tidligere studenter.


Studieveiledning

Kontakt gjerne våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no


Fakta

Gradsnavn: Master i teknologi / Sivilingeniør
Studieprogramkode: MTKJ
Studiepoeng: 300
Studiekode: 194 764
Adgangsbegrensning: Ja
Fakultet: Fakultet for naturvitenskap

Sted: Trondheim
Søknadsfrist: 15.april

Fadderuka 2018

Se nettsiden til linjeforeningen Høiskolens Chemikerforening (HC) for informasjon om fadderopplegg høsten 2018

Bidra til kunnskap for en bedre verden

Uansett hvilken vei du velger, kan du være med på å løse store utfordringer i verden. NTNU prioriterer innsats og ressurser som kan hjelpe til med å realisere FNs 17 ambisiøse bærekraftsmål.