Hva kan jeg bli?

Master i spesialsykepleie

Hva kan du bli?

Fullført utdanning på 120 studiepoeng gir mastergrad i spesialsykepleie og kvalifiserer for arbeid som spesialsykepleier med handlingskompetanse til å bidra i utviklings og forbedringsarbeid, samt kompetanse til å drive og utvikle kunnskapsbasert praksis innen eget ansvarsområde.

Studenter som avslutter utdanningen etter 90 studiepoeng, har fullført videreutdanning i spesialsykepleie og kvalifiserer også til arbeid som spesialsykepleier, samt til å medvirke i utvikling av kunnskapsbasert praksis innen eget ansvarsområde.

Studenter som har fullført mastergrad i spesialsykepleie kvalifiserer også til undervisningsstillinger på universitet/høgskoler.

Studieretninger

Du søker opptak til studieretningen du ønsker å spesialisere deg i.

Anestesisykepleie

Som anestesisykepleier har du ansvar for pasienter som trenger anestesi (narkose/bedøvelse) i forbindelse med kirurgiske inngrep eller undersøkelser, samt ved akuttmedisinske tilstander. Dette innebærer at du som anestesisykepleier innleder og administrerer generell anestesi, regional anestesi og sedering på en forsvarlig og målrettet måte, samt iverksetter livreddende tiltak. Du må trives med å jobbe i et høyteknologisk miljø, samtidig som du har fokus på pasienten. Du må ha evne til å arbeide både selvstendig og i team, og ha ro i kaotiske og akutte situasjoner.

Barnesykepleie

Som barnesykepleier vil du få kompetanse i å utøve sykepleie til akutt og/eller kritisk syke barn, unge og deres familie som behandles i barneavdelinger, barneintensiv- og neonatalavdelinger, samt barnehabiliteringsavdelinger. Som barnesykepleier har du inngående kunnskap om kommunikasjon og samhandling med målgruppen, samt avansert kunnskap om medisinsk behandling og sykepleie til barn og unge. Du vil også få kunnskap om lovverk som er styrende for sykepleie til barn innlagt i helseinstitusjoner.

Intensivsykepleie

Som intensivsykepleier vil du få kompetanse i å utøve intensivsykepleie og delegert medisinsk behandling til akutt og/eller kritisk syke, skadde eller nyopererte pasienter. Dette innebærer kontinuerlig overvåkning, pleie og medisinsk behandling i et høyteknologisk miljø i tett samarbeid med andre faggrupper. Dette for å opprettholde pasientens livsviktige funksjoner og/eller forbygge komplikasjoner, eller å legge til rette for en verdig død hvis behandling ikke fører fram.

Operasjonssykepleie

Som operasjonssykepleier arbeider du i tverrfaglige team og utøver helhetlig, individuell og profesjonell operasjonssykepleie til pasienter med ulike sykdommer og skader. Yrkesutøvelsen bygger på kunnskapsbasert praksis og ivaretar kvalitet og pasientsikkerhet før, under og etter det operative inngrepet. Operasjonssykepleieren har inngående kunnskap om operasjonstekniske prinsipper og avansert medisinsk teknisk utstyr.

Kreftsykepleie

Som kreftsykepleier får du spesialisert kompetanse til å arbeide med pasienter som har, eller har hatt kreft, i spesialist- eller kommunehelsetjenesten.

Du får kunnskaper og innsikt i å møte både pasienters og pårørendes behov gjennom hele pasientforløpet og eventuelt ved livets slutt. I tillegg til medisinsk kreftbehandling kvalifiserer studiet til spesialisert kreftsykepleie innenfor palliasjon og rehabilitering av kreftpasienter. Kreftsykepleierens særegne kompetanse vil også kunne bidra i pleie og behandling av andre pasientgrupper med alvorlig og livstruende sykdom.

Videre studier

Studenter som har fullført mastergrad i spesialsykepleie, kan søke en stipendiatstilling på ph.d.-programmet i medisin og helsevitenskap ved NTNU, eller et tilsvarende doktorgradsløp.