Studiets oppbygning - Master i spesialsykepleie
Studiets oppbygning
Master i spesialsykepleie bygger på bachelorutdanning i sykepleie eller tilsvarende, og norsk autorisasjon som sykepleier. Fullført utdanning på 120 studiepoeng gir mastergrad i spesialsykepleie og kvalifiserer for arbeid som spesialsykepleier med handlingskompetanse til å bidra i utviklings- og forbedringsarbeid, samt kompetanse til å drive og utvikle kunnskapsbasert praksis innen eget ansvarsområde.
Studieretninger
- Studieretningene anestesisykepleie og intensivsykepleie tilbys i Trondheim, Gjøvik og Ålesund.
- Studieretningen operasjonssykepleie tilbys i Trondheim og Ålesund.
- Studieretningen barnesykepleie tilbys i Trondheim.
Teori
Teoridelen består av emnene Spesialsykepleie 1 og Spesialsykepleie 2, Kvalitativ metode, Kvantitativ metode, Prosjektplan og Masteroppgave. Til sammen utgjør dette 75 studiepoeng. Teoriemnenes innhold fremgår av emnebeskrivelsene i studieplanen (se lengre ned på siden).
Semesterplaner
Praksis
Praksisplasser fordeles av hvert institutt ut fra tilgjengelige praksisplasser, faglige og pedagogiske vurderinger samt lokale samarbeidsavtaler med sykehus/kommuner. Som student må du regne med pendling eller flytting i praksisperioden.
Praksisstudier utgjør 45 studiepoeng fordelt på tre emner. Praksisemnenes innhold fremgår av emnebeskrivelsene i studieplanen.
For studenter på Gjøvik, vil praksisstudiene foregå i aktuelle avdelinger ved sykehus i Helse Sør-Øst, hovedsakelig ved Sykehuset Innlandet.
For studenter i Trondheim, gjennomføres praksisstudiene ved St. Olavs hospital i Trondheim/Orkland, sykehusene i Levanger og Namsos.
Studenter i Ålesund har praksis ved sykehusene i Kristiansund, Molde, Volda og Ålesund.
- Retningslinjer for gjennomføring og vurdering av praksisstudier
- Praksisstudier ved master i spesialsykepleie- for undervisere og våre samarbeidspartnere
Avslutte etter 90 studiepoeng
Studenter kan velge å avslutte utdanningen etter 90 studiepoeng og har da fullført videreutdanning i anestesi-, barne-, intensiv- eller operasjonssykepleie (ABIO). Videreutdanningen kvalifiserer til arbeid som spesialsykepleier, samt til å medvirke i utvikling av kunnskapsbasert praksis innen eget ansvarsområde.
Studenter som har fullført 90 studiepoeng, vil få utstedt en bevitnelse (kvalifikasjonsbevis). Frist for å gi instituttet beskjed om å avslutte etter 90 sp, er 18. juni første studieår.