Studiets oppbygning

Master i spesialsykepleie

Studiets oppbygning

Master i spesialsykepleie bygger på bachelorutdanning i sykepleie eller tilsvarende, og norsk autorisasjon som sykepleier. Fullført utdanning på 120 studiepoeng gir mastergrad i spesialsykepleie og kvalifiserer for arbeid som spesialsykepleier med handlingskompetanse til å bidra i utviklings- og forbedringsarbeid, samt kompetanse til å drive og utvikle kunnskapsbasert praksis innen eget ansvarsområde.

Oppbygging

Studiet bygger på Forskrift om nasjonal retningslinje for de fem studieretningene fastsatt av Kunnskapsdepartementet 26. oktober 2021.

Teoristudier, studieretningene ABIO (anestesi-, barn-, intensiv- og operasjonssykepleie)

Teoridelen består av emnene Spesialsykepleie 1 og Spesialsykepleie 2, Kvalitativ metode, Kvantitativ metode, Prosjektplan og Masteroppgave. Til sammen utgjør dette 75 studiepoeng.

Teoriemnenes innhold fremgår av emnebeskrivelsene i studieplanen.

Teoristudier, studieretning kreftsykepleie

Teoridelen består av emnene Kreftsykepleie-medisinsk behandling, rehabilitering og palliasjon, Faglig ledelse og samhandling, Kvalitetsutvikling, Kvalitativ metode, Kvantitativ metode, Prosjektplan og Masteroppgave. Til sammen utgjør dette 97,5 studiepoeng.

Teoriemnenes innhold fremgår av emnebeskrivelsene i studieplanen.

Praksis

Praksisplasser fordeles av hvert institutt ut fra tilgjengelige praksisplasser, faglige og pedagogiske vurderinger, lokale samarbeidsavtaler med sykehus/kommuner. Som student må du regne med pendling eller flytting i praksisperioden.

Se mer:

Praksisstudier, studieretningene ABIO (anestesi-, barn-, intensiv- og operasjonssykepleie)

Praksisstudier utgjør 45 studiepoeng fordelt på tre emner. Praksisemnenes nøyaktige innhold fremgår av emnebeskrivelsene i studieplanen.

For studenter som er tatt opp på Gjøvik, vil praksisstudiene foregå i aktuelle avdelinger ved sykehus i Helse Sør-Øst, hovedsakelig ved Sykehuset Innlandet. For studenter som er tatt opp i Trondheim, gjennomføres praksisstudiene ved St. Olavs hospital i Trondheim / Orkland, sykehusene i Levanger og Namsos. Studenter som er tatt opp i Ålesund har praksis ved sykehusene i Kristiansund, Molde, Volda og Ålesund.

Praksisstudier, studieretning kreftsykepleie

Praksisstudier utgjør 22,5 studiepoeng fordelt på to emner. Praksisemnenes nøyaktige innhold fremgår av emnebeskrivelsene i studieplanen.

For studenter som er tatt opp i Trondheim, gjennomføres den første praksisperioden hovedsakelig ved St. Olavs hospital/ Orkdal sykehus, sykehusene i Levanger og Namsos. Den andre praksisperioden kan gjennomføres som en kombinasjon av praksis i spesialist- og kommunehelsetjenesten. Studenter som er tatt opp i Ålesund, har første praksis ved sykehusene i Kristiansund, Molde, Volda og Ålesund. Den andre praksisperioden kan gjennomføres som en kombinasjon av praksis i spesialist- og kommunehelsetjenesten.

Avslutte etter 90 studiepoeng

Studenter kan velge å avslutte utdanningen etter 90 studiepoeng og har da fullført videreutdanning i anestesi-, barne-, intensiv-, operasjons- eller kreftsykepleie (ABIOK) og kvalifiserer også til arbeid som spesialsykepleier, samt til å medvirke i utvikling av kunnskapsbasert praksis innen eget ansvarsområde. Du må gi instituttet beskjed om du ønsker å avslutte etter 90 studiepoeng, innen 15. april første studieår.

Utenlandsopphold

Det vil være mulighet for å ta deler av utdanningen utenlands.

studyprogramme-planner-portlet

Studieplan