Produktutvikling og produksjon, Masterprogram / Sivilingeniør 2-årig, Trondheim

Produksjons- og kvalitetsteknikk

– Studieretning

Produksjons og kvalitetsteknikk. Foto: Andreas Myrhaug

Moderne fabrikker må holde et svært høyt nivå på alle områder for å være konkurransedyktige, og med spesialisering innen produksjons- og kvalitetsteknikk får du et godt overblikk.

Hva vil du lære om? 

Du lærer om teknologi som brukes ved fremstilling av høykvalitetsprodukter i konkurranseutsatt industri. Prosjektledelse, drift og vedlikehold av industrianlegg hører til, likeså hvordan du skaper løsninger som tilfredsstiller moderne krav til sikkerhet og pålitelighet.

Du vil lære hvordan man utformer fabrikker. Du ser hvordan man bruker avanserte produksjonsmaskiner, datamaskiner, roboter og IKT-løsninger for å gjøre produksjonen mest mulig automatisk. Et viktig tema er hvordan fabrikker bør samarbeide for å lage kompliserte produkter som oljeplattformer og roboter.

Miljø er også en viktig del av studiet. Du lærer hvordan man reduserer risikoen for å skade mennesker, miljø og utstyr, uansett om det gjelder produksjon av varer i en fabrikk eller større aktiviteter på oljeinstallasjoner. Ledelse står sentralt — hvordan man kan lage varer av god kvalitet på en effektiv måte og samtidig ta vare på de ansattes kreativitet og kunnskap.

Mer informasjon

Ønsker du mer informasjon om fagområde og undervisning innen Produksjons- og kvalitetsteknikk kan du besøke hjemmesidene til Institutt for maskinteknikk og produksjon.

Valghefte

valg muligheterInformasjon til deg som skal velge studieretning og hovedprofil:

Studieretningsinfo 2017/2018 (pdf)