Studiets oppbygning

Bachelor i fysioterapi

Studiets oppbygning

Første studieår

Gjennom det første studieåret får du grunnleggende kunnskap om sentrale elementer i fysioterapifaget; kropp, bevegelse og funksjon, samt om undersøkelse, kommunikasjon, generell patologi og etikk.

Emner som anatomi, fysiologi og bevegelseslære gir deg kunnskap om menneskekroppens struktur og funksjon. Du vil få begynnende forståelse for fysioterapeutrollen, hjelpsom kommunikasjon og instruksjon av grupper.
Du vil også utvikle forståelse for fellestrekk for sykdommer og tilstander av relevans for fysioterapeuter og ulike aspekter ved bevegelse og fysisk aktivitet.

Første studieår har mye praktisk undervisning/øving gjennom varierte læringsaktiviteter, og gir begynnende kompetanse og ferdigheter i å samhandle med og undersøke mennesker.

I løpet av studieåret vil du møte pasienter/brukere i ulike aldersgrupper gjennom observasjons- og punktpraksis, bevegelsesgrupper og praksis i barnehage.

Andre studieår

Med basis i kunnskapen fra første studieår, vil du i andre studieår videreutvikle dine evner til klinisk resonnering. Det er et mål at du skal kunne reflektere over pasientens/brukerens aktuelle situasjon og vurdere betydningen av funn fra undersøkelse. På bakgrunn av dette skal du kunne planlegge, gjennomføre og evaluere tiltak.

I det andre studieåret vil du møte pasienter gjennom to lengre perioder med veiledet praksis i henholdsvis primær- og spesialisthelsetjenesten.

Tredje studieår

Tredje studieår handler i stor grad om integrering av kunnskap fra de to første årene gjennom fordypning og refleksjon. Alle elementer ved kunnskapsbasert praksis integreres og det å jobbe som fysioterapeut sees i et samfunnsperspektiv.

Tverrfaglig samhandling blir vektlagt. Folkehelseperspektivet er sentralt, og du vil få en fordypning innen helsefremmende og forebyggende arbeid.

I femte semester har du mulighet til å ta et utvekslingsopphold i utlandet som en del av studiet.

Det er to veiledede praksisperioder. Den første praksisperioden er en punktpraksis og den andre er en sammenhengende praksisperiode av lengre varighet.

Utenlandsopphold

Vi oppfordrer deg som student til å ta et utvekslingsopphold i utlandet som en del av studiet. Et utvekslingsopphold er givende på mange måter. Du får mulighet til å bli kjent med et annet land og får innblikk i landets språk og kultur. Du får nye perspektiver og kanskje mulighet til å studere emner eller spesialisere deg på områder som ikke finnes ved NTNU.

Samtidig viser du at du er selvstendig og tør å gjøre noe nytt, noe som ikke er dumt å ha på CV-en. Arbeidsmarkedet blir stadig mer internasjonalt og mange arbeidsgivere verdsetter søkere med internasjonal erfaring.  

Det er viktig at du starter planleggingen i god tid, senest i høstsemesteret året før du ønsker å reise.

Les mer om utveksling her.

Studieplan detaljer

Her kan du ta en kikk på obligatoriske og valgbare emner fordelt på år og semester.

Gå til studieplan